Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δημοσκόπηση : Το 81% των επαγγελματιών υπέστη ζημιές στη διάρκεια της καραντίνας

Δημοσκόπηση : Το 81% των επαγγελματιών υπέστη ζημιές στη διάρκεια της καραντίνας

Την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις αποτυπώνει, δημοσκόπηση της Opinion poll, για το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις αποτυπώνει, δημοσκόπηση της Opinion poll, για το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Η Έρευνα πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 18-21 Μαΐου σε δείγμα 703 επαγγελματιών του Λεκανοπεδίου Αττικής . Σκοπός ήταν να διερευνηθεί η ψυχολογία στην αγορά, ο βαθμός αισιοδοξίας των επαγγελματιών, η κατάσταση που αντιμετωπίζουν και ο βαθμός ικανοποίησης από τα μέτρα που είχαν ληφθεί στο προηγούμενο δίμηνο, όπως και ο βαθμός αισιοδοξίας για την Οικονομία συνολικά και την Επιχείρησή τους.

Διευκρινίζεται ότι όταν ξεκίνησε η πραγματοποίησή της δεν είχε ανακοινωθεί το νέο πακέτο μέτρων για την αντιμετώπιση της Οικονομικής κρίσης διάγγελμα του Πρωθυπουργού και η παρουσίαση των νέων μέτρων έγιναν στις 20-5, όταν η έρευνα ολοκληρωνόταν.

Εν ολίγοις, τα αποτελέσματα αποτυπώνουν το κλίμα, την ψυχολογία, τα προβλήματα των Επαγγελματιών στην έναρξη της νέας φάσης τόσο όσον αφορά την πανδημία, όσον αφορά και το σταδιακό άνοιγμα της αγορά.

Μεταξύ άλλων η έρευνα καταδεικνύει ότι το 81% των επαγγελματιών θεωρεί ότι υπέστη ζημιές στην πρώτη φάση της πανδημίας, 24% θεωρεί ότι μπορεί να αναγκαστεί να κλείσει την επιχείρησή του και το 26% ότι μπορεί να χρειαστεί να προβεί σε απολύσεις στο επόμενο διάστημα.

Τα αποτελέσματα

  • Το 81% των επαγγελματιών απαντούν ότι υπέστησαν ζημιές στην πρώτη φάση της πανδημίας, στην φάση δηλαδή του lock down έναντι ενός μόλις 19% που απαντούν το αντίθετο.
  • Το 56% δηλώνει ότι αυτή η κατάσταση επηρέασε το βιοτικό επίπεδο της οικογένειάς τους πολύ και αρκετά έναντι ενός 44% που θεωρούν ότι το επηρέασε λίγο( 29%) και καθόλου (15%).
  • Το 55% των επαγγελματιών θεωρεί ότι τα μέτρα που είχε λάβει η κυβέρνηση στο προηγούμενο διάστημα τους βοήθησαν.
  • Το 27% δηλώνουν πολύ και αρκετά αισιόδοξοι για την πορεία της Ελληνικής Οικονομίας , έναντι του 20% που δηλώνουν λίγο και του 32% που δηλώνουν καθόλου.
  • Ο βαθμός αισιοδοξίας ανεβαίνει όταν η ερώτηση επικεντρώνεται στην δική τους επιχείρηση 45% δηλώνει πολύ και αρκετά αισιόδοξο για την επιχείρησή του, το 43% λίγο και το 11% καθόλου.

Το 9% των επαγγελματιών εκτιμά ότι η οικονομική κρίση θα κρατήσει μέχρι έξι μήνες, το 31% μέχρι ένα χρόνο, το 27% μέχρι δύο χρόνια και ένα 4% εκτιμά ότι μπορεί να διαρκέσει και περισσότερο.

Το 63% θεωρεί ότι έχει εξασφαλίσει την βιωσιμότητα της επιχείρησής του και το 37% θεωρεί ότι μάλλον ή πιο κατηγορηματικά δεν την έχει εξασφαλίσει. Το 77% θεωρεί ότι βοηθούσε οι τράπεζες να χορηγούν δάνεια ως κεφάλαια κίνησης με λιγότερη γραφειοκρατία και πιο συμφέροντες όρους.

Δείτε την έρευνα της Opinion Poll για το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών εδώ.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024