Το σκεπτικό της μείωσης των ορίων συνταγογράφησης ζητούν να μάθουν οι γιατροί
Ο ΙΣΑ με επιστολή που απέστειλε στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας ζητά να του χορηγήσει αντίγραφα των εγγράφων, στα οποία καταγράφονται τα στοιχεία, με βάση τα οποία αποφάσισε και έθεσε τα νέα όρια συνταγογράφησης
- «Αποφασισμένη να αλλάξει την κοινωνία» η Ζιζέλ Πελικό - Κοντά στην ολοκλήρωση η εκδίκαση της υπόθεσης
- Τι λέει η Ειρήνη για το ηχητικό όπου προσποιήθηκε την Πόπη - «Γιατί τόσο ψέμα...» αναρωτιέται η νονά
- «Θαρραλέα απόφαση» η έκδοση των ενταλμάτων σύλληψης του ΔΠΔ κατά Νετανιάχου, Γκάλαντ, λέει ο Ερντογάν
- Θλίψη στην κηδεία του Δημήτρη Σούρα: Συντετριμμένες η σύζυγος και η κόρη του (εικόνες)
O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, εκτιμά ότι η νέα μείωση κατά 30% των ορίων στη συνταγογράφηση φαρμακευτικών ουσιών, αποτελεί μια αντιεπιστημονική και αυθαίρετη προσέγγιση που δυσχεραίνει το έργο του γιατρού και ζητά από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, να του κοινοποιήσει άμεσα αντίγραφα των εγγράφων, στα οποία βασίστηκε, η σχετική υπουργική απόφαση.
Ειδικότερα ο ΙΣΑ, με επιστολή που απέστειλε στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, στις 14 Σεπτεμβρίου ζητά να του χορηγήσει αντίγραφα των εγγράφων, στα οποία καταγράφονται τα στοιχεία, με βάση τα οποία αποφάσισε και έθεσε τα νέα όρια συνταγογράφησης, προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη του που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην άσκηση του ιατρικού έργου τους.
Ο ΙΣΑ εκτιμά ότι τίθενται γεωγραφικά και οικονομικά κριτήρια που αποσκοπούν στην μείωση των δαπανών και δεν έχουν ληφθεί υπόψη, τα επιστημονικά κριτήρια της ορθής συνταγογράφησης και η ασφάλεια του ασθενή.
«Ζητάμε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, να μας ενημερώσει για τα κριτήρια, με τα οποία έλαβε μία ακόμα απόφαση που είναι εις βάρος του ασθενή και της δημόσιας υγείας. Η μείωση των ορίων στη συνταγογράφηση φαρμακευτικών ουσιών, είναι ένα ακόμα πλήγμα στη φαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων. Καθώς θα δημιουργήσει πρόβλημα σε πολλούς ασθενείς που θα εξαναγκαστούν να αλλάξουν αγωγή ή θα πληρώσουν από την τσέπη τους τα φάρμακα που έχουν ανάγκη. Ο εξορθολογισμός των δαπανών, σε όλα τα προηγμένα συστήματα υγείας, γίνεται μέσω θεραπευτικών και διαγνωστικών πρωτοκόλλων και όχι με λογιστικά οριζόντια μέτρα που υποβαθμίζουν την περίθαλψη των οικονομικά αδύναμων, δημιουργώντας ασθενείς δύο ταχυτήτων», σημειώνει ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις