Σάββατο 20 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Με τη λήξη, ο Λυμπερόπουλος ισοφάρισε για την ΑΕΚ 1-1 τον Παναθηναϊκό

Με τη λήξη, ο Λυμπερόπουλος ισοφάρισε για την ΑΕΚ 1-1 τον Παναθηναϊκό

Μια ανάσα πριν το σφύριγμα της λήξης ο Λυμπερόπουλος ισοφάρισε για την ΑΕΚ σε 1-1 στον πρώτο αγώνα με τον Παναθηναϊκό, στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Κωνσταντίνου είχε εκμεταλλευτεί τραγικό σφάλμα του Χιώτη, ανοίγοντας το σκορ για τους «πράσινους».

66

Μια ανάσα πριν το σφύριγμα της λήξης ο Λυμπερόπουλος με κεφαλιά από το κέντρο της άμυνας, ισοφάρισε για την ΑΕΚ σε 1-1 στον πρώτο αγώνα με τον Παναθηναϊκό, στη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Κωνσταντίνου (στο 47) είχε εκμεταλλευτεί τραγικό σφάλμα του Χιώτη και παραβίασε την εστία της ΑΕΚ.

Στη Θύρα 10 βρέθηκαν επώνυμοι οπαδοί των δύο ομάδων, οι οποίοι θα παρακολουθήσουν μαζί το ματς, προκειμένου να δώσουν το καλό παράδειγμα στους φιλάθλους.

Η ρεβάνς θα γίνει στις 3 Φεβρουαρίου στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Το ξεκίνημα ήταν ιδιαίτερα νωθρό και από τις δυο πλευρές, μέχρι που ένα εντυπωσιακό βολέ του Ζούλιο Σέζαρ στο 15 και η εκπληκτική απόκρουση του Στέφανου Κοτσόλη «ζέσταναν» την ατμόσφαια.

Δέκα λεπτά αργότερα ήλθε η απάντηση του Παναθηναϊκού, με τον Σάκη Χιώτη να αποκρούει το σουτ του Χαραλαμπίδη από το ύψος της περιοχής και στη συνέχεια την κεφαλιά του Γκούμας να φεύγει άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ… από τα αποδυτήρια. Στο 47 ο Χιώτης έκανε μια «τυπική» επέμβαση σε εκτέλεση φάουλ του Γκονζάλες, όμως η μπάλα έφυγε από τα χέρια του και ο Μιχάλης Κωνσταντίνου δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 0-1.

Το γκολ αυτό «βραχυκύκλωσε» εντελώς την ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός ανέλαβε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα. Όποιες προσπάθειες με σέντρα έγιναν από τους γηπεδούχους, έβρισκαν πάντα παρόντα τον Κοτσόλη που ήταν εξαιρετικός και «άρπαξε από τα μαλλιά» την ευκαιρία που του έδωσε ο Σκάζνι.

Γενικά, το δεύτερο 45λεπτο αποτέλεσε ίσως το χειρότερο ημίχρονο της ΑΕΚ στην εφετινή σεζόν και όπως κυλούσε το ματς ήταν πιο πιθανό ο Παναθηναϊκός να πετύχει δεύτερο γκολ σε κάποια αντεπίθεση.

Αυτό ακριβώς διέγνωσε ο Σκάζνι, γιαυτό προχώρησε σε «επιθετικές» αλλαγές με τους «φρέσκους» Βούτερ και Παπαδόπουλο.

Κι ενώ το ματς κυλούσε σ΄αυτόν το ρυθμό και τίποτα δεν άλλαζε, στο 4ο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ζούλιο Σέζαρ σέντραρε από αριστερά, ο Κόντης γύρισε με το κεφάλι τη μπάλα και ο Νίκος Λυμπερόπουλος με νέα κεφαλιά «κάρφωσε» για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα την παλιά του ομάδα και έδωσε νέο ενδιαφέρον στη ρεβάνς της 3ης Φεβρουαρίου.

Στα «μελανά» σημεία του αγώνα, η γροθιά του Γκονσάλες στον Ασουνσάο και του δεύτερου στον Μπασινά στο 78, με τον διαιτητή Τσίκινη να αρκείται στο να υποδείξει στον Αργεντινό κίτρινη κάρτα, μετά από συνεννόηση με τον επόπτη.

Διαιτητής: Τσίκινης (Μεσσηνίας)

Κίτρινες: Ιβιτς, Αλβες, Κωνσταντίνου, Αντριτς, Γκονζάλες, Γκούμας

ΑΕΚ: Χιώτης, Μάλμπασα (62 Μπούρμπος), Κόντης, Αλβες, Κωστένογλου, Ασουνσάο, Κατσουράνης, Λυμπερόπουλος, Ίβιτς (74 Κωνσταντινίδης), Ζούλιο Σέζαρ, Κρασσάς (83 Χριστοφορίδης)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Βύντρα, Ρουμπάκης, Μορίς, Γκούμας, Μπασινάς, Αντριτς, Σκάτσελ (69 Βούτερ), Γκονζάλες (90 Μάριτς), Χαραλαμπίδης, Κωνσταντίνου (75 Παπαδόπουλος)

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Άγιαξ – Ολυμπιακός 1-0: Το ελληνικό «χρυσάφι» του Μεντιλίμπαρ

Η ευλογημένη γενιά του Youth League είναι εδώ διεκδικώντας. Και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ επιβεβαιώνει πως…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Ιουλίου 2024