Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Τσιπ της Philips αποθηκεύει δεδομένα τακτοποιώντας άτομα
Από τις δοκιμές της συσκευής στα εργαστήρια της Philips Research

Τσιπ της Philips αποθηκεύει δεδομένα τακτοποιώντας άτομα

Ένα πειραματικό τσιπ μνήμης που παρουσίασε η Philips Resarch αποθηκεύει πληροφορίες αναδιατάσσοντας άτομα σε ένα νέο υλικό. Τα βασικά πλεονεκτήμα της συσκευής είναι το μικρό μέγεθος αλλά και το γεγονός ότι τα δεδομένα δεν χάνονται όταν κοπεί το ρεύμα.

36

Ένα πειραματικό τσιπ μνήμης που παρουσίασε η Philips Resarch αποθηκεύει πληροφορίες αναδιατάσσοντας άτομα σε ένα νέο υλικό. Τα βασικά πλεονεκτήματα της συσκευής είναι το μικρό μέγεθος, το χαμηλό κόστος παραγωγής, αλλά και το γεγονός ότι τα δεδομένα δεν χάνονται όταν διακοπεί η τροφοδοσία με ρεύμα.

Το τσιπ βασίζεται σε ένα υλικό που ονομάζεται τελλουριούχο αντιμόνιο, στο οποίο τα άτομα έχουν κανονικά τυχαία διάταξη. Όταν όμως το υλικό συνδεθεί με ηλεκτρόδια και διέλθει από μέσα του ρεύμα, τα άτομα αναδιατάσσονται σε μια κανονική, κρυσταλλική δομή.

Οι δύο αυτές καταστάσεις του υλικού αντιστοιχούν στα «0» και τα «1» με τα οποία αποθηκεύεται η πληροφορία σε δυαδικό κώδικα.

Σύμφωνα με δημοσίευση της Philips Research στην ηλεκτρονική έκδοση του Nature Materials, το τελλουριούχο αντιμόνιο αποτελεί ιδανική λύση για τα τσιπ του μέλλοντος, τα οποία θα βασίζονται σε καλωδιώσεις ακόμα μικρότερων διαστάσεων και θα λειτουργούν σε χαμηλή τάση.

Όπως αναφέρει το Reuters, η ολλανδική εταιρεία ελπίζει ότι το νέο τσιπ θα είναι έτοιμο για ενσωμάτωση σε ηλεκτρονικές συσκευές το 2007 ή το 2008, όταν τα κυκλώματα των τσιπ θα έχουν πάχος 50 νανόμετρα, από τα 90 νανόμετρα σήμερα.

Σήμερα, το μόνο χρησιμοποιούμενο είδος μνήμης που διατηρεί τα δεδομένα χωρίς ρεύμα είναι η μνήμη Flash, η οποία χρησιμοποιείται κυρίως σε φορητές συσκευές, όπως mp3players και φορητά USB drives.

To πρόβλημα με τη μνήμη Flash είναι το εξαιρετικά υψηλό κόστος και το γεγονός ότι τα στοιχεία της δεν μπορεί να είναι μικρότερα από 65 νανόμετρα, υπερβολικά μεγάλα για χρήση στους υπολογιστές της επόμενης δεκαετίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

Περισσότερους από 220 στόχους της Χεζμπολάχ ισχυρίζονται ότι έπληξαν οι IDF το τελευταίο 24ωρο

Μεταξύ των στόχων που επλήγησαν ήταν υποδομές, εκτοξευτές ρουκετών που είχαν χρησιμοποιήσει σε πρόσφατες επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ και αποθήκες όπλων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024