Ο Γιάννης Μαρκόπουλος για μία συναυλία στους Δελφούς
Με μία μεγάλη συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου κλείνουν στις 26 Ιουλίου οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών (ΕΠΕΚεΔ) στο αρχαίο στάδιο της πόλης.
43
Με μία μεγάλη συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου κλείνουν στις 26 Ιουλίου οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών (ΕΠΕΚεΔ) στο αρχαίο στάδιο της πόλης.
Ο Ελληνας δημιουργός πρόκειται να παρουσιάσει το έργο του Η Λειτουργία του Ορφέα, το οποίο βασίζεται στα αρχαία ορφικά κείμενα και -σύμφωνα με το συνθέτη- ενώνει τη μουσική με τον αρχαίο λόγο.
Στους Δελφούς η συναυλία παρουσιάζεται με τους συντελεστές του έργου που συμμετείχαν στην πρωτότυπη εκτέλεση, τον τενόρο Ζάχο Τερζάκη, τους τραγουδιστές Χαράλαμπο Γαργανουράκη και Βασιλική Λαβίνα, τη μεικτή χορωδία Κύπρου Αρης Λεμεσού, τη χορωδία Αρχιτραγουδιστές της ΔΕΗ, το διάσημο φλαουτίστα Μαρκ Γκράουελς και την ορχήστρα Παλίντονος Αρμονία.
Στη συναυλία, αφηγητής θα είναι ο Νικήτας Τσακίρογλου, ενώ, στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, ο Πέτρος Γαϊτάνος θα ερμηνεύσει επιλεγμένα τραγούδια του Γιάννη Μαρκόπουλου.
Παράλληλα, από τις 25 έως και τις 30 Ιουλίου στο συνεδριακό κέντρο του ΕΠΚεΔ διοργανώνεται το 5ο Διεθνές Ψυχαναλυτικό Συμπόσιο Δελφών με θέμα Αυτογνωσία πριν και μετά τον Φρόιντ, στο οποίο συμμετέχουν 180 επιστήμονες από όλο τον κόσμο.
Τέλος, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν στους Δελφούς σεμινάρια για την αρχαία ελληνική γλώσσα και τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, με τη συμμετοχή καθηγητών φιλολόγων από τη Ρωσία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιστορία ή θρύλος – Υπήρξε ποτέ η χαμένη Ατλαντίδα;
- Τα 11 βήματα που ξεκλειδώνουν τον ΕΝΦΙΑ – Η διαδικασία έκδοσης των εκκαθαριστικών
- Εκτός κυβέρνησης οι απρόθυμοι υπουργοί
- «Θα το μισήσουν»: Ο μεγάλος φόβος του Τζορτζ Κλούνεϊ για την ξαφνική αλλαγή στην εμφάνισή του
- Στο Μισθοδικείο η επαναφορά 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο
- Καίτη Κωνσταντίνου: Και ποιος δεν έχει πει ατάκες της Σωσώς από τα «Εγκλήματα» δίνοντας ένα ρεσιτάλ κακίας;