Κυριακή 01 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Πολιτικά κίνητρα βλέπει ο Θ.Ρουσόπουλος πίσω από δημοσίευση επιστολής για τα εξοπλιστικά

Πολιτικά κίνητρα βλέπει ο Θ.Ρουσόπουλος πίσω από δημοσίευση επιστολής για τα εξοπλιστικά

Πρόσκληση σε σύσκεψη για θέματα που αφορούν στις αμυντικές προμήθειες φέρεται να απηύθυνε σε τέσσερις υπουργούς ο Γ.Πατεράκης, επιστήθιος φίλος του Θοδωρή Ρουσόπουλου. «Θέλουν να με πλήξουν πολιτικά» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

71

Πρόσκληση σε σύσκεψη προς ενημέρωσή τους για κρίσιμα θέματα που αφορούν στις αμυντικές προμήθειες φέρεται να απηύθυνε σε τέσσερις υπουργούς (Γιώργο Αλογοσκούφη, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Δημήτρη Σιούφα και Μιχάλη Λιάπη) ο Γ.Πατεράκης, επιστήθιος φίλος του κυβερνητικού εκπροσώπου Θοδωρή Ρουσόπουλου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Τρίτης στην εφημερίδα Έθνος, η επιστολή του κ. Πατεράκη αφορά σε σύσκεψη, με αντικείμενο το επενδυτικό πρόγραμμα της Thyssen Krupp Marine Systems (TKMS) στην Ελλάδα.

Ο κ. Πατεράκης φέρεται να απευθύνεται στον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη και να του υποδεικνύει να προσκαλέσει σε κυβερνητική σύσκεψη τους εμπλεκόμενους με την αμυντική βιομηχανία υπουργούς Εθνικής Αμυνας Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα και Μεταφορών Μιχάλη Λιάπη, για να τους παρουσιάσει η Thyssen Krupp το επενδυτικό πρόγραμμα και το πρόγραμμα δράσης του ομίλου στην Ελλάδα.

Η επιστολή του κ. Πατεράκη προς τον κ. Αλογοσκούφη έχει ημερομηνία την 8η Μαρτίου του 2006.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, ο Γ.Πατεράκης πρωτοεμφανίστηκε στην Ελλάδα στα μέσα της δεκαετίας του 90 και από τα χρόνια εκείνα μέχρι και τις μέρες μας έχει, μεταξύ άλλων, πρωτοστατήσει για την πώληση των Eurofighter, προταθεί από τον Πέτρο Δούκα για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΑΒ (κάτι που απέρριψε ο Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος), τοποθετηθεί, αλλά και απομακρυνθεί μέσα σε πέντε μήνες από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, αλλά και μετάσχει σε ευρεία σύσκεψη για το μέλλον των ναυπηγείων, που έγινε στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας το περασμένο καλοκαίρι, ως σύνδεσμος της Thyssen Krupp με τις ελληνικές δημόσιες υπηρεσίες.

Ερωτηθείς σχετικά κατά την ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θοδωρής Ρουσόπουλος παρέπεμψε σε δηλώσεις που είχε κάνει τον Αύγουστο του 2005.

«Τον Αύγουστο του 2005 είχα στείλει επιστολή στην κυριακάτικη εφημερίδα που είχε παρουσιάσει το σχετικό δημοσίευμα. Πρόκειται για μια διαχρονική απάντηση επί του θέματος και υπενθυμίζω ότι εκεί σημείωνα, μεταξύ άλλων, ότι ο τρόπος παρουσίασης του θέματος έχει έναν και μόνο στόχο· να με πλήξει προσωπικά. Η δημόσια συνολική μου στάση αποτελεί και δίνει την απάντηση σε κάθε είδους τέτοια απόπειρα» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σε δηλώσεις του δε, μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης τόνισε ότι δεν έχει δει καμιά επιστολή. Ανάλογη ήταν η τοποθέτηση της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη (η οποία δεν βρίσκεται μεταξύ των τεσσάρων υπουργών που φέρονται να δέχτηκαν την πρόσκληση σε σύσκεψη), καθώς επισήμανε: «Δεν έχω ιδέα, δεν έχω δει τέτοια επιστολή».

Ερωτήματα από ΠΑΣΟΚ

Πολλά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν γεννά η επιστολή Πατεράκη προς υπουργούς επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Ν.Αθανασάκης. Ο ίδιος χαρακτήρισε την επιστολή «τουλάχιστον περίεργη» και τόνισε ότι οι απαντήσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου δεν είναι επαρκείς.

Υπογράμμισε, δε, ότι στο θέμα των προμηθειών επιβάλλεται πλήρης διαφάνεια και υπενθύμισε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής, που θα παρακολουθεί και θα ελέγχει την πορεία των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Ερώτηση για το θέμα απευθυνόμενη στον υπουργό Αμυνας Ευ.Μεϊμαράκη κατέθεσε στη Βουλή ομάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον Μιχάλη Καρχιμάκη.

Στην ερώτηση μεταξύ άλλων επισημαίνεται: «Η Νέα Διακυβέρνηση ξεπερνά κάθε όριο και καταρρακώνει κάθε έννοια αξιακού συστήματος στην άσκηση της πολιτικής και στη διαχείριση της εκτελεστικής εξουσίας. Με έμβλημα την ανευθυνότητα και την τακτική της μετάθεσης των ευθυνών, το ψέμα, τις ανεκπλήρωτες δεσμεύσεις, τα επικοινωνιακά τρικ, την συστηματική υποτίμηση της νοημοσύνης των μελών του Κοινοβουλίου και του λαού, με αλαζονεία και με τον πρωθυπουργό που επιμένει να επιλέγει την επικοινωνιακή μάσκα του απλού, αμέτοχου θεατή, ακόμα και σε ζητήματα που ο ίδιος διαχειρίστηκε, όπως αυτό των υποκλοπών, είναι εύλογο τελικά το ερώτημα "Ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα;"».

Απάντηση Ρουσόπουλου

Ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος, απαντώντας στον Εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, επισήμανε: «Σε ό,τι με αφορά, επαναλαμβάνω ότι ο τρόπος παρουσίασης αυτού του θέματος έχει ένα και μόνο στόχο: Nα με πλήξει πολιτικά. Η συνολική δημόσια στάση μου αποτελεί την απόδειξη και δίνει την απάντηση σε κάθε τέτοιου είδους απόπειρα. Ως προς τα θέματα διαφάνειας, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας την υπηρετεί πιστά και χωρίς εκπτώσεις. Το ΠΑΣΟΚ είναι το τελευταίο που μπορεί να δώσει μαθήματα διαφάνειας. Εμείς, αποδεδειγμένα, σεβόμαστε τα χρήματα των φορολογουμένων».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Only in

Πώς η ακροδεξιά εκμεταλλεύεται την έλλειψη προσιτής στέγης για νέους

Η στεγαστική κρίση που πλήττει τους νέους γίνεται «εργαλείο» στα χέρια λαϊκιστών ηγετών. Υπόσχονται λύσεις, αλλά το μόνο που κάνουν είναι να ενοχοποιούν τους μετανάστες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 01 Σεπτεμβρίου 2024