Σάββατο 17 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Τις δημιουργίες της Μαρουλίνας παρουσιάζει το Μουσείο Μπενάκη

Τις δημιουργίες της Μαρουλίνας παρουσιάζει το Μουσείο Μπενάκη

Την ομορφιά της προσωπικότητας και του έργου της, τους ανθρώπους που γνώρισε, την εποχή που έζησε και τη διαχρονικότητα της Μαρουλίνας-Σοφίας Θανοπούλου θα γνωρίσει το κοινό μέσα από αναδρομική έκθεση κοσμημάτων και αντικειμένων τέχνης στο Μουσείο Μπενάκη.

38

Την ομορφιά της προσωπικότητας και του έργου της, τους ανθρώπους που γνώρισε, την εποχή που έζησε και τη διαχρονικότητα της Μαρουλίνας-Σοφίας Θανοπούλου θα γνωρίσει το κοινό μέσα από την αναδρομική έκθεση κοσμημάτων και αντικειμένων τέχνης με τον τίτλο «Μαρουλίνα, μια πρωτοπόρος του ελληνικού κοσμήματος» που εγκαινιάζεται την Τετάρτη στο Μουσείο Μπενάκη.

Στην έκθεση παρουσιάζονται πάνω από 200 κοσμήματα και αντικείμενα που φιλοτέχνησε από τη δεκαετία του 1940 έως τα τέλη του 1980 η Σοφία Θανοπούλου, γνωστή με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Μαρουλίνα.

Αυτοδίδακτη καλλιτέχνις, η Σοφία Θανοπούλου συνδύαζε ευτελή και ακριβά υλικά (κοχύλια, χάνδρες, δέρμα, χρυσό κορδόνι, πολύτιμες και ημιπολύτιμες πέτρες, μαύρο και κόκκινο κοράλλι) στις πολύτιμες δημιουργίες της, που αποτέλεσαν σταθμό στην ιστορία του ελληνικού κοσμήματος και έγιναν περιζήτητα κυρίως στις δεκαετίες του 60 και του 70.

«Το Μουσείο Μπενάκη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων και των εκδόσεων που έχει αφιερώσει στο ελληνικό κόσμημα, τιμά με την έκθεση αυτή μία από τις σημαντικότερες και πιο εμπνευσμένες δημιουργούς του» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο διευθυντής του μουσείου Αγγελος Δεληβοριάς.

Την έκθεση συνοδεύει εικονογραφημένος κατάλογος 300 σελίδων με φωτογραφίες και υπομνηματισμό περίπου 350 κοσμημάτων και αντικειμένων της Σοφίας Θανοπούλου.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 7 Νοεμβρίου 2005.





Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Φούλαμ 1-0: Τη λύτρωσε ο Ζίρκζι στο 87′!

Ο Ζίρκζι έκανε ντεμπούτο για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και με δικό του γκολ στο 87′ έδωσε τη νίκη με 1-0 κόντρα στη Φούλαμ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 17 Αυγούστου 2024