Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΣΟΚ και 17 Νοέμβρη συνδέονται στις σελίδες της έκθεσης Γρυλλάκη

ΠΑΣΟΚ και 17 Νοέμβρη συνδέονται στις σελίδες της έκθεσης Γρυλλάκη

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ φέρονται να συνδέονται με την οργάνωση 17Ν στις 30 σελίδες της απόρρητης έκθεσης που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Το Καρφί και συνέταξε ο Ν.Γρυλλάκης. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του Τύπου, ήλθε η ώρα των αποκαλύψεων για την τρομοκρατία.

29

Ονόματα στελεχών του ΠΑΣΟΚ φέρονται να συνδέονται με την οργάνωση 17 Νοέμβρη στις 30 σελίδες μιας απόρρητης έκθεσης που θεωρείται πως συντάχθηκε το 1988 (και δημοσιεύει την Κυριακή η εφημερίδα Το Καρφί) από την ομάδα του στρατηγού Νίκου Γρυλλάκη.


Η εφημερίδα τονίζει πως αυτή η έκθεση αποτελεί τη βάση της «λίστας Νάιλς» με άτομα που σχετίζονται με τη 17Ν, που φέρεται να έχει στην κατοχή του ο τέως πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τόμας Νάιλς, και στην οποία αναγράφονται ηχηρά ονόματα προσώπων υπεράνω πάσης υποψίας.


Κατά Το Καρφί, γνώση της έκθεσης έχει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης (του οποίου σύμβουλος υπήρξε ο Νίκος Γρυλλάκης) και ο Ανδρέας Παπανδρέου, κατά τους συντάκτες, όπως και ορισμένα από τα στελέχη τα ονόματα των οποίων αναγράφονται σε αυτήν.


Η έκθεση, όπως δημοσιεύεται στις σελίδες της εφημερίδας, συνδέει το ΠΑΚ με τη 17Ν· μία ομάδα του ΠΑΚ στο Παρίσι, με θεωρητικούς δασκάλους τον καθηγητή Σβορώνο και τον Γαλλοεβραίο καθηγητή Σαρτρ αναφέρονται ως το επιτελείο και οι πρώτοι πυρήνες της 17Ν και κατονομάζονται ως οι εκτελεστές του Ουέλς και των Μπάμπαλη, Μάλλιου. Ως θεωρητικός πυρήνας της οργάνωσης και συντάκτης των προκυρήξεων αναφέρεται ο Ιωάννης Τσεκούρας.


Τα στελέχη του ΠΑΚ, ισχυρίζεται ο συντάκτης του κειμένου, εκπαιδεύτηκαν στη Μέση Ανατολή και στις σελίδες του αναφέρονται πολλά πρόσωπα που βρέθηκαν στο προσκήνιο της πολιτικής ζωής αφότου… αποφοίτησαν από διάφορα στρατόπεδα!


Σύμφωνα με το έγγραφο, από εκπαίδευση πέρασαν -μεταξύ πολλών άλλων- οι Αντώνης Τρίτσης, Κίμωνας Κουλούρης και Θανάσης Τσούρας, ενώ στο κείμενο τονίζονται τα ονόματα των Ακη Τσοχατζόπουλου («προέρχεται από την ομάδα φίλων του ΠΑΚ Δυτικής Γερμανίας και όχι από τον στρατιωτικό μηχανισμό του ΠΑΚ […] δεν έχει εκπαιδευτεί σε κανένα στρατόπεδο») και του Κώστα Λαλιώτη («ανήκει εις την ομάδα των Κόκκινων Κομισάριων μέσα εις το ΠΑΣΟΚ και είναι σκληρός σταλινικός και άνθρωπος του ΚΚΕ»).


Στις σελίδες της έκθεσης γίνονται πολλοί ισχυρισμοί για διασυνδέσεις στελεχών με ξένες μυστικές υπηρεσίες, με ηγέτες κρατών, με διεθνείς τρομοκρατικές οργανώσεις και μεμονωμένους τρομοκράτες και για λαθρεμπόριο όπλων.


Η ώρα της αποκάλυψης;


Εν τω μεταξύ, η εφημερίδα Το Βήμα της Κυριακής, αναφέρει ότι μια μεγάλη επιτυχία των διωκτικών αρχών υποκρύπτεται πίσω από την αισιοδοξία που εξέφρασαν τόσο ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, όσο και ο καθ ύλην αρμόδιος υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Μ. Χρυσοχοϊδης, ότι σύντομα θα υπάρχουν θετικά αποτελέσματα στην προσπάθεια της κυβέρνησης για την εξάρθρωση της τρομοκρατίας.


Ανδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας κατόρθωσαν να εντοπίσουν τα κρησφύγετα και τα κυκλώματα προμήθειας οπλισμού και εκρηκτικών του ΕΛΑ. Στην όλη υπόθεση εμπλέκεται μάλιστα άτομο που ανήκει στον ηγετικό πυρήνα της οργάνωσης.


Επίσης, για το ίδιο θέμα, η εφημερίδα Καθημερινή τονίζει ότι έπειτα από 27 χρόνια αδιατάρακτης δράσης των τρομοκρατικών οργανώσεων στην Ελλάδα, για πρώτη φορά, σύμφωνα με επίσημες πηγές του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, διαμορφώνονται πολιτικές και αστυνομικές προϋποθέσεις για την αποκάλυψη και εξάλειψη του φαινομένου.


Τα κομματάκια του ασύνδετου πάζλ των μακροχρόνιων ερευνών μπήκαν σε τάξη, προσδιορίστηκαν με ακρίβεια οι περιοχές των ερευνών και πλέον στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης μπορούν να ισχυρισθούν ότι σε πρώτο στάδιο μπορεί να επιτευχθεί ακινητοποίηση της 17Ν και σε δεύτερο, η αποκάλυψη και εξάρθρωσή της.


Τελευταία ενημέρωση 10:30

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ισπανία – Ελλάδα 77-71: Μπλακ άουτ και αποκλεισμός

Η Εθνική Παίδων κόλλησε επιθετικά στα τελευταία λεπτά και έδωσε την ευκαιρία στην Ισπανία να φτάσει στην ανατροπή και στον τελικό του Eurobasket U16.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024