Τρίτη 13 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Καταγγελία Μακρυβέλιου για διάθεση «παλαιών» καυσίμων με αυξημένες τιμές

Καταγγελία Μακρυβέλιου για διάθεση «παλαιών» καυσίμων με αυξημένες τιμές

Τη διάθεση καυσίμων παλαιών προδιαγραφών σε νέες αυξημένες τιμές κατά το πρώτο δίμηνο του 2005, κατήγγειλε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος, Δημήτρης Μακρυβέλιος, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου της ΟΒΕ για το Σύστημα Πιστοποίησης.

27

Τη διάθεση καυσίμων παλαιών προδιαγραφών σε νέες αυξημένες τιμές κατά το πρώτο δίμηνο του 2005, κατήγγειλε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος, Δημήτρης Μακρυβέλιος, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου της Ομοσπονδίας για την παρουσίαση του Συστήματος Πιστοποίησης της καταλληλότητας των υγρών καυσίμων.

Ο κ. Μακρυβέλιος είπε ότι στις αρχές του 2005 διατέθηκαν στην αγορά περίπου 2 εκατ. λίτρα υγρών καυσίμων με προδιαγραφές 2004 και σε τιμή υψηλότερη κατά 2 με 4 λεπτά το λίτρο και στη συνέχεια από ελέγχους τους οποίους διενήργησαν οι αρμόδιες αρχές, εντοπίσθηκαν 12 πρατηριούχοι να παρατυπούν.

Σε βάρος τους επιβλήθηκαν αυστηρά πρόστιμα τη στιγμή κατά την οποία από τις εκθέσεις ελέγχου των ΚΕΔΑΚ προέκυπτε ότι την ευθύνη για ό,τι συνέβη, την έφεραν οι εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών.

Κατά τον κ. Μακρυβέλιο για το θέμα αυτό τον Δεκέμβριο του 2004 υπήρξε άτυπη συμφωνία μεταξύ όλων των αρμόδιων φορέων για τη μη διενέργεια ελέγχων, χωρίς ωστόσο κανείς να αναλάβει την πολιτική ευθύνη.

Πάντως, ο διευθυντής δημοσίων σχέσεων των ΕΛΠΕ, Αγγελος Στράνης, δήλωσε ότι ο όμιλος παρέδιδε καύσιμα με τις νέες προδιαγραφές πολύ πριν την 1η Ιανουαρίου 2005.

Όπως αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου, οι βενζινοπώλες προχωρούν σε εθελοντική πιστοποίηση της καταλληλότητας των υγρών καυσίμων στοχεύοντας στον περιορισμό της νοθείας. Στην προσπάθεια αυτή συνεργάζονται με τον διεθνή όμιλο BSI Inspectorate, ο οποίος στην Ελλάδα δραστηριοποιείται μέσω της Inspectorate Hellas από το 1988.

Στόχος της συνεργασίας είναι η δημιουργία ενός Συστήματος Δειγματοληπτικού Ποιοτικού Ελέγχου των υγρών καυσίμων, αλλά και η καθιέρωση ενός Συστήματος γενικότερης διαχείρισης της ποιότητας βενζινών και πετρελαίων, το οποίο θα περιλαμβάνει:

* Σωστή δειγματοληψία κατά τις παραλαβές των πρατηριούχων.

* Επιτόπιους ελέγχους για προσδιορισμό ιχνηθετών κατά τις παραλαβές.

* Τυχαίες δειγματοληψίες τουλάχιστον δέκα φορές το χρόνο και με μέσο όρο ανά πρατήριο τις 12 φορές το χρόνο, καθώς και μέχρι τρεις φορές μυστικές δειγματοληψίες από κάθε πρατήριο που συμμετέχει στο σύστημα.

* Ανάλυση όλων των δειγμάτων στο εργαστήριο της εταιρείας για τις βασικές παραμέτρους ποιότητας και ειδικότερα για τις βενζίνες απόσταξη, οκτάνια, οξυγονούχα, βενζόλιο, ΜΤΒΕ και ιχνηθέτη (όπου απαιτείται) και για το ντίζελ, απόσταξη, θείο, σημείο ανάφλεξης, νερό και ιχνηθέτηση (όπου απαιτείται).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Με 10.000 κόσμο και τις ευρω-κούπες στον Βόλο ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός εξασφάλισε 10.000 εισιτήρια για το ματς της πρεμιέρας της Superleague με τον Βόλο (17/08), στο Πανθεσσαλικό, ενώ στο γήπεδο θα βρίσκονται και τα ευρωπαϊκά τρόπαια των Πειραιωτών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 13 Αυγούστου 2024