Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την πυρκαγιά στο Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής
Μόλις το πρωί της Τρίτης κατάφερε η Πυροσβεστική να θέσει υπό έλεγχο τη φωτιά

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την πυρκαγιά στο Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες για την πυρκαγιά που ξέσπασε στη χωματερή του Νέου Μαρμαρά Χαλκιδικής και πήρε γρήγορα διαστάσεις λόγω ισχυρών ανέμων, παρήγγειλε η εισαγγελέας Πολυγύρου, Α.Καραγιαννακίδου.

71

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες για την πυρκαγιά που ξέσπασε τη Δευτέρα στη χωματερή του Νέου Μαρμαρά Χαλκιδικής και πήρε γρήγορα διαστάσεις λόγω ισχυρών ανέμων, παρήγγειλε η εισαγγελέας Πολυγύρου, Α.Καραγιαννακίδου.

Η πυρκαγιά έκαψε μεγάλο μέρος δασικής έκτασης, ωστόσο η αποτίμηση για τον αριθμό των στρεμμάτων που έχουν καεί δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι να απομακρυνθούν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που παραμένουν στο χώρο για τον κίνδυνο αναζωπύρωσης.

Η φωτιά, που απείλησε τα μεσάνυχτα το Νέο Μαρμαρά σπέρνοντας τον πανικό στους κατοίκους, τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο το πρωί της Τρίτης και κατασβέστηκε τις μεσημεριανές ώρες.

Η χωματερή στην οποία ξέσπασε η φωτιά λειτουργεί εδώ και 30 χρόνια μέσα σε δασική έκταση, ενώ οι πολύ ισχυροί άνεμοι που έπνεαν σε όλη τη διάρκεια της νύχτας δεν επέτρεψαν την κατάσβεσή της, παρά τη μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής από την πρώτη στιγμή.

Στον τόπο της πυρκαγιάς έσπευσε ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Γιώργος Τσιότρας, προκειμένου να ενημερωθεί για το μέγεθος και τις αιτίες της φωτιάς, αλλά και για να συντονίσει το έργο της κατάσβεσης. Παράλληλα, ο κ. Τσιότρας βρισκόταν σε συνεχή επαφή και ενημέρωνε για την εξέλιξη της πυρκαγιάς τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο και το γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Παναγιώτη Φούρλα.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Νέου Μαρμαρά, Γιάννης Τζίτζιος, τόνισε ότι την ώρα που εκδηλώθηκε η φωτιά, στην περιοχή βρίσκονταν τρία πυροσβεστικά οχήματα, ενώ απέκρουσε τις καταγγελίες ότι η πυρκαγιά σιγόκαιγε τις τελευταίες μέρες.

«Εποχικός δημοτικός υπάλληλος επιβλέπει και φυλάσσει κάθε μέρα τις τρεις χωματερές του νομού στη Νικήτη, το Νέο Μαρμαρά και τον Αγιο Νικόλαο και κατά τη βάρδιά του τη Δευτέρα δεν αντελήφθη το παραμικρό» υποστήριξε.


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Only in

Σε ποιες χώρες της ΕΕ ζητούν άσυλο πολίτες από 20 αυταρχικές ή εμπόλεμες χώρες;

Η Υπηρεσία Ασύλου της ΕΕ (EUAA) κατέταξε τα αιτήματα παροχής ασύλου από 20 χώρες καταγωγής στις χώρες που επιδιώκουν να πάνε και τις προσφυγικές τάσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024