Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Δραματική έκκληση του Γλαύκου Κληρίδη για «ναι» στο σχέδιο Ανάν

Δραματική έκκληση του Γλαύκου Κληρίδη για «ναι» στο σχέδιο Ανάν

Δραματική έκκληση για «ναι» στο σχέδιο Ανάν απηύθυνε την Πέμπτη ο Γλαύκος Κληρίδης, προειδοποιώντας ότι το «όχι» θα σημαίνει την οριστική διχοτόμηση της Κύπρου. Ο κ. Κληρίδης εκτιμά ότι η απόρριψη θα φέρει ένα άδοξο τέλος στους αγώνες του κυπριακού λαού.

71

Δραματική έκκληση για «ναι» στο σχέδιο Ανάν απηύθυνε την Πέμπτη ο τέως πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, προειδοποιώντας ότι το «όχι» θα σημαίνει την οριστική διχοτόμηση της Κύπρου. «Είμαι 85 χρονών» είπε συγκινημένος, «και προτιμώ να αποδημήσω εις Κύριον, παρά να δω αυτό το τέλος των αγώνων του κυπριακού λαού».

Μιλώντας ενώπιον 3.000 συνέδρων του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ), που καλούνται να καθορίσουν τη θέση του κόμματος επί του σχεδίου Ανάν, ο κ. Κληρίδης υπέδειξε ότι η πρόταση του ΓΓ του ΟΗΕ βρίσκεται μέσα στις παραμέτρους των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών για λύση του Κυπριακού και προειδοποίησε για τους κινδύνους του «όχι».

Υποστήριξε επίσης ότι δεν θα υπάρξει νέα διαπραγμάτευση για πάρα πολλά χρόνια, ενώ είναι δυνατό να αποχωρήσει η ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών, γιατί οι όροι εντολής της είναι να βρίσκεται στην Κύπρο ενόσω διεξάγονται διαπραγματεύσεις και τηρείται η εκεχειρία.

Διατύπωσε δε φόβους ότι αμέσως μετά το «όχι» οι διαχωριστικές γραμμές θα καταστούν εξωτερικό σύνορο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία θα προχωρήσει στην παραχώρηση πολιτικής υπόστασης και οικονομικής βοήθειας στο ψευδοκράτος. Εκτίμησε επίσης ότι θα υπάρξει αναγνώριση του ψευδοκράτους από ισλαμικές χώρες.

Ο κ. Κληρίδης ανέφερε ότι είναι ο άνθρωπος που από το 1978 πρόβλεψε ότι η λύση θα είναι διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, ότι η Κύπρος θα εντασσόταν στην Ευρώπη και χωρίς λύση και ότι το 2004 θα ήταν έτος δραματικών εξελίξεων.

«Βάζω το χέρι στο Ιερό Ευαγγέλιο» είπε, «ότι κάνω αυτές τις εκτιμήσεις χωρίς να έχω κανένα συμφέρον. Δεν έχω περιουσία στα κατεχόμενα ή οπουδήποτε αλλού και εύχομαι να διαψευσθούν οι εκτιμήσεις μου».

Από τις αντιδράσεις των συνέδρων, που χειροκρότησαν και επευφήμησαν τον κ. Κληρίδη, μπορεί να προβλεφθεί ότι η πρόταση για «ναι» θα περάσει με μεγάλη πλειοψηφία.


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Σπανούλης: «Θέλουμε να βάλουμε ταυτότητα στην ομάδα»

Ο Βασίλης Σπανούλης τόνισε στις δηλώσεις του πως θέλει να δώσει ταυτότητα στην Εθνική ομάδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024