Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Τιμητικές διακρίσεις σε 14 Έλληνες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Τιμητικές διακρίσεις σε 14 Έλληνες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Τον ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικος, τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος της Τιμής, τον Χρυσό και τον Αργυρό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικος απένειμε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, σε 14 Έλληνες πολίτες που διακρίθηκαν για το έργο τους.

28

Τον ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικος, τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος της Τιμής, τον Χρυσό και τον Αργυρό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικος απένειμε την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, σε ειδική τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο, σε 14 Έλληνες πολίτες που διακρίθηκαν για το έργο τους.

Ο κ. Στεφανόπουλος, αφού συνεχάρη τους τιμηθέντες, εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον του τόπου, τονίζοντας ότι η χώρα μας έχει πάρα πολλές δυνατότητες να επιδείξει σε όλο τον κόσμο, γι αυτό και πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να επιδεικνύουμε τις αρετές μας και να τις καθιστούμε παραδείγματα προς μίμηση.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι μέσα στην έννοια της προόδου θα πρέπει να περιλάβουμε και την κοινωνική μας και πολιτιστική μας ανάπτυξη, διότι, όπως είπε ο ίδιος, πιστεύει ότι υστερούμε ολίγον σε αυτούς τους τομείς. Το επίπεδό μας, πρόσθεσε, έχει ανέβει με τους Ολυμπιακούς Αγώνες που επέτυχαν εκτός από την καλή διοργάνωση και χάρη στη συμμετοχή του κόσμου που διακρίθηκε από την ευγένεια που επέδειξε στο θέμα της καθαριότητας και της συμπεριφοράς απέναντι των ξένων, αλλά και στη μη παραβίαση της Ολυμπιακής λωρίδας, ενώ ενισχύθηκε υπερβολικά το εθελοντικό μας κίνημα. Όλα αυτά, είπε ο κ. Στεφανόπουλος, αποδεικνύουν ότι με λίγους τρόπους, και ένας εξ αυτών είναι η προβολή παραδειγμάτων, ο ελληνικός λαός μπορεί να προβάλλει τις αρετές του και να αποβάλλει τα μειονεκτήματά του.

Απευθυνόμενος στους τιμηθέντες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι είναι λόγοι αισιοδοξίας και παραδείγματα προς μίμηση, γι αυτό και επέδωσε τις κάτωθι τιμητικές διακρίσεις:

Τον Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικος για το έργο τους στον κ. Τσούκαλη Λουκά, καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών, τ. καθηγητή Έδρας Βενιζέλου στο London School of Economics, τ. Καθηγητή Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Bruges, πρόεδρο ΕΛΙΑΜΕΠ, και στον κ. Ευγένιο Ρωσσίδη, Ιδρυτή και πρόεδρο του American Hellenic Institute.

Τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος της Τιμής στην κα Λαμπράκη-Πλάκα Μαρίνα, καθηγήτρια ΑΣΚΤ, διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης, η οποία, όπως είπε ο κ. Στεφανόπουλος, ανέβασε το επίπεδο της αισθητικής μας.

Τον Χρυσό Σταυρό του Ταγματος του Φοίνικος στον κ. Παπαλεξόπουλο Θεόδωρο τ.πρόεδρο ΣΕΒ για το κοινωνικό του έργο με το οποίο απέδειξε ότι είναι ένας κοινωνικός πολίτης, στον ζωγράφο Κώστα Τσόκλη για την καλλιτεχνική του συνεισφορά, στον τ. πρόεδρο ΓΣΕΕ, πρόεδρο της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF κ. Λάμπρο Κανελλόπουλο, για το έργο του, που χαίρει της εκτιμήσεως του, στην τραγουδίστρια κ. Μαρία Φαραντούρη ,που με τη φωνή της την επταετία μπορούσαμε να απολαμβάνουμε με τη φωνή της τα τραγούδια του Μική Θεοδωράκη, και τέλος στον αντιστασιακό κ. Ρήγα Ρηγόπουλο, που πρόσφερε μεγάλες υπηρεσίες στην πατρίδα του, η οποία τον είχε ξεχάσει.

Τον Αργυρό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικος στον κ. Ηρακλή Λαμπρόπουλο, τ. πλοίαρχο Εμπορικού Ναυτικού και δωρητή συλλογής αρχαίων αντικειμένων από τον δήμο Πολυγύρου, που απέδειξε ότι είναι ένας άνθρωπος μεγάλης αρχαιολογικής στοργής, στην στιχουργό κ. Λίνα Νικολακοπούλου που έκανε την ποίηση τραγούδι στα χείλη όλων των Ελλήνων, στην κοινωνιολόγο κα Μαρίκα Κετσετζιόγλου για το ανθρωπιστικό της έργο ως ιδρυτού και προέδρου της Οργάνωσης «Ελληνική Δράση Αφρικής», στον αναισθησιολόγο κ. Δημήτριο Μογνιέ, για το ανθρωπιστικό του έργο ως μέλος της Οργάνωσης «Γιατροί του Κόσμου», στη νοσηλεύτρια κα Ζωή Λειβαδίτου, μέλος της Οργάνωσης «Ελληνική Ομάδα Διάσωσης», που δραστηριοποιείται στο Αφγανιστάν ,και στην νοσηλεύτρια κα Ελένη Σωτηρίου, μέλος της Οργάνωσης «Γιατροί Καρδιάς», που δραστηριοποιούνται στο Ιράν και στο Σουδάν αυτή την περίοδο.

Δεν μπόρεσαν να παραστούν οι τιμηθέντες με τον Ανώτερο Ταξιάρχη του Τάγματος Τιμής κ. Δημήτριος Λινός, Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και με τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος της Τιμής κ. Λουτσιάνο Κάνφορα, καθηγητής Κλασσικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μπάρι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

«Σακίλ Ο’ Νιλ και Αντετοκούνμπο σχολιαστές στο Παναθηναϊκός – Σέλτικς»

Η πρόταση της Euroleague για μια αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τους Σέλτικς φαίνεται πως παίρνει σάρκα και οστά, καθώς οι Σακίλ Ο’ Νιλ και Γιάννης Αντετοκούνμπο θα είναι οι σχολιαστές του παιχνιδιού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024