Σάββατο 17 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Δεν έπεισε για το βεβαρημένο της υγείας του ο Πινοσέτ

Δεν έπεισε για το βεβαρημένο της υγείας του ο Πινοσέτ

O Αουγκούστο Πινοσέτ είναι σε θέση να δικαστεί, υποστηρίζουν οι πολέμιοί του στη Χιλή, ενώ αναζητούν τους λόγους που επέτρεψαν την απελευθέρωσή του από τη Βρετανία.

55

O Αουγκούστο Πινοσέτ είναι σε θέση να δικαστεί, υποστηρίζουν οι πολέμιοί του στη Χιλή, ενώ αναζητούν τους λόγους που επέτρεψαν την απελευθέρωσή του από τη Βρετανία.

Aμέσως μετά την άφιξή του στο Σαντιάγο, o Xιλιανός πρώην δικτάτορας μεταφέρθηκε στο στρατιωτικό νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις. Λίγες ώρες αργότερα αποχώρησε και μετέβη με την οικογένεια του στη φρουρούμενη κατοικία του, στα προάστια της πόλης.


Ο επικεφαλής του κομμουνιστικού κόμματος της Χιλής Γκλάντις Μάριν επισήμανε ότι ο τρόπος που περπατούσε, αλλά και χαιρετούσε τους οπαδούς του, κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο του Σαντιάγο, δεν έδιναν την εντύπωση ενός καταβεβλημένου σωματικά ανθρώπου.


Ο κόσμος έχει εξαπατηθεί, διότι ο Πινοσέτ προφανώς δεν είναι τόσο άρρωστος όσο μας έκαναν να πιστεύουμε δήλωσε η Βιβιάνα Ντίας, επικεφαλής οργάνωσης των συγγενών των θυμάτων του καθεστώτος Πινοσέτ.


Eν τω μεταξύ, βρετανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για εξαπάτηση του υπουργού Εσωτερικών Τζακ Στρο, καθώς και ολόκληρου του νομικού συστήματος της χώρας, με την παρουσίαση του Πινοσέτ ως σοβαρά ασθενούς.


Την Παρασκευή, 1.500 περίπου Χιλιανοί υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων διαδήλωσαν μπροστά στο προεδρικό μέγαρο Μονέδα, το οποίο είχε βομβαρδίσει ο πρώην δικτάτορας κατά το πραξικόπημά του, το 1973, στην προσπάθειά του να ανατρέψει το σοσιαλιστή πρόεδρο Σαλβαδόρ Αλιέντε. Οι διαδηλωτές κρατούσαν φωτογραφίες των θυμάτων της χούντας και πανό με συνθήματα κατά του Πινοσέτ. Την ίδια στιγμή, 3.000 περίπου οπαδοί του Πινοσέτ πανηγύριζαν στο κέντρο του Σαντιάγο.


Οι αντίπαλοι του Πινοσέτ προγραμματίζουν για το Σάββατο νέες διαδηλώσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη έκδοσή του στην Ισπανία.

Η κυβέρνηση της Χιλής, κεντροαριστερή συμμαχία που ανέλαβε την εξουσία μετά
την αποχώρηση του Πινοσέτ από το προσκήνιο, το 1990, δεν πήρε μέρος στην τελετή υποδοχής του πρώην δικτάτορα και καταδίκασε τις εορταστικές εκδηλώσεις
των οπαδών του στους δρόμους της πρωτεύουσας.

ΑΠΕ

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Φούλαμ 1-0: Τη λύτρωσε ο Ζίρκζι στο 87′!

Ο Ζίρκζι έκανε ντεμπούτο για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και με δικό του γκολ στο 87′ έδωσε τη νίκη με 1-0 κόντρα στη Φούλαμ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 17 Αυγούστου 2024