29

Η Microsoft θα υποστηρίξει τη μέθοδο εγγραφής DVD της Philips (DVD+RW) στην επόμενη έκδοση των Windows. Η απόφαση αυτή αναμένεται να πυροδοτήσει μία σειρά αλλαγών στην αγορά, που ίσως καταλήξουν στην επικράτηση ενός και μόνο φορμά.

Για την ώρα, υπάρχουν δύο στρατόπεδα· ένα της Philips, όπου εντάχθηκε πρόσφατα η Microsoft κι ακόμη οι Dell και Hewlett Packard, κι ένα μέτωπο από την Apple, τη Hitachi, τη NEC, την Pioneer, τη Samsung και τη Sharp, που υποστηρίζουν το DVD-RAM, το DVD-R και το DVD-RW. Η Microsoft υποστηρίζει ήδη το δεύτερο «τραστ», το οποίο είναι ευθέως ανταγωνιστικό με αυτό της ολλανδικής εταιρείας.

Σε κάθε περίπτωση, εκτιμά το ZDNet, η υποστήριξη από τον κολοσσό του Σιάτλ στο DVD+RW ενδέχεται μα είναι καθοριστική στην ανάδειξη του «νικητή» της μάχης για ένα και μοναδικό φορμά επανεγγράψιμων δίσκων DVD.

«Η υποστήριξη για το DVD+RW σε ένα λειτουργικό σύστημα θα διευκολύνει την ενσωμάτωση του φορμά αυτού στα PC και είναι πιθανό να οδηγήσει σε εξελίξεις όπως η μείωση των τηλεφωνημάτων καταναλωτών που ζητούν βοήθεια και τα λιγότερα μηνύματα λάθους» εκτιμά ο διευθυντής μάρκετινγκ της Hewlett Packard, Ντιν Σάντερσον.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ