Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
10 προτάσεις στην Αθήνα για βιβλίο και καφέ

10 προτάσεις στην Αθήνα για βιβλίο και καφέ

Ζεστός καφές, άνετες πολυθρόνες, χαλαρή μουσική, βιβλία παντού και θαμώνες που μοιράζονται το ίδιο πάθος για το βιβλίο! Προσθέστε μουσικές και λογοτεχνικές εκδηλώσεις και έχετε την ιδανική εικόνα για τα «βιβλιοφιλικά» σας ενδιαφέροντα! Το in.gr ξεχώρισε 10 καφέ που αναδεικνύουν την ανάγνωση του βιβλίου σε «ιερή» διαδικασία ! Free Thinking Zone Το βιβλιοπωλείο στο Κολωνάκι […]

Ζεστός καφές, άνετες πολυθρόνες, χαλαρή μουσική, βιβλία παντού και θαμώνες που μοιράζονται το ίδιο πάθος για το βιβλίο! Προσθέστε μουσικές και λογοτεχνικές εκδηλώσεις και έχετε την ιδανική εικόνα για τα «βιβλιοφιλικά» σας ενδιαφέροντα! Το in.gr ξεχώρισε 10 καφέ που αναδεικνύουν την ανάγνωση του βιβλίου σε «ιερή» διαδικασία !

Free Thinking Zone
Το βιβλιοπωλείο στο Κολωνάκι φιλοξενεί προσεγμένους τίτλους βιβλίων, ενώ παράλληλα είναι σημείο συνάντησης των «βιβλιοφάγων» και άλλων δημιουργικών κοινοτήτων. Πολύ συχνά φιλοξενεί παρουσιάσεις βιβλίων και οργανώνει βραδιές συζητήσεων με κοινωνικό, πολιτικό και κατ’επέκταση πολιτιστικό περιεχόμενο.
Σκουφά 64 και Γριβαίων, Κολωνάκι

Booktalks
Σημείο αναφοράς στα νότια προάστια για τους λάτρεις του βιβλίου. Ήσυχο, με «σπιτική» ατμόσφαιρα προσφέρει το ιδανικό περιβάλλον για την ανάγνωση βιβλίου. Λειτουργεί ως καφέ και βιβλιοπωλείο με δυο ανεξάρτητες εισόδους. Οι ιδιοκτήτες του, προτείνουν βιβλία στους αναγνώστες, δημιουργώντας προσωπική επαφή. Στο όμορφο και μίνιμαλ ντεκόρ, ξεχωρίζουν τα ράφια με βιβλία στον τοίχο που σχηματίζουν την λέξη «READ»
Αγ. Αλεξάνδρου 58 και Αρτέμιδος 47, Π. Φάληρο

Συλλαβή
Η λέξη «συλλαβή» παραπέμπει στην ανάγνωση και δικαιολογεί απόλυτα την επιλογή της λέξης για το, στέκι πλέον, στον πεζόδρομο του Παγκρατίου. Το ισόγειο λειτουργεί ως καφέ-μπαρ και στο πατάρι λειτουργεί το βιβλιοπωλείο. Η βιβλιοθήκη διαθέτει ποιοτικές επιλογές και φυσικά, οι ιδιοκτήτες έχουν πάντα άποψη σχετικά με προτάσεις βιβλίων. Ο χώρος φιλοξενεί, επίσης, παρουσιάσεις βιβλίων, μουσικές βραδιές και συγκεντρώνει καλλιτεχνικές φιγούρες, οι οποίες συζητούν υπό τους ήχους καλής μουσικής και καλού κρασιού.
Τιμοθέου 3, Παγκράτι

Λεμόνι
Στον πεζόδρομο των Ηρακλειδών στο Θησείο υπάρχει μια γωνιά που σε κάνει να κοιτάς το βιβλίο με άλλο μάτι. Ακόμη και να μην είσαι ιδιαίτερα «φίλος» με το βιβλίο, το Λεμόνι θα σε κερδίσει. Ποιοτικοί τίτλοι και καλή λογοτεχνία κεντρίζουν το ενδιαφέρον και πυροδοτούν συζητήσεις ανάμεσα σε βιβλιοφιλικές παρέες. Το Λεμόνι οργανώνει συχνά παρουσιάσεις βιβλίων και εικαστικές εκθέσεις.
Ηρακλειδών 12, Θησείο

Etage Litteraire (Booze Cooperativa)

Το Booze Cooperativa, από τους πρώτους πολυχώρους στο κέντρο, στεγάζεται στο τριώροφο νεοκλασικό κτίριο της οδού Κολοκοτρώνη 57. Είναι ένας χώρος αφιερωμένος στο βιβλίο και στον πολιτισμό και αποτελεί σημείο αναφοράς για όσους έχουν καλλιτεχνικές ανησυχίες, δημιουργώντας κάποιες και στους πιο απαιτητικούς. Ο χώρος διαθέτει αναγνωστήριο, βιβλιοθήκη και αίθουσα ειδικά διαμορφωμένη για πολιτιστικές εκδηλώσεις. Δεν θεωρείται τυχαία «κέντρο διακίνησης της τέχνης».
Κολοκοτρώνη 59, Πλατεία Καρύτση

Ευρυπίδης στη Στοά
Το βιβλιοπωλείο Ευρυπίδης λειτουργεί από το 1955. Πλέον, έχει αναδειχθεί σε ένα από τα διασημότερα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας, καθώς ικανοποιεί και το πιο απαιτητικό κοινό. Λειτουργούν δυο χώροι για καφέ, ο ένας εντός του βιβλιοπωλείου και ο άλλος στον προαύλιο χώρο. Ο «Ευρυπίδης στη Στοά» οργανώνει μουσικές και ποιητικές βραδιές προσφέροντας στο κοινό την ιδανική «πνευματική τροφή».
Ανδρέα Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι

Έναστρον

Με θέα στην οδό Σόλωνος, το βιβλιοπωλείο-καφέ Έναστρον στέκει αγέρωχο και υποδέχεται τους επισκέπτες του με συνεχή ενημέρωση για τις νέες κυκλοφορίες και με αναπαυτικές πολυθρόνες για να «βουλιάξουν» με ένα βιβλίο και έναν καφέ. Ξεχωρίζει το πιάνο του χώρου που καλεί όλους όσους το επιθυμούν να παίξουν μια μελωδία και να συνοδεύσουν έτσι την ανάγνωση των θαμώνων. Επίσης, οργανώνονται βραδιές συζητήσεων για θέματα πολιτιστικού ενδιαφέροντος αλλά και επικαιρότητας, καθώς και αφιερωματικές βραδιές σε καλλιτέχνες.
Σόλωνος 101, Αθήνα



Poets n’ Crimes

Η περιοχή της Αγίας Ειρήνης φωτίζεται με τον χώρο αυτό. Μοσχοβολά καφέ και βιβλίο και κερδίζει τον αναγνώστη με τη «ζεστή» ατμόσφαιρα του ξύλου και με τις πολιτιστικές εκπλήξεις που διοργανώνει. Ο κατάλογός του είναι ιδιαίτερος και χωρισμένος σε κεφάλαια. Όλο και κάποιο βιβλίο θα βρείτε στα τραπεζάκια, ενώ όταν ο καιρός το επιτρέπει μπορείτε να κάτσετε στον μικρό κήπο.
Αγ. Ειρήνης 17, Μοναστηράκι

Άγκυρα

Ένα νεοκλασικό κτίριο στην καρδιά της Αθήνας αποτελεί κλασικό στέκι «βιβλιοφάγων». Ζεστός καφές, μελωδίες από πιάνο και φρεσκοτυπωμένα βιβλία από τις εκδόσεις Άγκυρα συνθέτουν ένα μοναδικό «λογοτεχνικό» σκηνικό. Διαχρονική επιλογή για όσους ξέρουν, νέα πρόταση για όσους δεν το ξέρουν.
Σόλωνος 124

Floral
Τελευταίο στη λίστα αφήσαμε το ιστορικό Floral στα Εξάρχεια. Η φημισμένη «Μπλε Πολυκατοικία» στη οδό Θεμιστοκλέους 80 έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες όπως τον Φρέντυ Γερμανό, τον Δημήτρη Χορν και την Κατίνα Παξινού και έχει σημαδέψει πολλές γενιές. Οι βιβλιόφιλοι μπορούν να «χαθούν» στην ανάγνωση του βιβλίου τους στα ξύλινα στρογγυλά τραπέζια και όταν βραδιάζει μπορούν να απολαύσουν την «μεταμόρφωση» του καφέ σε μπαρ με πάρτυ και εκδηλώσεις.

Θεμιστοκλέους 80, Εξάρχεια

Όποιο και να επιλέξετε, ένα είναι σίγουρο. Τα παραπάνω καφέ-βιβλιοπωλεία αποτελούν μικρές οάσεις στην Αθήνα, ακόμη και στις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές.

Μαρία Πετροπούλου

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024