Σάββατο 27 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ολυμπιακός είναι πρώτος γιατί ήταν καλύτερος, παραδέχθηκε ο Σάντος

Ο Ολυμπιακός είναι πρώτος γιατί ήταν καλύτερος, παραδέχθηκε ο Σάντος

Ο Σάντος δεν διστάζει να παραδεχθεί τους λόγους για τους οποίους η ΑΕΚ δεν είναι πρώτη στη βαθμολογία. ««Γιατί ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος. Είναι απλό» είπε με αφοπλιστική ειλικρίνεια ο τεχνικός της «Ένωσης». «Αποτυχία θα είναι να μην βγούμε στο UEFA» είπε.

66

Ο Φερνάντο Σάντος δεν διστάζει να παραδεχθεί τους λόγους για τους οποίους η ΑΕΚ δεν είναι πρώτη στη βαθμολογία. ««Γιατί ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος. Είναι απλό» είπε με αφοπλιστική ειλικρίνεια ο τεχνικός της «Ένωσης», στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε την Πέμπτη.

Όσον αφορά στην «Ένωση» ο Πορτογάλος είπε:

«Ο στόχος μας είναι η δεύτερη θέση που οδηγεί στο Champions League, αλλά θέλουμε να διεκδικήσουμε και το πρωτάθλημα ως το τέλος.

» Κάτι καλύτερο δηλαδή από ό,τι είχα πετύχει στην πρώτη μου θητεία στην ΑΕΚ. Αν γίνει το ίδιο όπως τότε, δηλαδή βγούμε δεύτεροι και πάρουμε το Κύπελλο, δεν θα είμαι απογοητευμένος, αλλά θα ήθελα κάτι καλύτερο».

» Δεν είναι θέμα αν είναι προβλέψιμο το σύστημα μας ή όχι, αλλά το πόσο σωστά εφαρμόζουμε το σύστημα πάνω στο οποίο δουλεύουμε. Αυτό δεν έγινε την Κυριακή.

» Η εικόνα που δείξαμε δεν ήταν καλή. Σε αυτό έχω μερίδιο ευθύνης κι εγώ. Στο ημίχρονο άλλαξα σύστημα και πρόσωπα αλλά δεν άλλαξε κάτι.

» Επτά μήνες δουλεύουμε πάνω στο σύστημα αυτό, να το αλλάξουμε τώρα; Δηλαδή η Μπαρτσελόνα, η Αρσεναλ και η Τσέλσι αλλάζουν κάθε εβδομάδα σύστημα για να μην είναι προβλέψιμες;

» Η ΑΕΚ έχει να πάρει πρωτάθλημα 12 χρόνια και για αυτό νομίζετε πως φταίει το σύστημα και ο προπονητής;

» Η Ελλάδα κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μην αποδίδοντας καλό ποδόσφαιρο. Όλοι θέλουν να παίζει καλά η ομάδα.

» Αν όμως με ρωτούσατε αν θέλω να προσφέρουμε καλό θέαμα και να μην παίρνουμε αποτελέσματα ή να προσφέρουμε κακό θέαμα και να παίρνουμε αποτελέσματα, θα σας έλεγα σίγουρα πως προτιμώ το δεύτερο.

» Το ιδανικό βέβαια θα ήταν να προσφέραμε καλό θέαμα και να παίρναμε και τα επιθυμητά αποτελέσματα, αλλά αυτό δεν γίνεται πάντα και για αυτό πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά που κάνουμε τους τελευταίους επτά μήνες.

» Πού βρίσκεται η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή; Στη δεύτερη θέση. Μετά από ένα κακό αποτέλεσμα πρέπει να φέρνουμε την καταστροφή; Εμείς, παίκτες και προπονητής, παλεύουμε για να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια και να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο.

» Γιατί να μιλήσουμε για τη δεύτερη και όχι την πρώτη θέση; Δεν έχει νόημα να μιλάμε για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Εμένα αυτό που με απασχολεί είναι μόνο η ΑΕΚ και πως θα πετύχουμε τους στόχους μας.

» Θέλουμε να γίνουμε πιο δημιουργικοί για να αποδυναμώσουμε τον αντίπαλο. Αν δεν τερματίσουμε δεύτεροι δεν θα είναι αποτυχία.

» Θα είναι αποτυχία να μην αγωνιστούμε στο UEFA, αλλά αυτός ο στόχος φαίνεται να έχει επιτευχθεί. Θέλουμε να είμαστε στην ομάδα των πρωταθλητών και θα δώσουμε τα πάντα για να φτάσουμε σε αυτό το στόχο».

Ολοκληρώνοντας, ο Σάντος αναφέρθηκε και στις μεταγραφικές κινήσεις του Ιανουαρίου:

«Καλύφθηκαν τα δύο πρώτα κενά που είχαμε ως προτεραιότητα να καλύψουμε στη μεταγραφική περίοδο.

» Πήραμε έναν ποιοτικό επιθετικό με ικανότητα στο ψηλό παιχνίδι, όπως ο Παντελής Καπετάνος, κι έναν μέσο που να είναι ταυτόχρονα δυνατός και ποιοτικός, όπως ο Έμερσον.

» Για τη θέση του μέσου οι επιλογές ήταν δύο: Ο Μπασινάς και ο Έμερσον. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την τελική κατάληξη σε αυτό το κομμάτι. Νομίζω πως ο Έμερσον θα μας βοηθήσει να πετύχουμε τους στόχους μας».

Αλλαγή ώρας στον αγώνα με το Αιγάλεω

Αλλαξε η ώρα έναρξης του αγώνα στο Αιγάλεω. Οπως ενημέρωσε η ΕΠΑΕ, η αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 17:45 αντί για τις 19:00.

Η αλλαγή ώρας κρίθηκε αναγκαία ύστερα από αίτημα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Αττικής, με δεδομένο ότι θα λειτουργήσει για πρώτη φορά ύστερα από 7 χρόνια η κερκίδα της οδού Θηβών, τα έργα κάτωθεν της οποίας δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Εγκατέλειψε η Κορακάκη, εκτός τελικού η Μόσχη

Η Άννα Κορακάκη δεν ολοκλήρωσε τον αγώνα στα 10 μέτρα αεροβόλο πιστόλι, ενώ η Χριστίνα Μόσχη κατετάγη 29, με τις δύο αθλήτριες να μένουν εκτός τελικού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Ιουλίου 2024