Κυριακή 07 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
«Βαμπιρικές» νύχτες στον κινηματογράφο Άστορ

«Βαμπιρικές» νύχτες στον κινηματογράφο Άστορ

...

Κάθε Σάββατο μετά τα μεσάνυχτα, ο κινηματογράφος Άστορ χαμηλώνει τα φώτα του φουαγιέ και προβάλλει ταινίες νέες αλλά και κλασικές, ταινίες νουάρ αλλά και τρόμου, ταινίες που σε κάθε περίπτωση αρέσκονται να αφηγούνται τις ιστορίες τους μετά τις 12 το βράδυ, σε μια μητρόπολη που διψάει για παραμύθια.

Τον Απρίλιο στον Άστορ μετά τα μεσάνυχτα… θα κυκλοφορούν «βρυκόλακες»:

9 Απριλίου

Ένα Κορίτσι Γυρίζει Σπίτι Μόνο του Τη Νύχτα (A Girl Walks Home Alone at Night) της Άνα Λίλι Αμιρπούρ

Περίεργα πράγματα πρόκειται να συμβούν σύντομα στην «Κακιά πόλη». Η Ιρανική πόλη-φάντασμα που φιλοξενεί πόρνες, τοξικομανείς, μαστροπούς, περίεργα πλάσματα της νύχτας και άλλες πρόστυχες ψυχές, είναι ένα προπύργιο διαστροφής και απελπισίας. Εκεί, τα βάθη της Μέκκας της αμαρτίας κατοικεί και ένα μοναχικό βαμπίρ… Μόνο που δεν πρόκειται για ένα συνηθισμένο βαμπίρ σαν όλα τα υπόλοιπα, αλλά για ένα νεκροζώντανο κορίτσι που παραμονεύει στις σκιές και παρακολουθεί τις ζωές των πιο ανήθικων ψυχών που περιφέρονται στην πόλη.




Ένα κορίτσι που πίνει αίμα και οδηγεί πατίνι. Ένα φοβερό καστ κι ένα τρελό soundtrack δημιουργούν ένα ασυνήθιστο ουέστερν! Το φιλμ έρχεται από το Ιράν – εντελώς απρόσμενο – και παντρεύει πολλά και ασύνδετα κινηματογραφικά είδη: το ουέστερν, τον τρόμο, το Νέο Ιρανικό Κύμα.

Γεμάτο πολλαπλές αναφορές και συστατικά που κλείνουν το μάτι σε διάφορα ετερόκλητα κινηματογραφικά είδη, το εντυπωσιακό αυτό κινηματογραφικό «Κορίτσι» δεν σταματά λεπτό να ντύνει τη φαντασία με ασπρόμαυρες εικόνες και να χορεύει ξέφρενα σε ρυθμούς ροκ και τέκνο.

16 Απριλίου

Νορβηγία του Γιάννη Βεσλεμέ

Είμαστε στο 1984. Ο Ζανό είναι ένας βρικόλακας, φωτοφοβικός (φυσικά) άλλα δεινός χορευτής, που ψάχνει ένα ζεστό κορίτσι. Σε ένα μπαρ συναντά μια πόρνη, την Αλίκη και έναν ντίλερ από τη Νορβηγία, τον Πίτερ. Θα συνεργαστεί μαζί τους σε ένα κόλπο, που θα τον οδηγήσει στη Πάρνηθα, στα έγκατα της γης και το βασίλειο του Μαθουσάλα.

Η «Νορβηγία» είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ, που υπογράφει σενάριο και σκηνοθεσία, με πρωταγωνιστή τον Βαγγέλη Μουρίκη στο ρόλο του Ζανό.

Μια ταινία για τα αμετανόητα παιδιά της νύχτας, για θεατές σε διαρκή εφηβεία, για τους ορκισμένους λάτρες της αναλογικής εποχής και για τους βρικόλακες των ξενυχτάδικων.

23 Απριλίου

Μόνο Οι Εραστές Μένουν Ζωντανοί (Only Lovers Left Alive) του Τζιμ Τζάρμους

Ο Άνταμ είναι ένας περιθωριακός μουσικός, βαθιά απογοητευμένος από την πορεία των ανθρώπινων δραστηριοτήτων. Ξαναβρίσκει την παλιά του αγάπη, την αινιγματική Ιβ. Αυτή η αγάπη, όμως, κρατάει εδώ κι αιώνες, αφού πρόκειται για βρικόλακες. Το ειδυλλιακό αυτό συναίσθημα έρχεται να διακόψει η ατίθαση νεαρή αδελφή της Ιβ, η Άβα.


Ο Τζιμ Τζάρμους πατάει εξαιρετικά πάνω στην βαμπιρική μόδα, πλάθοντας δύο ακαταμάχητα γοητευτικά βαμπίρ, την Τίλντα Σουίντον και τον Τομ Χίντλστον, οι οποίοι στην ταινία ξεπερνούν τους εαυτούς τους, κινηματογραφώντας με υγρά νωχελικά τράβελινγκ τις κινήσεις τους, χτίζοντας απόκοσμη ατμόσφαιρα με τις νυχτερινές περιηγήσεις τους στις λεωφόρους. Με τα εγκαταλειμένα εργοστάσια-κουφάρια του Ντιτρόιτ ή αποτυπώνοντας τα γυμνά τους σώματα να κοιμούνται τις μέρες, σε αγκαλιές που σταματούν το χρόνο, οι πρωταγωνιστές μοιάζουν με δύο γλυπτά που αγνοούν τους ανθρώπους που τρέχουν τριγύρω τους να προλάβουν τις σαχλές τους καθημερινότητες.

Πληροφορίες:
Άστορ: Σταδίου 28 (είσοδος από στοά Κοραή), στάση μετρό Πανεπιστήμιο
Τηλ.: 210-3211950

Γενική είσοδος: 5 ευρώ

entertainment.in.gr

Sports in

Μεγάλη κίνηση απο τον Βαγγέλη Μαρινάκη: Η απόφαση για το «Καραϊσκάκης» και την Εθνική μπάσκετ

Μεγάλη πρωτοβουλία του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος μέσω εντολής άνοιξε το πάρκινγκ του «Γεώργιος» Καραϊσκάκης για να εξυπηρετηθεί ο κόσμος που πήγε στο ΣΕΦ για να παρακολουθήσει την Εθνική ομάδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 07 Ιουλίου 2024