26

Την πρώτη του νίκη στην β΄φάση του Champions Cup πήρε ο ΠΑΟΚ στην Πυλαία με 86-78 επί της Χέμοφαρμ, έχοντας κορυφαίο σκόρερ τον Σκοτ με 19 πόντους. Πρόκειται βέβαια για μια νίκη χωρίς αντίκρυσμα καθώς ο «δικέφαλος» έχει χάσει κάθε ελπίδα για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Το ματς ήταν ντέρμπι στη μεγαλύτερη διάρκεια του και οι γηπεδούχοι πήραν διαφορά στο σκορ στο τελευταίο δίλεπτο, οπότε και οι φιλοξενούμενοι υπέπασαν σε συνεχόμενα λάθη (συνολικά είχαν 17).

Σκοτ, Αλέξις, Μιλισάβλιεβιτς και Κόμματος ήταν αυτοί που οδήγησαν την ελληνική ομάδα στη νίκη γοήτρου. Για τη Χέμοφαρμ ξεχώρισε ο 17χρονος Ντάρκο Μίλισιτς, ο οποίος ήταν και ο λόγος της παρουσίας στο γήπεδο πολλών τζένεραλ μάνατζερ και σκάουτερ από το ΝΒΑ.

ΠΑΟΚ: Μιλισάβλιεβιτς 15, Αποστολίδης, Βασιλειάδης 14 (4), Βασιλόπουλος 10 (1), Κόμματος 10 (1), Μαυροκεφαλίδης , Αλέξις 18 (1), Σκοτ 19.
Χέμοφαρμ: Μπόκαβατς 5, Κάμπελ 5 (1), Στεφάνοβιτς 5, Τσίριτς 14 (2), Πόποβιτς 2, Τζόγκο 6, Βίντασιτς 6, Βούσινιτς 2, Μίλισιτς 23, Βασίλεβιτς 10 (1).

Στρασμπούρ-Αρης 103-83

Για την ίδια διοργάνωση, ο Αρης γεύτηκε την ήττα για πρώτη φορά, καθώς η έδρα της Στρασμπούρ αποδείχτηκε πολύ δυνατή για την ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή.

Οι Γάλλοι, που και στον πρώτο αγώνα είχαν δυσκολέψει πολύ την ομάδα της Θεσσαλονίκης, επικράτησαν με το άνετο 103-83, μολονότι στο ημίχρονο παρακολουθούσε από κοντά το σκορ (50-44).

Παρά την ήττα αυτή, ο Αρης παραμένει στην κορυφή του Ε ομίλου μετά από τέσσερις αγωνιστικές.


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ