Σάββατο 29 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Χριστούγεννα στις αίθουσες με «Star Wars» και τέσσερις ακόμα πρεμιέρες

Χριστούγεννα στις αίθουσες με «Star Wars» και τέσσερις ακόμα πρεμιέρες

Η νέα ταινία του επικού Star Wars έφτασε και στη χώρα μας, γεγονός το οποίο για πολλούς σημαίνει ότι τις φετινές γιορτινές ημέρες αντί για το λαμπερό αστέρι των Χριστουγέννων θα λάμψει το θρυλικό φωτόσπαθο!

Eπιμέλεια: Τζωρτζίνα Ντούτση

Η νέα ταινία του επικού Star Wars έφτασε και στη χώρα μας και γεγονός το οποίο για πολλούς σημαίνει ότι τις φετινές γιορτινές ημέρες αντί για το λαμπερό αστέρι των Χριστουγέννων θα λάμψει το θρυλικό φωτόσπαθο! Η ταινία που σαρώνει τα box office παγκοσμίως κατακλύζει και τα ελληνικά σινεμά από την Παραμονή Χριστουγέννων και δικαίως χρίζεται ως ο απόλυτος πρωταγωνιστής της νέας κινηματογραφικής εβδομάδας. Ωστόσο, από τις 24/12 τέσσερις ακόμα νέες ταινίες που αξίζουν την προσοχή μας κάνουν την επίσημη πρώτη τους στη μεγάλη οθόνη.


Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει
Δέκα χρόνια μετά την τελευταία επαφή με το σύμπαν του George Lucas, το «Star Wars» επιστρέφει δια χειρός J.J. Abrams… Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως η πιο πολυαναμενόμενη ταινία της χρονιάς. Κάνοντας δυναμική επιστροφή, το Star Wars κυκλοφόρησε σε περισσότερες από 30.000 αίθουσες παγκοσμίως, βρέθηκε στην κορυφή του box office σε όλες τις χώρες και έχει σπάσει κάθε ρεκόρ εισπράξεων. Στις 24/12 φτάνει και στη χώρα μας αποτελώντας μια από τις πιο δελεαστικές προτάσεις για Χριστούγεννα στις σκοτεινές αίθουσες. O J.J. Abrams βουτάει στον γοητευτικά σκοτεινό κόσμο του Star Wars, με νέους πρωταγωνιστές αλλά και με τους βετεράνους που έχουν συνδεθεί με το σύμπαν των ταινιών (Harrison Ford, Mark Hamill, Carrie Fisher).


H μητέρα μου
Ο βραβευμένος ιταλός σκηνοθέτης Nanni Moretti (Χρυσός Φοίνικας για Το Δωμάτιο του Γιου μου), επιστρέφει με μία ακόμα προσωπική ταινία που διεκδίκησε για πέμπτη φορά τον Χρυσό Φοίνικα στο 68o Φεστιβάλ των Καννών. Η αφήγηση του Μοretti (Αγαπημένο μου Ημερολόγιο) κινείται ανάμεσα στο δράμα και την κομεντί, στο όνειρο και την πραγματικότητα, στα απαιτητικά γυρίσματα μιας ταινίας και τις δυσλειτουργικές οικογενειακές σχέσεις. Η πρωταγωνίστρια –το alter ego του δημιουργού- υποκύπτει σε μία προσωπική κρίση, καθώς αναμετράται με το πέρασμα του χρόνου, την ίδια της την ύπαρξη και την ιδιαίτερα απαιτητική συνεργασία της με έναν Αμερικανό σταρ, (John Turturro).


Joy
Με πρωταγωνιστές τους Τζένιφερ Λόρενς, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Μπράντλεϊ Κούπερ, Έντγκαρ Ραμίρεζ, Ιζαμπέλα Ροσελίνι, Ντάιαν Λαντ και Βιρτζίνια Μάντσεν, ο Ντέιβιντ Ο’ Ράσελ, περιγράφει με τον πιο ξεχωριστό τρόπο μια ιστορία οικογενειακή, για την αφοσίωση και την αγάπη. Εμπνευσμένο από την ζωή και την ραγδαία εξέλιξη της εφευρέτη και επιχειρηματία, Τζόι Μαγκάνο, το Joy ακολουθεί την εκκεντρική πορεία μιας σκληρά εργαζόμενης αλλά μισο-διαλυμένης οικογένειας και του νεαρού κοριτσιού που με το σπαθί της γίνεται τελικά η λαμπερή ηγέτης τους. Με δίψα για δημιουργία αλλά και την πίεση να φροντίσει τους γύρω της, η Τζόι βιώνει την προδοσία, τη δολιότητα, την απώλεια της αθωότητας και τα τραύματα που αφήνει πίσω η αγάπη, ενώ βρίσκει την δύναμη και την πίστη στον εαυτό της για να ακολουθήσει τα καταπιεσμένα όνειρά της.


Point Break
Βασισμένο στην ομώνυμη κλασική κινηματογραφική επιτυχία του 1991 με τον Πάτρικ Σουέιζι και τον Κιάνου Ριβς.
Μια σειρά από ληστείες που διεξάγονται με ιδιαίτερα περίεργους, ριψοκίνδυνους και εντυπωσιακούς τρόπους, προβληματίζουν έντονα την ηγεσία του FBI, η οποία αποφασίζει να στείλει έναν πράκτορά της να τις διερευνήσει περαιτέρω. Έτσι, ο Τζονι Γιούτα, ένας νεαρός και πολλά υποσχόμενος πράκτορας, εισχωρεί σε μια δυναμική ομάδα αθλητών, οι οποίοι ζουν υπό την ηγεσία του χαρισματικού Μπρόντι, κυνηγώντας διαρκώς την περιπέτεια και την αδρεναλίνη. Ζώντας και ο ίδιος πλέον υπό διαρκή κίνδυνο ως μυστικός πράκτορας ανάμεσά τους, ο Γιούτα θα προσπαθήσει να αποδείξει ότι η συγκεκριμένη ομάδα κρύβεται πίσω από τις ασύλληπτες εντυπωσιακές παρανομίες.
Η ταινία περιλαμβάνει μερικά από τα πιο εντυπωσιακά και τολμηρότερα αθλητικά stunts που έχουμε δει ποτέ σε κινηματογραφική ταινία. Τα επιτεύγματα αυτά γίνονται από κορυφαίους αθλητές, που θεωρούνται οι καλύτεροι σε αθλήματα και επικίνδυνα σπορ.



Πόλεμος και ειρήνη (1966)
Το έπος του Σεργκέι Μπόνταρτσουκ σε επανέκδοση. Από το ομώνυμο λογοτεχνικό αριστούργημα του Λέοντα Τολστόι. Η επική ταινία διάρκειας 427 λεπτών, χωρίζεται από τον σκηνοθέτη σε δύο μέρη από τα οποία το α’ μέρος προβάλλεται από 24/12 και το β’ μέρος από 31/12 στους δύο κινηματογράφους, Αλκυονίδα και Στούντιο. Μέσα από την ιστορία πέντε οικογενειών της αριστοκρατίας αναδύεται το μωσαϊκό της Ρωσίας και με την παραστατική περιγραφή των μαχών και των συρράξεων, ο Τολστόι αφήνει να διαφανούν οι βαθύτερες σκέψεις του για έννοιες όπως ο πατριωτισμός, ο ανθρωπισμός και η ηθική. Οι αποφάσεις των ηγετικών μορφών των στρατιωτικών εξελίξεων, όπως του Ναπολέοντα και του Κουτούζοφ, περνούν σε δεύτερη μοίρα για να αναδειχτεί η αξία της λαϊκής δύναμης και των ικανοτήτων των απλών στρατιωτών της προεπαναστατικής περιόδου. Με επική πνοή ο Τολστόι έγραψε το έβδομο πιο ογκώδες έργο της παγκόσμιας λογοτεχνίας, που εκτείνεται χρονικά από τη μάχη του Αούστερλιτς μέχρι τη γαλλική εισβολή, τον εμπρησμό της Μόσχας και την ήττα του Ναπολέοντα.

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 24-30/12

Δείτε περισσότερα για τις νέες ταινίες

entertainment.in.gr

Sports in

Ουνιόν Χάουζ- Παναθηναϊκός 0-14: Ο αντίπαλος δεν ήταν ούτε για… προπόνηση

Ο Παναθηναϊκός έβαλε 14 τέρματα στην πρώτη του φιλική αναμέτρηση απέναντι στην Ουνιόν Χάουζ ,στο ντεμπούτο του Ντιέγκο Αλόνσο στον πράσινο πάγκο. Ο αντίπαλος ωστόσο δεν ήταν και τίποτα το ιδιαίτερο για να βγουν συμπεράσματα…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 29 Ιουνίου 2024