Ναι, η οικογένεια Τσίπρα πρέπει να δώσει εξηγήσεις για τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες
Η απαίτηση να υπάρξει πλήρη διαφάνεια για τις οικονομικές και επιχειρηματικές πρακτικές των μελών της οικογένειας Τσίπρα δεν είναι δολοφονία χαρακτήρων, αλλά στοιχειώδης εξασφάλιση ότι δεν υπάρχουν σκιές σε βάρος του πρωθυπουργού
- Κίνα: Αυτοκίνητο έπεσε επάνω σε πλήθος έξω από δημοτικό σχολείο – Τουλάχιστον 10 τραυματίες
- Θα «σπάσει» η Ελλάδα το καλούπι του δεξιού λαϊκισμού στην ΕΕ;
- Tη Georgia O’ Keeffe δεν την ένοιαζε που είχε 58 χρόνια διαφορά με τον Juan Hamilton
- Το ΠΑΣΟΚ πολιορκεί το κέντρο που «χάνει» η ΝΔ και τη βαφτίζει «γαλάζιο ΣΥΡΙΖΑ»
Η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχουν την υποχρέωση να δώσουν στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία τα σχετικά με τις οικονομικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες των στενών συγγενών του.
Αντί να μιλούν για «δολοφονία χαρακτήρων» θα έπρεπε απλώς να δώσουν στοιχεία. Άλλος τρόπος να σταματήσουν τα σχόλια, κακόβουλα και μη, δεν υπάρχει.
Τα στοιχεία που ήρθαν στη δημοσιότητα σε σχέση με τις οικονομικές δραστηριότητες της οικογένειας Τσίπρα δεν ήταν αμελητέα.
Αρχικά μάθαμε ότι τα δύο αδέλφια του πρωθυπουργού, ως ιδιοκτήτες μιας τεχνικής εταιρείας έτυχαν μιας ευνοϊκής ρύθμισης από την τράπεζα σε ένα δάνειο, που, υπό προϋποθέσεις, θα μπορούσε να θεωρηθεί και χαριστική. Αλλά και προκλητική όταν σε πολίτες βγάζουν τα σπίτια τους σε πλειστηριασμό για χρέος 500 ευρώ.
Έπειτα, ήρθε στο φως η υπόθεση του πώς απηλλάγη της κατηγορίας για πλαστογραφία φορολογικής ενημερότητας ο αδελφός του πρωθυπουργού Δ. Τρίπρας. Η υπόθεση αφορά ανάληψη έργου στη Λέσβο από την ίδια εταιρεία των αδελφών του Αλέξη Τσίπρα το 2011, η οποία δεν τελεσφόρησε επειδή ο εξάδελφος του Αλέξη Τσίπρα, Γιώργος Τσίπρας, κατέθεσε έγκυρο πιστοποιητικό φορολογικής ενημερότητας που δεν ίσχυε. Η υπόθεση οδήγησε σε απαλλαγή αφού πέρασαν πολλά χρόνια πριν φτάσει στο ακροατήριο και όταν έφτασε διαπιστώθηκε ότι ενέπιπτε στα όρια που είχε θέσει ο Νόμος Παρασκευόπουλου για την αποσυμφόρηση του σωφρονιστικού συστήματος (αφορούσε αδίκημα με μικρή ποινή που είχε γίνει πριν το 2016).
Υπενθυμίζουμε ότι ο Γιώργος Τσίπρας πρόσφατα μετακινήθηκε από το ΥΠΕΞ στο Μαξίμου, πέραν του να είναι εξάδελφος του πρωθυπουργού, είχε μια πολιτική διαδρομή που ξεκίνησε από την πολιτική ομάδα Α/συνέχεια και μετά στην Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδος, από την οποία όμως αποχώρησε προτιμώντας να παραμείνει στέλεχος της κυβερνητικής παράταξης.
Και για τα δύο ζητήματα η κυβέρνηση απέφυγε να πάρει πραγματικά θέση.Απέφυγε να δώσει όλα τα στοιχεία για το δάνειο των αδελφών του Τσίπρα και εάν ήταν ή όχι χαριστική η ρύθμιση, όπως απέφυγε και το 2016 και τώρα να δώσει εξηγήσεις εάν στην ποινική μεταχείριση της υπόθεσης με την πλαστή φορολογική ενημερότητα υπήρξε προνομιακή μεταχείριση.
Μόνο που με αυτό τον τρόπο, είτε το αντιλαμβάνεται είτε όχι, απλώς επιβεβαιώνει ότι υπάρχουν σκιές.
Στην πολιτική δεν ισχύει το «καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται». Για την ακρίβεια ισχύει το «καθαρός ουρανός είναι αυτός που μπορεί αμέσως και χωρίς δεύτερη κουβέντα να προσφέρει όλα τα στοιχεία».
Και η κυβέρνηση αυτά τα στοιχεία δεν τα δίνει. Κατά συνέπεια αυτή τροφοδοτεί τη φημολογία.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις