Special Arabica και Exotic Honduras: αν είσαι coffee lover αυτό δεν το χάνεις
Ένα γευστικό ταξίδι καφέ σε περιμένει να το ζήσεις σε ένα everest, έχοντας ως συνοδοιπόρο τον Σταύρο Λαμπρινίδη - δις Παγκόσμιο Πρωταθλητή Καφέ.
- Γιατί η Βραζιλία έχει μεγάλη οικονομία αλλά απαίσιες αγορές
- «Είναι άρρωστος και διεστραμμένος, όσα μου έκανε δεν τα είχα διανοηθεί» - Σοκάρει η 35χρονη για τον αστυνομικό
- «Πιο κοντά από ποτέ» βρίσκεται μια συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, σύμφωνα με την Χαμάς
- Διαρρήκτες «άδειαζαν» το εργαστήριο του γλύπτη Γεώργιου Λάππα στη Νέα Ιωνία
Αντέχει ο Έλληνας χωρίς καφέ; Δύσκολο. Όπως για τη Βρετανία το τσάι είναι το εθνικό τους ρόφημα, κάπως έτσι ή μάλλον ακριβώς έτσι είναι για την Ελλάδα ο καφές, ειδικότερα τις τελευταίες δεκαετίες που έχει γίνει ένα από τα σήματα κατατεθέν μας. Εμείς βέβαια μπορεί να μην κάνουμε διάλλειμα για τσάι, ακόμα και αν είμαστε στην πρώτη γραμμή του πυρός (πραγματικό γεγονός στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο) αλλά όταν θα κάτσουμε για έναν καφέ, σημαίνει το λιγότερο μία ώρα απόλαυσης συνοδεία κουβέντας.
Τα τελευταία αρκετά χρόνια η πλειοψηφία των Ελλήνων πίνει εσπρέσο, είτε σκέτο, είτε στις διάφορες βερσιόν του: καπουτσίνο, λάτε, μακιάτο, φλατ ουάιτ, αμερικάνο και όλα αυτά σε ζεστό και κρύο. Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι στην Ελλάδα μπορεί κάποιος να βρει τον καλύτερο και σε ποιότητα και σε ποικιλία καφέ. Και το πιο ενδιαφέρον είναι ότι δεν χρειάζεται να βρεις το σούπερ ψαγμένο μαγαζί κάπου στο κέντρο της πόλης για να πιείς έναν καλό καφέ.
Αυτή η καθημερινή συνήθεια (σχεδόν) όλων μας, υποστηρίζεται με κάθε πιθανό και ευφάνταστο τρόπο από την αγορά που συνεχώς ψάχνει, ανακαλύπτει και προτείνει νέα πράγματα, εν προκειμένω νέες γεύσεις για εμάς τους απαιτητικούς πλέον καταναλωτές καφέ. Μία ή πιο σωστά δύο τέτοιες προτάσεις έρχονται από την πρώτη αλυσίδα εστίασης στη χώρα, που έδωσε τη δυνατότητα στους πελάτες της να διαλέξουν χαρμάνι και αυτή φυσικά είναι τα everest. Η μεγάλη ποικιλία στις επιλογές φαγητού και ροφημάτων, η αξιοπιστία, η ποιότητα και η σταθερότητα στην εξυπηρέτηση είναι οι βασικοί λόγοι που τόσα χρόνια βρίσκονται σταθερά στην κορυφή των προτιμήσεων μας. Και για όλα τα παραπάνω έρχεται για άλλη μία φορά με νέες προτάσεις, γιατί για τα everest πάντα υπάρχει μία νέα κορυφή να αποκτήσεις.
Και μιας και μιλάμε για everest και κορυφές, μετά τις αποκλειστικές γευστικές εμπειρίες από τον ειδικό της γεύσης Βασίλη Καλίδη, υπεύθυνος της αλυσίδας στην κατηγορία του καφέ είναι μία άλλη ακόμα κορυφή στον χώρο του που ακούει στο όνομα Σταύρος Λαμπρινίδης. Ο ταλαντούχος μπαρίστα, πιστοποιημένος εκπαιδευτής και κριτής, βρίσκεται στο χώρο του καφέ σχεδόν 35 χρόνια με διεθνείς διακρίσεις, έχοντας κατακτήσει δις τον τίτλο του «Παγκόσμιος Πρωταθλητής Barista». Αυτός λοιπόν ο εραστής του καφέ φροντίζει ως Head Barista Trainer για την εκπαίδευση του προσωπικού της μάρκας, ώστε να τους μεταλαμπαδεύσει στοιχεία από την εμπειρία, τεχνογνωσία και δημιουργικότητά του, όλα αυτά τα χρόνια.
Η πρώτη πρόταση του Σταύρου Λαμπρινίδη είναι ένα signature blend, το “Special Arabica” και πρόκειται για μία mainstream επιλογή από κόκκους 100% Arabica, με προέλευση από την Κεντρική Αμερική. Γιατί να τον επιλέξεις; Αν σου αρέσει το έντονο σώμα, η ισορροπημένη γεύση με νότες από καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς και πλούσιο άρωμα από εσπεριδοειδή και κακάο, τότε θα γίνει ο καφές σου.
Η επόμενη λοιπόν πρόταση έρχεται από την Ονδούρα, εκεί που πίνεις καφεδάκι και βρέχεις τα πόδια σου στην Καραϊβική. Πρόκειται για ένα single origin “Exotic Honduras” από εξαιρετικούς κόκκους 100% Arabica. Για όλους εμάς που αγαπάμε να δοκιμάζουμε νέα πράγματα και συνήθως υψηλής ποιότητας, αυτή η πρόταση αποτελεί μια premium επιλογή για ιδιαίτερα εκλεπτυσμένη γεύση και επίγευση που διαρκεί. Το χαρμάνι αυτό είναι ιδανικό για όλες τις ώρες τις ημέρας καθώς έχει πιο ήπια αίσθηση καφεΐνης, ενώ συνδυάζει τις νότες της bitter σοκολάτας με το άρωμα του μελιού και της καραμελωμένης ζάχαρης. Πόσο μοναδικό και μοναδικά γευστικό ακούγεται το παραπάνω. Μία δοκιμή θα μας πείσει. Τι λες;
Το σίγουρο είναι ότι και μόνο από την περιγραφή των νέων αυτών προτάσεων, η περιέργεια για τα όσα μας προτείνει ο ειδικός φτάνει και περισσεύει για να πάμε σε ένα everest σήμερα κιόλας. Είτε προτιμήσουμε νότες από καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς και πλούσιο άρωμα από εσπεριδοειδή και κακάο, είτε bitter σοκολάτας με το άρωμα του μελιού και της καραμελωμένης ζάχαρης, ο καφές πάλι βρήκε τρόπο να ανανεώσει τον εαυτό του.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις