37

Kρίσιμους χαρακτήρισε τους επόμενους δύο – τρεις μήνες για τα προβλήματα των καπνοπαραγωγών ο πρόεδρος της NΔ, μιλώντας το Σάββατο σε ημερίδα του κόμματός του για την συμβολή του καπνού στην αγροτική οικονομία. Ο Kώστας Kαραμανλής τόνισε πως είναι ανάγκη να παρέμβει ο ίδιος ο πρωθυπουργός.


O κ. Kαραμανλής δήλωσε ότι, παρά τους εξωραϊσμούς εκ μέρους των κυβερνητικών στελεχών, είναι υπαρκτός ο κίνδυνος οριστικής κατάργησης των επιδοτήσεων προς τους καπνοκαλλιεργητές.


Κατηγόρησε την κυβέρνηση για προσπάθεια μετάθεσης του προβλήματος των καπνοπαραγωγών στην επόμενη τριετία με σκοπό, όπως είπε, «να το μεταφέρει στις πλάτες της δικής μας κυβέρνησης» και προσέθεσε πως «οι λύσεις πρέπει να σχεδιασθούν από σήμερα για να μην βρεθούμε ως χώρα για μια ακόμα φορά μπροστά σε νέο αδιέξοδο».


Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, επέρριψε στην κυβέρνηση ευθύνες για τα προβλήματα που παρατηρούνται στον τομέα της βαμβακοκαλλιέργειας και την κάλεσε να λάβει μέτρα προστασίας του προϊόντος


Περαιτέρω, ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι η «Ελλάδα αντιμετωπίζει μείζον αγροτικό ζήτημα», συμπληρώνοντας πως «το ζήτημα αυτό δεν αφορά μόνον τον αγροτικό κόσμο. Αφορά όλους τους Έλληνες. Δεν είναι μόνο ζήτημα οικονομικό. Είναι ζήτημα κοινωνικό, εθνικής διάστασης».


Το βράδυ του Σαββάτου ο πρόεδρος της ΝΔ θα λάβει μέρος σε ανοιχτή ομιλία, στον Εχίνο Ξάνθης, ενώ την Κυριακή θα περιοδεύσει σε χωριά της Ροδόπης και της Ξάνθης.


Απάντηση Πρωτόπαπα


Απαντώντας σε όσα ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας δήλωσε τα εξής:


«Επιβεβαιώνεται και πάλι ότι για την Νέα Δημοκρατία ισχύει το ότι όταν η αλήθεια δεν μας εξυπηρετεί, τόσο το χειρότερο για την αλήθεια. Ο λαός όμως γνωρίζει και τις συνεχείς παρεμβάσεις του πρωθυπουργού στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τα συμφέροντα των Ελλήνων αγροτών και τα θετικά αποτελέσματα που αυτές -και πρόσφατα- είχαν. Η αλήθεια δεν κρύβεται.


»Χαιρόμαστε όμως γιατί ο κ. Καραμανλής ως αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος αποφάσισε επιτέλους -έστω και υπό το βάρος των πρόσφατων αποκαλύψεων για την ανοχή που επέδειξε σε ενέργειες του ΕΛΚ, που έθιγαν τους Έλληνες καπνοπαραγωγούς- να δώσει εντολή στα στελέχη του να αναφερθούν εκεί και στα θέματα των αγροτών μας. Κάλλιο αργά παρά ποτέ».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ