Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Pilates: Η μέθοδος γυμναστικής που μπορεί να μεταμορφώσει το σώμα μας

Pilates: Η μέθοδος γυμναστικής που μπορεί να μεταμορφώσει το σώμα μας

Ο λόγος που το Pilates έχει γίνει τόσο διάσημο είναι ακριβώς επειδή χαρίζει όσα υπόσχεται, χωρίς παράλληλα να είναι περίπλοκο

«Μετά από 10 μαθήματα αισθάνεσαι τη διαφορά στο σώμα σου. Μετά από 20 τη βλέπουν και οι άλλοι και μετά από 30 έχεις ένα τελείως καινούργιο σώμα». Με αυτά τα λόγια είχε περιγράψει τη μέθοδος γυμναστικής και αποκατάστασης Pilates ο δημιουργός του, ο γερμανικής καταγωγής γυμναστής Joseph Hubertus Pilates. Ο λόγος που το Pilates έχει γίνει τόσο διάσημο είναι ακριβώς επειδή χαρίζει όσα υπόσχεται, χωρίς παράλληλα να είναι περίπλοκο.

Συνδυάζοντας, λοιπόν, μια ισορροπημένη διατροφή με τη συστηματική ενασχόληση με το Pilates, θα είστε σε θέση να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση, να έχετε μεγαλύτερη ευεξία και ενέργεια, να αυξήσετε τη μυϊκή σας δύναμη, να χαλαρώσετε και φυσικά να μειώσετε το σωματικό σας λίπος και να σμιλέψετε το σώμα σας.

Ακόμη κι αν δεν είστε εξοικειωμένοι με τη γυμναστική, το Pilates θεωρείται γενικώς ασφαλές για ενήλικα υγιή άτομα, δεδομένου ότι γίνεται με την κατάλληλη μεθοδολογία και καθοδήγηση. Άλλωστε, η μεγάλη γκάμα των ασκήσεων Pilates προσαρμόζεται κάθε φορά στις ανάγκες του ασκούμενου, ανάλογα με την ηλικία και τη φυσική του κατάσταση. Έτσι, κάθε πρόγραμμα είναι μοναδικό, ενώ υπάρχουν και διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας. Σε κάθε περίπτωση, προτού ξεκινήσετε ένα νέο είδος σωματικής άσκησης απαιτείται η συμβουλή και η έγκριση του γιατρού σας, ειδικά αν αντιμετωπίζετε οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας.

Δείτε ένα πρόγραμμα Pilates κατάλληλο για αρχάριους:

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024