26

Χαρούμενοι για τη συμφωνία τους με την ΑΕΚ και αποφασισμένοι να εκμεταλλευτούν στο έπακρο την ευρωπαϊκή πρόκληση που παρουσιάστηκε στην καριέρα τους εμφανίσθηκαν σήμερα, Τρίτη, στη Νέα Φιλαδέλφεια οι νεοαποκτηθέντες από την Μπόκα Τζούνιορς ποδοσφαιριστές της Ενωσης, Φερνάντο Νάβας και Εμανουέλ Ρουίς. Στην παρουσίαση ήταν παρών και ο Εμιλιάνο Ρέι, που δόθηκε ως δανεικός από την Μπόκα στην ΑΕΚ, και ο Γιάννης Παθιακάκης, βάσει της συμφωνίας, θα αποφασίσει αν θα δοθεί δανεικός σε άλλη ελληνική ομάδα.

Ο Φερνάντο Νάβας, ανάμεσα στα άλλα, τόνισε: Είμαι πολύ ευχαριστημένος που βρίσκομαι εδώ. Οσον αφορά στην ερώτηση για το αν με ενδιαφέρει μέσω της ΑΕΚ να μεταγραφώ σε άλλη ομάδα πιο φημισμένου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, θα ήθελα να πω ότι αυτό που με απασχολεί στην παρούσα φάση είναι να καταφέρω να διακριθώ και να πετύχω με τη φανέλα της ΑΕΚ ανέφερε και προσέθεσε


Ολα τα υπόλοιπα θα με απασχολήσουν πολύ αργότερα. Η ευρωπαϊκή καριέρα αποτελεί μία νέα εμπειρία για εμένα και ως εκ τούτου δεν μπορώ να γνωρίζω πόσο χρόνο θα χρειαστώ για να προσαρμοσθώ. Οσο πιο γρήγορα βέβαια τόσο το καλύτερο. Για εμένα ήταν η καλύτερη στιγμή να φύγω από την Μπόκα ολοκληρώνοντας έναν κύκλο στην καριέρα μου. Είχα την ευκαιρία να αφήσω την Μπόκα ως κάτοχο του Κόπα Λιμπερταδόρες και να εκμεταλλευτώ την πολύ καλή ευκαιρία που μου παρουσιάστηκε για την ευρωπαϊκή πρόκληση.


Ο Εμανουέλ Ρουίς, από την πλευρά του, δήλωσε: Η ευρωπαϊκή πρόκληση ήλθε πολύ γρήγορα για μένα. Είναι τιμή για εμένα η συμφωνία με την ΑΕΚ και αυτό που πρωτίστως με απασχολεί είναι να κερδίσω τίτλους με τη νέα μου ομάδα. Αυτό που θέλω είναι να προσαρμοσθώ γρήγορα και να καταφέρω να συνεισφέρω τα μέγιστα στη νέα μου ομάδα. Για μένα είχε στην απόφασή μου πολύ μεγάλη σημασία το γεγονός ότι η ΑΕΚ πρωταγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα και πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά.


Τέλος, ο Εμιλιάνο Ρέι έδειξε σίγουρος για τον εαυτό του και πεπεισμένος ότι θα καταφέρει να πείσει το Γιάννη Παθιακάκη να τον κρατήσει στην ΑΕΚ και όχι να δοθεί δανεικός: Η ευρωπαϊκή εμπειρία αποτελεί σημαντική πρόκληση για μένα. Καταλαβαίνω ότι πρέπει να δουλέψω πολύ για να πετύχω κάτι στην Ελλάδα. Εχω μάθει να παλεύω στη ζωή μου, ήμουν παίκτης της Μπόκα και είχα πάντα πολύ σκληρό ανταγωνισμό συνεργαζόμενους με μεγάλους προπονητές. Πιστεύω ότι θα καταφέρω να πείσω τον προπονητή μου ότι αξίζω να μείνω στην ΑΕΚ.


Στις 23 Αυγούστου στη Ρώμη θα γίνει το φιλικό της Μπόκα με τη Ρόμα στα πλαίσια της ανακοίνωσης των μεταγραφών του Σάμουελ και του Μπατιστούτα, οπότε σε κάποια κοντινή ημερομηνία θα οριστικοποιηθεί και το φιλικό της Μπόκα με την ΑΕΚ.


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ