Σάββατο 05 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
ΝΥΤ: Ο Τραμπ αποκάλυψε την αποχώρηση από τη συμφωνία για Ιράν – Διαψεύδει ο Λευκός Οίκος

ΝΥΤ: Ο Τραμπ αποκάλυψε την αποχώρηση από τη συμφωνία για Ιράν – Διαψεύδει ο Λευκός Οίκος

Σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας, οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να επιβάλουν εκ νέου όλες τις μονομερείς αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος του Ιράν, που είχαν αρθεί με βάση τη συμφωνία, και νέα επιπλέον οικονομικά τιμωρητικά μέτρα

Την αποχώρηση των Ηνωμένων Πολιτειών από την ιστορική συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν ανακοίνωσε στον Εμανουέλ Μακρόν ο Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με τους New York Times, λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση της επίσημης απόφασής του. Διαψεύδει ο Λευκός Οίκος.

Ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε στον γάλλο ομόλογό του ότι οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, ανέφεραν οι New York Times, επικαλούμενοι ένα πρόσωπο ενήμερο με την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν νωρίτερα οι δύο ηγέτες.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να επιβάλουν εκ νέου όλες τις μονομερείς αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος του Ιράν, που είχαν αρθεί με βάση τη συμφωνία, και νέα επιπλέον οικονομικά τιμωρητικά μέτρα.

Οι New York Times σχολιάζουν ότι η απόφαση του κ. Τραμπ απομονώνει τις Ηνωμένες Πολιτείες από σχεδόν όλους τους συμμάχους της.

Ένα δεύτερο πρόσωπο που είναι κοντά στις διαπραγματεύσεις για τη διατήρηση της συμφωνίας του 2015 δήλωσε ότι οι συνομιλίες κατέρρευσαν εξαιτίας της επιμονής του κ. Tραμπ να διατηρηθούν αυστηρά όρια στην παραγωγή πυρηνικού καυσίμου από το Ιράν και μετά το 2030.

Ωστόσο, η γαλλική προεδρία ανακοίνωσε ότι ο αμερικανός πρόεδρος δεν πραγματοποίησε καμία αναφορά στην απόφαση του σχετικά με τη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μακρόν.

Ομοίως, το δημοσίευμα των New York Times διέψευσε και ο Λευκός Οίκος μέσω ανώτατου αξιωματούχου του, ο οποίος σημείωσε ότι ο Τραμπ δεν είπε στον Μακρόν «αυτά τα πράγματα».

Only in

Το «παράθυρο ευκαιρίας» στα ελληνοτουρκικά και η μάχη των εντυπώσεων

Η ρητορική, οι συμβιβασμοί και οι προϋποθέσεις ώστε Αθήνα και Άγκυρα να καθίσουν στο τραπέζι για την ελληνοτουρκική διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 05 Οκτωβρίου 2024