Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ξανά στις γειτονιές της Αθήνας

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ξανά στις γειτονιές της Αθήνας

...

Επιμέλεια: Ελισάβετ Σταμοπούλου

Τονίζει για ακόμη μια φορά την έννοια της ελευθερίας στην τέχνη και τη δυναμη της αλληλεγγύης. Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ταξιδεύει σε 14 δήμους της Ελλάδας με εκπαιδευτικές εκδηλώσεις, σεμινάρια και παραστάσεις στις «αποσκευές» του.

Το καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» ξεκίνησε για τρίτη συνεχή χρονιά τη διαδρομή του ανά την Ελλάδα. Παραστάσεις της «Όπερας της Βαλίτσας» και εκπαιδευτικά σεμινάρια από την Εθνική Λυρική Σκηνή βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα.

Από τις 8 Απριλίου έως και το τέλος Μαΐου η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει σε 14 δήμους της Αττικής (Αγίας Παρασκευής, Μεταμόρφωσης, Καλλιθέας, Σαρωνικού, Ηλιούπολης, Αιγάλεω, Λυκόβρυσης – Πεύκης, Ψυχικού – Φιλοθέης, Σπατών – Αρτέμιδας, Παλλήνης – Γέρακα, Αχαρνών, Κορωπίου, Αθηναίων και Ελευσίνας) την παράσταση της «Όπερας της Βαλίτσας» με το έργο «Παλιάτσοι» του Ρουτζέρο Λεονκαβάλλο, καθώς και το εκπαιδευτικό σεμινάριο για την όπερα για εφήβους, «Επόμενη Στάση: Όπερα!».

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα «Συλλέγω Εμπειρίες», το οποίο έχει ως στόχο να προσφέρει διαφορετικές αναγνωστικές εμπειρίες και να καλλιεργήσει την αγάπη για το βιβλίο, υλοποιείται από το Future Library σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ) σε 87 Δημόσιες και Δημοτικές βιβλιοθήκες, σε όλη την Ελλάδα, και ολοκληρώνεται στις 8 Απριλίου.

Τις πύλες του στο κοινό αναμένεται να ανοίξει το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) την άνοιξη του 2017.

Σχεδιασμένο από τον ιταλό αρχιτέκτονα Ρέντσο Πιάνο, το ΚΠΙΣΝ θα στεγάσει την Εθνική Λυρική Σκηνή, την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.

Πλήθος εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων θα φιλοξενήσει το ΚΠΙΣΝ, με το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος να διατίθεται για θερινές προβολές ταινιών, αθλητικές δραστηριότητες, καλλιτεχνικές εκθέσεις. Η Εθνική Λυρική Σκηνή θα σηκώσει αυλαία φιλοξενώντας, μεταξύ άλλων, ομιλίες, παιδικά εργαστήρια, «συναυλίες τσέπης» και η Εθνική Βιβλιοθήκη εκπαιδευτικά προγράμματα, λέσχες ανάγνωσης βιβλίων και μαθήματα υπολογιστών.

Τόσο η Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ) όσο και η Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδος (ΕΒΕ) θα είναι πλήρως προσβάσιμες σε άτομα με αναπηρία , παρέχοντας εξοπλισμό όπως ατομικές οθόνες με υπότιτλους στην ΕΛΣ και ψηφιοποιημένα κείμενα στην ΕΒΕ.

H Εθνική Λυρική Σκηνή, που φιλοδοξεί να δώσει βήμα σε νέες καλλιτεχνικές δυνάμεις, θα προσφέρει μέσα από την Εναλλακτική Σκηνή εκδηλώσεις που προσανατολίζονται προς την προσέλκυση των νέων.

Οι επόμενοι σταθμοί του προγράμματος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής είναι οι εξής:

Δήμος Αγίας Παρασκευής
Όπερα της Βαλίτσας – «Παλιάτσοι»: 8 Απριλίου, 20:00 – Θέατρο Pierce – The American College Of Greece: Γραβιάς 6, Αγία Παρασκευή
– Επόμενη στάση: Όπερα!: 8 Απριλίου, 14:30 – 2ο Γυμνάσιο Αγ. Παρασκευής, Νεαπόλεως 7, Αγία Παρασκευή

Δήμος Μεταμόρφωσης
Όπερα της Βαλίτσας – «Παλιάτσοι»: 10 Απριλίου, 20:00 – Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Μεταμόρφωσης, Λητούς & Κύμης (όπισθεν δημοτικού κολυμβητηρίου), Μεταμόρφωση
– Επόμενη στάση: Όπερα!: 9 Απριλίου, 10:30 – Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Μεταμόρφωσης, Λητούς & Κύμης (όπισθεν δημοτικού κολυμβητηρίου), Μεταμόρφωση

Δήμος Καλλιθέας
Επόμενη στάση: Όπερα!: 1 Απριλίου, 11:00 – 1ο Γυμνάσιο Καλλιθέας, Αιγέως 41-43, Καλλιθέα

*Σημειώνεται πως η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις του Προγράμματος είναι ελεύθερη.
Προς διευκόλυνση του κοινού, μια ώρα πριν την έναρξη των παραστάσεων θα διανέμονται δελτία προτεραιότητας, στους χώρους των παραστάσεων.
Περισσότερες πληροφορίες για το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ στον ακόλουθο σύνδεσμο: www.SNFCC.org

entertainment.in.gr

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024