Σάββατο 20 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Αποκάλυψη Μαρικά στην ΑΕΚ

Αποκάλυψη Μαρικά στην ΑΕΚ

Εντυπωσιακά ολοκλήρωσε η ΑΕΚ τις μεταγραφικές κινήσεις της για το καλοκαίρι του 2001 καθώς παρουσίασε την Παρασκευή, τελευταία μέρα των μεταγραφών, ακόμα τέσσερις νέους ποδοσφαιριστές. Ένας από αυτούς μάλιστα, ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ Μαρικά ήταν έκπληξη της τελευταίας στιγμής, αφού μέχρι σήμερα το μεσημέρι δεν είχε αναφερθεί καθόλου το όνομά του ως υποψηφίου μεταγραφικού στόχου.

26

Εντυπωσιακά ολοκλήρωσε η ΑΕΚ τις μεταγραφικές κινήσεις της για το καλοκαίρι του 2001 καθώς παρουσίασε την Παρασκευή, τελευταία μέρα των μεταγραφών, ακόμα τέσσερις νέους ποδοσφαιριστές. Ένας από αυτούς μάλιστα, ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ Μαρικά ήταν έκπληξη της τελευταίας στιγμής, αφού μέχρι σήμερα το μεσημέρι δεν είχε αναφερθεί καθόλου το όνομά του ως υποψηφίου μεταγραφικού στόχου.

Ο Σέρτζιο Σίλβα Ντε Σόουζα Τζούνιορ (όπως είναι το πλήρες όνομα του Βραζιλιάνου) έχει γεννηθεί στις 24 Σεπτεμβρίου του 1979 και η προηγούμενή του ομάδα ήταν η Βάσκο Ντα Γκάμα.


Οι άλλοι τρεις ποδοσφαιριστές είχαν ήδη ανακοινωθεί και πρόκειται για τον Πολωνό επιθετικό της Πογκόν Σέτζιν, Γκρέγκορζ Μιελκάρσκι, τον τερματοφύλακα της Καλαμάτας Σωτήρη Λυμπερόπουλο και τον επιθετικό της ίδιας ομάδας Στάθη Κάππο. Ο Μάκης Ψωμιάδης ήταν αυτός που παρουσίασε τους τέσσερις ποδοσφαιριστές και τόνισε από το βήμα της συνέντευξης Tύπου που δόθηκε στο γήπεδο της ΑΕΚ, τα εξής:


«Σήμερα η ΑΕΚ τελείωσε τις μεταγραφές της περιόδου 2001-02. Η διοίκηση και η ιδιοκτήτρια αρχή της ομάδας είναι υπερήφανες γιατί έκαναν πράξη την επιθυμία των φιλάθλων για μεγάλη ΑΕΚ. Έχω λοιπόν να σας παρουσιάσω σήμερα τις τέσσερις μεταγραφές με τις οποίες ολοκληρώνεται η ενίσχυση της ομάδας μας: τον Πολωνό επιθετικό Γκρέγκορζ Μιελκάρσκι που στο παρελθόν είχε συνεργαστεί με τον προπονητή μας Φερνάντο Σάντος στην Πόρτο, τον τερματοφύλακα της Καλαμάτας Σωτήρη Λυμπερόπουλο, τον ταλαντούχο και με πολλές φιλοδοξίες επιθετικό της Καλαμάτας Στάθη Κάππο και τον Βραζιλιάνο αμυντικό της Βάσκο Ντα Γκάμα Μαρικά.»


Και συνεχίζοντας τόνισε ο κ. Ψωμιάδης: «Κάναμε τα αδύνατα δυνατά για να δημιουργήσουμε μια ομάδα δυνατή που θα πρωταγωνιστήσει σε Ελλάδα και Ευρώπη. Διοίκηση και ιδιοκτησία είναι σε θέση να κάνουν υπερήφανους τους φίλους της ΑΕΚ. Τώρα, το λόγο τον έχουν ο προπονητής και οι παίκτες μας για να κάνουν πράξη τις φιλοδοξίες και τις ελπίδες που τους έχουμε εναποθέσει και στο τέλος να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί τις φιλοδοξίες της ομάδας μας.»


Ο κ. Ψωμιάδης αναφέρθηκε και στην πρώτη μαζική ανταπόκριση από τον κόσμο της ΑΕΚ που παρατηρήθηκε στον χθεσινό αγώνα με τη Γκρεβενμάχερ. Περίπου δέκα χιλιάδες φίλαθλοι έδειξαν ότι ο κόσμος της ομάδας θα είναι στο πλευρό της νέας προσπάθειας, γεγονός που ικανοποιεί αυτούς που προσπαθούν να κάνουν την ΑΕΚ μεγάλη. «Εγώ είμαι ευχαριστημένος» δήλωσε ο Μάκης Ψωμιάδης. «Είναι γνωστό ότι το πρώτο εικοσαήμερο Αυγούστου είναι εποχή αδειών και ότι ο κόσμος λείπει από την Αθήνα. Ωστόσο, είχαμε προσέλευση φιλάθλων πολύ μεγαλύτερη από αυτή που είχε άλλη μεγάλη ομάδα η οποία έκανε την πρώτη εμφάνισή της σε φιλικό. Ο κόσμος μας βλέπει τις ιστορικές μεταγραφές που έγιναν, είναι δίπλα στη διοίκηση και την ομάδα και στέλνει τα μηνύματά του. Όταν αρχίσει το Πρωτάθλημα το γήπεδό μας θα είναι γεμάτο μέσα κι έξω».


Στη συνέχεια πήραν το λόγο οι νέοι ποδοσφαιριστές με πρώτο τον Γκρέγκορζ Μιελκάρσκι που τόνισε: «Η ΑΕΚ μού δίνει μια μεγάλη ευκαιρία για καριέρα στην Ευρώπη. Είναι μια από τις κορυφαίες ομάδες στην Ελλάδα και χαίρομαι που θα αγωνισθώ με τα χρώματά της. Στόχος μου είναι να προσπαθήσω για να βοηθήσω την ομάδα μας. Δεν μπορώ να υποσχεθώ πόσα γκολ θα πετύχω, αλλά θα δώσω όλο μου τον εαυτό για να μείνουν όλοι στην ΑΕΚ ικανοποιημένοι από εμένα.»


Ο Σωτήρης Λυμπερόπουλος τόνισε τα εξής: «Ήρθα σε μια μεγάλη ομάδα στην οποία είμαι αποφασισμένος να δουλέψω σκληρά. Μπορώ να κερδίσω πολλά από τη συνεργασία μου με τον Ηλία Ατματσίδη και τον κ. Φερνάντο Σάντος. Στόχος μου είναι να βοηθήσω όσο μπορώ την ομάδα για να έρθουν τίτλοι και καλή παρουσία στην Ευρώπη. Πριν συμφωνήσω με την ΑΕΚ μιλούσα με τον Παναθηναϊκό, αλλά ο κ. Μάκης Ψωμιάδης έδειξε ουσιαστικό ενδιαφέρον και με αγκάλιασε. Ήταν αυτός που με ήθελε πιο πολύ και θα κάνω τα πάντα για να του αποδείξω ότι αξίζω την εμπιστοσύνη του.»


Ο Στάθης Κάππος μίλησε για το όνειρο που έγινε πραγματικότητα. «Ήρθα κι εγώ σε μια μεγάλη ομάδα» είπε και συνέχισε «με τη βοήθεια της διοίκησης της ΑΕΚ και ειδικά του κ. Ψωμιάδη, έγινε πραγματικότητα ένα όνειρό μου. Πρέπει να δουλέψω σκληρά γιατί το ξέρω ότι οι στόχοι της ομάδας είναι υψηλοί και πρέπει να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις.»


Τελευταίος πήρε το λόγο ο Βραζιλιάνος Μαρικά που και αυτός μίλησε για την εκπλήρωση ενός ονείρου που δεν είναι άλλο από την καριέρα στην Ευρώπη. «Ευχαριστώ τον κ. Ψωμιάδη για την ευκαιρία που μου έδωσε και την εμπιστοσύνη που μου έδειξε» είπε ο 22χρονος αμυντικός. «Ελπίζω να βοηθήσω την ομάδα μου να φτάσει σε επιτυχίες και είναι πολύ αισιόδοξος για αυτό, αφού η ΑΕΚ διαθέτει και καλούς ποδοσφαιριστές και καλό προπονητή. Έχω μάλιστα και κάποιους φίλους στην ομάδα, τον Κάρλος Γκαμάρα και τον Φερούζεμ με τους οποίους γνωρίζομαι από τη Βραζιλία. Ελπίζω να κερδίσω πολλούς τίτλους μαζί τους.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Πιρόλα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Ιταλού κεντρικού αμυντικού Λορέντσο Πιρόλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Ιουλίου 2024