Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Το «Σταυρό του Νότου» του Ν.Καββαδία παρουσιάζει στο Θέατρο Γης ο Θ.Μικρούτσικος

Το «Σταυρό του Νότου» του Ν.Καββαδία παρουσιάζει στο Θέατρο Γης ο Θ.Μικρούτσικος

Είκοσι έξι χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία της μελοποιημένης ποίησης του Νίκου Καββαδία από τον Θάνο Μικρούτσικο, ο συνθέτης παρουσιάζει το Σάββατο στο Θέατρο Γης το «Σταυρό του Νότου» με τις φωνές των Γ.Κότσιρα, Λ.Μαχαιρίτσα, Χρ.Θηβαίου και Γ.Κούτρα.

51

Είκοσι έξι χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία της μελοποιημένης ποίησης του Νίκου Καββαδία από τον Θάνο Μικρούτσικο, ο συνθέτης παρουσιάζει το Σάββατο στο Θέατρο Γης της Θεσσαλονίκης το «Σταυρό του Νότου» με τις φωνές των Γ.Κότσιρα, Λ.Μαχαιρίτσα, Χρ.Θηβαίου, και του ίδιου του Γ.Κούτρα που πρωτοερμήνευσε τα τραγούδια του δίσκου.

«Όσο υπάρχουν καρχαρίες, οι εκάστοτε νέοι θα χορεύουν πάνω στο φτερό τους και θα αγαπούν τον εξπρεσιονιστή, ενίοτε και υπερρεαλιστή Νίκο Καββαδία και θα στήνουν το όνειρό τους στη θάλασσα όπως εκείνος» δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη ο Θάνος Μικρούτσικος, περιστοιχισμένος από τους συνεργάτες του ενόψει της συναυλίας στο Θέατρο Γης.

Τριάντα χρόνια μετά από το «τελευταίο ταξίδι» του ποιητή Νίκου Καββαδία, 26 χρόνια μετά το «πρώτο ταξίδι»-κυκλοφορία της μελοποιημένης ποίησής του από τον Θάνο Μικρούτσικο υπό τον τίτλο «Σταυρός του νότου», ο συνθέτης επανέρχεται με σειρά εμφανίσεων ανά την Ελλάδα.

Ο Θάνος Μικρούτσικος παρουσιάζει τον ποιητή εμπλουτισμένο πια με τις φωνές του Γιάννη Κότσιρα, του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, του Χρήστου Θηβαίου, αλλά και του ίδιου του Γιάννη Κούτρα που πρωτοερμήνευσε τα τραγούδια του δίσκου.

«Το μεγαλύτερο λάθος της νεοελληνικής φιλολογίας συντελέσθηκε στη θεώρηση του έργου του Νίκου Καββαδία που αντιμετωπίστηκε ως απλός στιχοπλόκος, ποιητής ημερολογίου, ή και ποιητής της θάλασσας..

»Ο Καββαδίας χρησιμοποιεί ως πεδίο δράσης-ποίησης τη θάλασσα, είναι εξπρεσιονιστής ποιητής που στήνει το όνειρό του στη θάλασσα και πάνω της ταξιδεύει όχι μόνο στο χώρο αλλά και το χρόνο» τόνισε ο Θ.Μικρούτσικος.

Η νέα, τρίτη κατά σειρά, μουσική εκδοχή των μελοποιημένων στίχων του Νίκου Καββαδία υπό τον κοινό τίτλο «Γραμμές των οριζόντων – Σταυρός του νότου», με «πειραγμένες» τις μελωδίες, αλλαγές στις ενορχηστρώσεις, αλλά και με καινούργιες μουσικές πρόκειται να επανακυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα με τη μορφή διπλού CD ή τριπλού δίσκου βινιλίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Βιλντόζα

Ο Παναθηναϊκός επισημοποίησε το «διαζύγιό» του με τον Λούκα Βιλντόζα, με τον Ολυμπιακό να επισημοποιεί σχεδόν αμέσως την απόκτησή του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024