Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Οι κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Οι κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Eπιμέλεια: Τζωρτζίνα Ντούτση Οι ανάλαφρες καλοκαιρινές κωμωδίες φαίνεται να πρωταγωνιστούν τη νέα κινηματογραφική εβδομάδα που ξεκινά. Μεταξύ αυτών έχουμε και μια ελληνική παραγωγή του ανατρεπτικού Νίκου Ζερβού που κάνει την πρεμιέρα της την Πέμπτη. Από την άλλη, οι κυρίες της παρέας έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν για να απολαύσουν το βρετανό γόη της προτίμησής τους, […]

Eπιμέλεια: Τζωρτζίνα Ντούτση

Οι ανάλαφρες καλοκαιρινές κωμωδίες φαίνεται να πρωταγωνιστούν τη νέα κινηματογραφική εβδομάδα που ξεκινά. Μεταξύ αυτών έχουμε και μια ελληνική παραγωγή του ανατρεπτικού Νίκου Ζερβού που κάνει την πρεμιέρα της την Πέμπτη. Από την άλλη, οι κυρίες της παρέας έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν για να απολαύσουν το βρετανό γόη της προτίμησής τους, αφού τόσο ο Χιού Γκραντ όσο και ο Τζουντ Λο αυτή την εβδομάδα μάς «κλείνουν» το μάτι από τη μεγάλη οθόνη. Ωστόσο, για τους σινεφίλ των κλασικών ταινιών, το κινηματογραφικό μενού προτείνει δυο κλασικά φιλμ νουάρ «Παράκαμψη» και «Ο Δολοφόνος της λεωφόρου».


Σφυρίζοντας Για τον Έρωτα
Στην καλοκαιρινή κομεντί «Σφυρίζοντας Για τον Έρωτα» βλέπουμε τον Κρις Έβανς (Κάπταιν Αμέρικα, Εκδικητές), στο ρόλο του κυνικού συγγραφέα του Χόλιγουντ που αναγκάζεται να γράψει μια ρομαντική ταινία, ενώ ο ίδιος δεν πιστεύει στον έρωτα. Δίπλα του η γοητευτική Μισέλ Μόναχαν (True Detective, Source Code) που υποδύεται την κοπέλα των ονείρων του και τον κάνει να ανατρέψει την κοσμοθεωρία του.


Spy
Η ταινία «παντρεύει» τη δράση με την κωμωδία έχοντας ως ατού ένα ενδιαφέρον cast πρωταγωνιστών. Ο Τζέισον Στέιθαμ καταφέρνει να τσαλακώσει τον εαυτό του ως πρωταγωνιστής σε δεκάδες σειρές δράσης στο παρελθόν, ενώ η Μελίσα ΜακΚάρθι ως Σούζαν Κούπερ δείχνει να απολαμβάνει τον καθοριστικό ρόλο της ως μυστική πράκτορας. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και τη συμμετοχή του Τζουντ Λο ως υπερ-πράκτορας Μπράντλεϊ Φάιν ή αλλιώς «λέγε με και Τζέιμς Μποντ».


To Μικρό Νησί
Ισπανικός Νότος, 1980. Η χώρα πασχίζει ακόμα να επουλώσει τις πληγές της από τις αγριότητες της περιόδου της δικτατορίας του Φράνκο. Μια σειρά από βάναυσες δολοφονίες έφηβων κοριτσιών σε μια απομονωμένη πόλη φέρνει κοντά δύο παντελώς ανόμοιους χαρακτήρες, δύο ντετέκτιβ του τμήματος ανθρωποκτονιών που στέλνονται από τη Μαδρίτη για να ξεδιαλύνουν την υπόθεση. Ένα υποβλητικό αστυνομικό θρίλερ με ασφυκτική ένταση και πολιτικοκοινωνικές προεκτάσεις, αφού εκτυλίσσεται σε μια ταραγμένη περίοδο της Ισπανίας, όταν η χώρα προσπαθούσε να μεταβεί από τη δικτατορία του Φράνκο στη δημοκρατία. Η ταινία έχει αποσπάσει 10 Βραβεία Γκόγια της Ισπανικής Ακαδημίας, μεταξύ των οποίων Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου και Καλύτερης Φωτογραφίας.


Εntourage
Το «Entourage» ξανασυγκεντρώνει στη μεγάλη οθόνη το αυθεντικό cast της σειράς με τους Κέβιν Κόνολι, Έιντριαν Γκρένιερ, Κέβιν Ντίλον, Τζέρι Φεράρα και Τζέρεμι Πίβεν. Ο αστέρας του κινηματογράφου Βίνσεντ Τσέιζ (Γκρένιερ) μαζί με όλη την κουστωδία, τον Έρικ/I (Κόνολι), τον Τέρτλ (Φεράρα) και τον Τζόνι/Ντράμα (Ντίλον), επιστρέφουν, έχοντας πάντα στο πλάι τους τον ατζέντη του Βινς, Άρι Γκολντ (Πίβεν). Η ταινία ξεκινά στο σημείο που τελειώνει η σειρά. Έξι ημέρες αργότερα, για την ακρίβεια. Ο Βινς, έχοντας ταξιδέψει από το Λος Άντζελες στο Παρίσι προκειμένου να παντρευτεί τη γυναίκα των ονείρων του, βρίσκεται στον μήνα του μέλιτος. Μόνος του. Για την ακρίβεια κάνει κρουαζιέρα στη Μεσόγειο, σ’ ένα τεράστιο γιοτ, παρέα με καμία εκατοσταριά καλλονές που φορούν μπικίνι. Η μόνη που λείπει είναι εκείνη που – πολύ σύντομα – θα γίνει η πρώην γυναίκα του. Στην ταινία συμπρωταγωνιστούν ο Μπίλι Μπομπ Θόρτον και ο Χέιλι Τζόελ Όσμεντ, ως πατέρας και γιός (Λάρσεν και Τράβις ΜακΚρέντλ).


Λύσσα Κακιά
Ο ανατρεπτικός σκηνοθέτης Νίκος Ζερβός, επιστρέφει με τη νέα του ταινία, «Λύσσα Κακιά», μία ανάλαφρη καλοκαιρινή κωμωδία που εξετάζει με χιούμορ τις σχέσεις μεταξύ των φοιτητών μίας σχολής ηθοποιίας. Στην ταινία βλέπουμε και την επιστροφή του Γιώργου Καραμίχου, στα κινηματογραφικά δρώμενα μετά το «Dos» του 2011. Συνειδητά φτιαγμένη με γνώμονα την απενοχοποιημένη διασκέδαση, η ταινία αποτελεί το σεναριακό ντεμπούτο της νεαρής Ζωής Ζέρβα η οποία κρατάει και τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Μαζί της η Στέλλα Γιαμπουρά. Η Βίκυ Κουλιανού υποδύεται μια αυστηρή καθηγήτρια, ο Γιώργος Καραμίχος έναν μπάρμαν που είναι φίλος των παιδιών που σπουδάζουν στην σχολή, ενώ ο Τάκης Χρυσικάκος είναι ο πατέρας μιας κοπέλας που έχει δικό του τατουατζίδικο.


Ο Ρέι (Χιού Γκραντ), το 1988 ένιωθε σαν κυρίαρχος του Κόσμου. Πνευματώδης και σέξι είχε στα πόδια του το Χόλιγουντ μια και είχε μόλις κερδίσει με το σπαθί του το Όσκαρ Καλύτερου Σεναρίου. Δεκαπέντε χρόνια μετά, οι ιδέες του έχουν στερέψει. Σπρωγμένος από ανάγκη, βρίσκεται να διδάσκει δημιουργική γραφή σε ένα μικρό Κολλέγιο. Αν και η ιδέα του να γίνει καθηγητής, δεν φάνταζε καθόλου συναρπαστική θα αλλάξει γνώμη όταν γνωρίζει μία ανύπαντρη μητέρα τη Χόλι (Μαρίσα Τομέι) που αποφασίζει να επιστρέψει στα θρανία.

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 18-24/6

entertainment.in.gr

Sports in

Ασταμάτητος Καραλής έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ με άλμα στα 5,93μ.

Ακόμη μία εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Εμμανουήλ Καραλής ο οποίος έκανε ξανά πανελλήνιο ρεκόρ μέσα σε εννέα μέρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024