Πέμπτη 13 Μαρτίου 2025
weather-icon 16o
Φτιάξτε ζελέ καρπούζι με αυτήν την ιταλική συνταγή

Φτιάξτε ζελέ καρπούζι με αυτήν την ιταλική συνταγή

Αναζωογονητικό, γρήγορο και πάντα δροσιστικό!

Ψάχνετε για μια αυθεντική ιταλική συνταγή για εύκολο καλοκαιρινό επιδόρπιο με λίγα συστατικά; Το ζελέ καρπουζιού είναι η απάντηση για σας!

Υλικά

2 φλιτζάνια χυμό καρπούζι (περίπου 4 φλιτζάνια κύβοι καρπούζι)
1/4 έως 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
1/3 φλιτζάνι κορν φλάουρ
Κανέλα
1 κουταλιά της σούπας σταγόνες σοκολάτας (για γαρνιτούρα)
1 κουταλιά της σούπας φιστίκια (για γαρνιτούρα)

Εκτέλεση

Χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ, λιώστε σε χυμό το καρπούζι. Σουρώστε τον χυμό καρπουζιού που φτιάξατε.

Προσθέστε ζάχαρη. Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί πλήρως η ζάχαρη.

Προσθέστε κανέλα και κορν φλάουρ. Αναμείξτε για να συνδυάσετε και να διαλύσετε το κορν φλάουρ.

Τοποθετήστε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε το χυμό καρπούζι στο τηγάνι.

Φέρτε σε βρασμό.

Χρησιμοποιήστε ένα χτυπητήρι για να αναμείξετε το μίγμα καρπουζιού μέχρι να γίνει παχύρρευστο.

Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίξτε το ζελέ από καρπούζι σε κύπελλα (ή μπωλ, αν θέλετε).

Αφήστε τα στην άκρη μέχρι να κρυώσει τελείως το ζελέ. Καλύψτε κάθε φλιτζάνι με πλαστικό περιτύλιγμα και βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.

Όταν είστε έτοιμοι να σερβίρετε, τοποθετήστε μερικά φιστίκια και τσιπς σοκολάτας στην κορυφή!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2025
Απόρρητο