Κυριακή 28 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Η Ισλανδία «ψάρεψε» βαθμό από την Αργεντινή

Η Ισλανδία «ψάρεψε» βαθμό από την Αργεντινή

Με γκολ του Άλφρεντ Φινμπόγκασον η Ισλανδία απέσπασε βαθμό από την Αργεντινή

Το χειρότερο δυνατό ξεκίνημα έκανε η Αργεντινή στο Μουντιάλ της Ρωσίας, «κολλώντας» στο 1-1 με την μαχητική Ισλανδία. Η ομάδα του Λιονέλ Μέσι παρά την πλήρη κατοχή της μπάλας (73-27%) δεν κατάφερε να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα των Ισλανδών.

Από τα πρώτα λεπτά της ανανέτρησης η «Αλμπισελέστε» πίεσε τους φιλοξενούμενους, με τους νησιώτες ωστόσο να είναι καλά κλεισμένοι. Στο 8′ ο Μέσι έβγαλε τη σέντρα, με την κεφαλιά του Ταγλιαφίκο να περνάει λίγο εκατοστά άουτ από το αριστερό δοκάρι.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία ωστόσο ήρθε για τους Ισλανδούς στο 10′ με τον Μπιάρνασον να αστοχεί από πλεονεκτική θέση μετά από το τραγικό λάθος του Ρόχο.

Η πίεση συνεχίστηκε από τους παίκτες του Σαμπάολι και τελικά ήρθε το γκολ. Με ωραία κίνηση του σώματος ο Αγουέρο δημιούργησε χώρο και εκτέλεσε με ωραίο σουτ ανοίγοντας το σκορ στο 19′.

Μόλις 4 λεπτά κράτησε η χαρά της Αργεντινής καθώς μετά από αδράνεια στην άμυνα της φιναλίστ του 2014, ο πρώην «ερυθρόλευκος» Άλφρεντ Φινμπόγασον, έστειλε τη μπάλα στα  δίχτυα του Καμπαγιέρο και πέτυχε το πρώτο γκολ της Ισλανδίας στην ιστορία των Μουντιάλ.

Στα υπόλοιπα λεπτά του ημιχρόνου αν και η κατοχή της Αργεντινής έφτασε το 80-20% αποδείχθηκε φλύαρη, καθώς δεν δημιουργήθηκε κάποια άλλη σπουδαία ευκαιρία.

Στο δεύτερο ημίχρονο η «Αλμπισελέστε» συνέχισε από εκεί που είχε μείνει στο πρώτο μέρος, διατηρώντας την κατοχή.

Ο Μέσα στο 63′ έπεσε εύκολα στην επαφή με τον Μάγκνουσον, με τον Πολωνό διαιτητή να καταλογίζει πέναλτι υπέρ της Αργεντινής. Την «εσχάτη των ποινών» εκτέλεσε ο Λιονέλ Μέσι, αλλά ο Χάλντερσον πραγματοποίησε σπουδαία επέμβαση και κράτησε την ισοπαλία.

Οι Αργεντινοί διαμαρτυρήθηκαν για νέο πέναλτι στο 78′ όταν ο Παβόν ανετράπη, ωστόσο ο διαιτητής της αναμέτρησης δεν θεώρησε ότι υπήρξε παράβαση. Η πολιορκία συνεχίστηκε με το σουτ του Μέσι στο 81′ να περνά μόλις άουτ.

Πέντε λεπτά πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας ο Σαμπάολι πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Ιγκουαϊν, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να διασπάσει την στιβαρή άμυνα των «Βίκινγκ», με το   1-1 ωστόσο να παραμένει ως το τέλος.

Κορυφαίος της αναμέτρησης ο τερματοφύλακας των Ισλανδών, Χάνες Χάλντορσον, ο οποίος πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση.

Ρεκόρ συμμετοχών ο Μασεράνο με το εθνόσημο (144) ο οποίος πέρασε τον Χαβιέ Ζανέτι (143).

Διαιτητής: Σίμος Μάρτσινιακ (Πολωνία)

Κίτρινες κάρτες: –

Κόκκινες κάρτες: –

Συνθέσεις

Αργεντινή (Χόρχε Σαμπάολι): Καμπαγιέρο, Ταγλιαφίκο, Ρόχο, Οταμέντι, Σάλβιο, Μπίλια (54′ Μπανέγκα), Μασεράνο, Μέσα (84′ Ιγκουαϊν), Μέσι, Ντι Μαρία (76′ Παβόν), Αγουέρο

Ισλανδία (Χέιμιρ Χάλμιγκρσον): Χάλντορσον, Σέβαρσον, Άρνασον, Σίγκουρντσον, Μάγκνουσον, Μπιάρνασον, Χάλφρεντσον, Γκίλφι Σίγκουρντσον, Γκούναρσον (76′ Σκούλασον), Γκούντμουντσον (63′ Σραμ), Φινμπόγκασον (89′ Σιγκούρνταρσον)

Sports in

Ελευθεριάδου: «Ήταν μια μέρα με έντονα συναισθήματα»

Οι δηλώσεις της Νικόλ Ελευθεριάδου μετά το πρώτο παιχνίδι της Εθνικής πόλο Γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες και την ήττα από τις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Ιουλίου 2024