38

Την κατηγορία ότι κακοποίησε τη σύζυγό του αντιμετωπίζει ο Τζέιμς Μπράουν. Ο 70χρονος τραγουδιστής συνελήφθη, αφού η 33χρονη σύζυγός του, Τόμι Μέι Μπράουν, εισήχθη σε νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι έφερε μώλωπες.

Εκπρόσωπος των αστυνομικών αρχών της Νότιας Καρολίνας δήλωσε ότι ο νονός της σόουλ αντιμετωπίζει κατηγορίες για άσκηση ενδοοικογενειακής βίας και θα παραμείνει προφυλακισμένος μέχρι την ακροαματική διαδικασία, την Πέμπτη.

Ο Τζέιμς Μπράουν είχε κατά το παρελθόν πολλές «συναλλαγές» με την αστυνομία και έχει περάσει αρκετό καιρό κρατούμενος σε φυλακές.

Το 1995 είχε κατηγορηθεί για τον ξυλοδαρμό της πρώην συζύγου του, ενώ είχε φυλακισθεί για τρία χρόνια, όταν το 1988 συνελήφθη επειδή ανάγκασε αστυνομικούς να τον καταδιώξουν από τη Νότια Καρολίνα μέχρι τη Τζόρτζια.

Επίσης, το 1998 είχε καταδικασθεί σε διετή φυλάκιση με αναστολή και εντάχθηκε σε πρόγραμμα απεξάρτησης από τα ναρκωτικά. Παρά το ταραγμένο παρελθόν του, ο Μπράουν τον προηγούμενο μήνα μαζί με άλλους πέντε καλλιτέχνες βραβεύθηκε για τη συνεισφορά του στον αμερικανικό πολιτισμό.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters