Ο Ολυμπιακός, παρουσία του νέου μεταγραφικού του αποκτήματος Γιάγια Τουρέ, δεν δυσκολεύτηκε απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα να επικρατήσει με 5-0 και να σημειώσει τη 2η νίκη στη Super League.
Ο Ελαμπντελαουί στο 33′ άνοιξε το σκορ, ενώ ο Φορτούνης στο 41΄με πέναλτι διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Στο 55′ ο Ποντένσε έκανε το 3-0, ο Γκερέρο με εκπληκτικό τρόπο στο 90′ το 4-0 και ο Μεριά στις καθυστερήσεις διαμόρφωσε το τελικό 5-0. Οι «ερυθρόλευκοι» στο 46′ είχαν δοκάρι με τον Φετφατζίδη, ενώ ο ΠΑΣ είχε δοκάρι στο 75′ με τον Μυστακίδη.
Ο Μαρτίνς παρέταξε την ομάδα του με μία αλλαγή αυτή του Φετφατζίδη αντί του Χριστοδουλόπουλου. Ο Ολυμπιακός είχε τον απόλυτο έλεγχο και κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 33′ με κεφαλιά του Ελαμπντελαουί. Στο 41′ ο Φορτούνης από το σημείο του πέναλτι έκανε το 2-0 που είναι και το σκορ του ημιχρόνου.
Στην επανάληψη στο 46′ οι πειραιώτες άγγιξαν το τρίτο γκολ, αλλά σε κενή εστία ο Φετφατζίδης σημάδεψε το δοκάρι. Στο 55′ μετά από ωραία συνεργασία η μπάλα κατέληξε τον Ποντένσε, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να κάνει το 3-0. Στο 75′ ο ΠΑΣ έχασε τη μοναδική αξιόλογη φάση, αλλά το σουτ του Μυστακίδη σταμάτησε στο δοκάρι.
Στο 90′ ο Γκερέρο πέτυχε το γκολ της αγωνιστικής καθώς πήρε την μπάλα από το κέντρο και με ωραία ενέργεια την άφησε στα δίχτυα του Βελλίδη. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 90+2′ ο Μεριά.
Μετά τη λήξη της αναμέτρησης ο Γιάγια Τουρέ βρέθηκε στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσει μαζί με τους νέους του συμπαίκτες αυτή την ευρεία νίκη, αλλά και την επιστροφή του στον Πειραιά.
Η ελευθερία (αίσθημα αυτονομίας) ενισχύει την ευτυχία σε όλο τον κόσμο, αλλά μια εκτεταμένη διεθνής μελέτη δείχνει ότι προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη χαρά σε πλουσιότερες χώρες,
Με τον Κώστα Σλούκα να έχει 26 πόντους και να μοιράζει 9 ασίστ, ο Παναθηναϊκός, έστω και λίγο... αγχωτικά, έφυγε νικητής από τη Γαλλία (78-79 τη Βιλερμπάν) για την 25η αγωνιστική της Euroleague.
Ο Ερυθρός Αστέρας συνέχισε τις καλές εμφανίσεις και κόντρα στη Ντουμπάι BC (95-92 στο Βελιγράδι) για την 25η αγωνιστική. Ήταν η 4η σερί νίκη των Σέρβων, έχοντας κορυφαίους τους Νουόρα και Ιζουντού.