35

Την αντίθεσή τους στην απόφαση του Εφετείου με την οποία παραγράφηκε το αδίκημα του εφοπλιστή Αντώνη Ηλιόπουλου, για το ναυάγιο του Iron Antonis, εξέφρασαν τη Δευτέρα δεκάδες ναυτικοί, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστικό Μέγαρο Πειραιά.

Στη συγκέντρωση για το ναυάγιο που συγκλόνισε το 1996 την κοινή γνώμη, όταν το Ιron Antonis βυθίστηκε στον Ατλαντικό με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 24 άτομα, έλαβαν μέρος ναυτικοί – μέλη των σωματείων ΠΕΜΕΝ και ΣΕΦΕΝΣΩΝ.


Οι συγκεντρωμένοι, φωνάζοντας συνθήματα τόσο κατά της Δικαιοσύνης όσο και κατά του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, υποστήριζαν ότι η παραγραφή λόγω πενταετίας των αδικημάτων του εφοπλιστή ήταν αποτέλεσμα μεθόδευσης, και ζητούσαν την παρέμβαση του Αρείου Πάγου.


Σημειώνεται ότι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είχε ζητήσει πρόσφατα την απόφαση του Εφετείου με την οποία απαλλάχθηκε από τα αδικήματά του ο εφοπλιστής, προκειμένου να τη μελετήσει.


Ο εφοπλιστής Α.Ηλιόπουλος που πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε πέντε χρόνια φυλάκιση με αναστολή, είχε υποστηρίξει από την πρώτη ημέρα της δίκης του ότι ποτέ δεν είχε κληθεί να παρουσιαστεί στις εισαγγελικές αρχές, καθώς, όπως είπε, όλες οι κλήσεις του εισαγγελία Πειραιά έφταναν στην παλιά του διεύθυνση, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος είχε δηλώσει την αλλαγή της.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ