Τρίτη 02 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τιμά το δάσκαλο βιολιού Στέλιο Καφαντάρη

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τιμά το δάσκαλο βιολιού Στέλιο Καφαντάρη

Αφιέρωμα στο δάσκαλο βιολιού Στέλιο Καφαντάρη οργανώνει στις 3 Δεκεμβρίου το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Το αφιέρωμα έχει επιμεληθεί ο μαθητής του Καφαντάρη, Θ.Αντωνίου, ο οποίος έχει συνθέσει για την περίπτωση το έργο 12 ντουετάκια για δύο πρώτα βιολιά.

38

Αφιέρωμα στον σολίστ και δάσκαλο του βιολιού Στέλιο Καφαντάρη προγραμματίζει για την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα Δημήτρη Μητρόπουλου). Το αφιέρωμα έχει επιμεληθεί ο μαθητής του Καφαντάρη, Θεόδωρος Αντωνίου, ο οποίος έχει συνθέσει για την περίπτωση το έργο 12 ντουετάκια για δύο πρώτα βιολιά.

Ο Στέλιος Καφαντάρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1928. Έγινε δεκτός στην τάξη του Γιώργου Λυκούδη, στο Ωδείο Αθηνών, και σύντομα αρχίζει τη διδασκαλία βιολιού σε παιδιά που εξελίσσονται σε επαγγελματίες μουσικούς. Το 1962 ιδρύει τη Μικτή Ορχήστρα Αθηνών (ΜΟΑ) και το 1965 ιδρύει τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιώς με τη βοήθεια του Μίκη Θεοδωράκη.

Από το 1967 ο Καφαντάρης καθιερώνεται ως διευθυντής ορχήστρας, διευθύνει σχεδόν όλες τις ελληνικές ορχήστρες και αρχίζει τη διδασκαλία στο Ελληνικό Ωδείο. Ανάμεσα στους μαθητές του ο Λεωνίδας Καβάκος, ο Γιώργος Δεμερτζής, ο Μιλτιάδης Παπαστάμου, ο Δημήτρης Τερζάκης, η Ηρώ Σειρά, η Χαρά Σειρά, η Αγγέλα Φαναριώτη, ο Χρήστος Γαλιλαίας.

Στο αφιέρωμα θα ακουστούν δύο σπουδαία έργα για βιολί, το Κοντσέρτο για δύο βιολιά σε ρε ελάσσονα BWV 1043 του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ και το Κοντσέρτο για δύο βιολιά σε λα ελάσσονα RV 522/έργο 3, αρ. 8 από τη συλλογή L estro armonico του Αντόνιο Βιβάλντι.

Σε σημείωμά του ο Αντωνίου αναφέρει ότι «είναι μια ελάχιστη προσφορά μου στο τεράστιο εκπαιδευτικό έργο του Καφαντάρη. Χαίρομαι που γίνομαι αφορμή να τιμήσουμε… αυτό το φαινόμενο. Έναν δάσκαλο που μας τιμά στον τόπο μας και σε όλο τον κόσμο».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

LIVE: Τάρο Ντάνιελ – Στέφανος Τσιτσιπάς

Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Τάρο Ντάνιελ – Στέφανος Τσιτσιπάς για τον πρώτο γύρο του Wimbledon. Τηλεοπτικά από Novasports 1HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 02 Ιουλίου 2024