65

Δεν αποκλείεται η μεγαλύτερη εταιρεία υπολογιστών παλάμης, Palm, να ετοιμάζει μία έκδοση Michael Jordan, όπως διαφαίνεται από ένα πρωτόκολλο της Securities and Exchange Commission των ΗΠΑ. Η εταιρεία έχει ήδη κυκλοφορήσει μία ειδική έκδοση εμπνευσμένη από το τοπ μόντελ Κλόντια Σίφερ.

Η διαφημιστική εταιρεία PTN Media φέρεται, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το CΝet, να έχει «κλείσει» τον άσο του μπάσκετ Μάικλ Τζόρνταν με τριετές συμβόλαιο, προκειμένου να χρησιμοποιήσει το όνομά του για την προώθηση συσκευών παλάμης από την Palm.


Ο Τζόρνταν θα εισπράξει 12% από το σύνολο των πωλήσεων ή τουλάχιστον 3,5 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 1,4 δισ. δρχ.). Πάντως, εκπρόσωπος της εταιρείας επιβεβαίωσε μόνο ότι είχε σχετικές συνομιλίες με το μεγάλο μπασκετμπολίστα.


Εν τω μεταξύ, έγινε γνωστό ότι ετοιμάζεται ο διάδοχος του μοντέλου της Palm Vx, που κυκλοφόρησε πριν από ένα χρόνο. Σύμφωνα και πάλι με πληροφορίες που μετέδωσε το CΝet, το καινούργιο μοντέλο πιθανώς θα ονομάζεται m505.


Το m505 θα διατεθεί σε δύο εκδόσεις με ασπρόμαυρη και έγχρωμη οθόνη, θα περιέχει μπαταρία λιθίου και υποδοχή επέκτασης, όπως αυτή που συναντάμε στο μοντέλο Visor της ανταγωνίστριας Handspring.


Οι νέες συσκευές θα περιέχουν τον επεξεργαστή DragonBall VZ της Motorola στα 33MHz, αφού η εταιρεία θα αρχίσει να χρησιμοποιεί τα μικροτσίπ της βρετανικής ARM μετά το 2002, μαζί με την κυκλοφορία της έκδοσης 5.0 του λειτουργικού της συστήματος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ