Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Η ΑΕΚ παρουσίασε τον... μικρό Ντούνγκα Φερουζέμ

Η ΑΕΚ παρουσίασε τον… μικρό Ντούνγκα Φερουζέμ

Σήμερα, Τρίτη, ήταν η σειρά του Ροντρίγκο Λασέρντα Ράμος Φερουζέμ να παρουσιαστεί επίσημα από τη διοίκηση της ΑΕΚ. Το Βραζιλιάνο διεθνή αμυντικό -με τις περίπου 50 συμμετοχές στην Εθνική Ελπίδων της χώρας του- σύστησε στους εκπροσώπους του Τύπου ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Πέτρος Στάθης.

29

Σήμερα, Τρίτη, ήταν η σειρά του Ροντρίγκο Λασέρντα Ράμος Φερουζέμ να παρουσιαστεί επίσημα από τη διοίκηση της ΑΕΚ. Το Βραζιλιάνο διεθνή αμυντικό -με τις περίπου 50 συμμετοχές στην Εθνική Ελπίδων της χώρας του- σύστησε στους εκπροσώπους του Τύπου ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Πέτρος Στάθης.

Ο Φερουζέμ έδειξε ενθουσιασμένος με το κλίμα που συνάντησε στην πρώτη συγκέντρωση της νέας του ομάδας, τη Δευτέρα: Και στη Βραζιλία γίνεται κάτι παρόμοιο στις πρώτες προπονήσεις των ομάδων, αλλά σε καμία περίπτωση δεν περίμενα στην Ελλάδα να συναντήσω τόσο εκδηλωτικούς οπαδούς. Αυτούς τους ανθρώπους δεν πρέπει με τίποτα να τους απογοητεύσω, αλλά να τους ανταμείψουμε όλοι μαζί με κατακτήσεις τίτλων.


Ο 20χρονος αμυντικός συστήθηκε ποδοσφαιρικά ως πολυσύνθετος αμυντικός: Ανάλογα με τις επιλογές και τις ανάγκες του προπονητή μου σε κάθε αγώνα, έπαιζα και στο κέντρο σαν αμυντικό χαφ και στην άμυνα σαν κεντρικός αμυντικός. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να παίξω σε κάποια από τις δύο αυτές θέσεις, ανάλογα με τις ανάγκες και τις επιλογές του προπονητή.


Οσο για το πρότυπό του, αυτό -μάλλον φυσιολογικά- είναι ο άνθρωπος που, φορώντας το περιβραχιόνιο του αρχηγού, έπαιρνε στις πλάτες του την εθνική Βραζιλίας: Είναι δύσκολο να βρεις στη Βραζιλία έναν παίκτη και να τον επιλέξεις σαν παράδειγμα. Το δικό μου πρότυπο είναι ο Ντούνγκα, τον οποίο θεωρώ βασικό παράγοντα για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1994 από τη Βραζιλία. Σε αυτό τον παίκτη θέλω να μοιάσω.


Καθώς έγινε λόγος για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, ο Φερουζέμ δήλωσε: Το πέρασμά μου από εδώ θα με βοηθήσει να παίξω και στην εθνική ομάδα της Βραζιλίας, που είναι και ο βασικός μου στόχος.


Προς το παρόν, πάντως, βρίσκεται στη μακρινή Ελλάδα: Τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να γίνεται λόγος στη Βραζιλία και για το ελληνικό πρωτάθλημα. Το θεωρούν ανταγωνιστικό, και το γεγονός ότι η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα και συμμετέχει ανελλιπώς στα ευρωπαϊκά κύπελλα με έκανε να διαλέξω αυτή την πρόκληση. Είναι γενική εντύπωση στη Βραζιλία ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο προοδεύει και γίνονται επενδύσεις που δεν γίνονταν πρώτα. Συχνά γίνεται λόγος και για τους Βραζιλιάνους παίκτες που αγωνίζονται εδώ, αλλά και για τις τρεις-τέσσερις μεγάλες ομάδες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αντετοκούνμπο: «Έλα έτοιμος έτσι ώστε να μην χρειαστεί να προετοιμαστείς» (vid)

Η ανάρτηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο ενόψει και του φιλικού της Ελλάδας με τη Σερβία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024