Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o

Harry Potter and the Goblet of Fire – Κριτική

Τέταρτη συνέχεια και ούτε ίχνος «κόπωσης». Στο «Κύπελλο της Φωτιάς» ο Χάρι Πότερ καλείται να συμμετάσχει σε αγώνες, στους οποίους παίρνουν μέρος μαθητές και από άλλες σχολές μάγων. Θα περάσει τρεις δοκιμασίες, αγνοώντας όμως ότι η συμμετοχή του είναι παγίδα και ότι σύντομα θα βρεθεί αντιμέτωπος με το απόλυτο Κακό. Βρετανός σκηνοθέτης αναλαμβάνει πρώτη φορά […]

Τέταρτη συνέχεια και ούτε ίχνος «κόπωσης». Στο «Κύπελλο της Φωτιάς» ο Χάρι Πότερ καλείται να συμμετάσχει σε αγώνες, στους οποίους παίρνουν μέρος μαθητές και από άλλες σχολές μάγων. Θα περάσει τρεις δοκιμασίες, αγνοώντας όμως ότι η συμμετοχή του είναι παγίδα και ότι σύντομα θα βρεθεί αντιμέτωπος με το απόλυτο Κακό. Βρετανός σκηνοθέτης αναλαμβάνει πρώτη φορά το τιμόνι. Διατηρεί το σκοτεινό ύφος της σειράς, το εμπλουτίζει με στοιχεία τρόμου και με χιουμοριστικές πινελιές, ενώ πολύ έξυπνα συνδέει τις δοκιμασίες με τα σεξουαλικά σκιρτήματα του όχι πια τόσο μικρού μάγου. Η ψηφιακή τεχνολογία ζωντανεύει απολύτως πειστικά και με εντυπωσιακό τρόπο κόσμους του ονείρου και πλάσματα της φαντασίας. Οι ηθοποιοί εξακολουθούν να είναι απολαυστικοί και το έργο βλέπεται εξίσου ευχάριστα από μικρούς (όχι κάτω των 12 ετών) και μεγάλους θεατές.
Η ευρωπαϊκή έκδοση θέλει πολλές ίντσες. Η αναμορφική εικόνα διαθέτει εξαιρετική υφή και ανάλυση, άριστη απόδοση των χρωμάτων (μαύρο, πράσινο και καφέ σε διάφορες αποχρώσεις, χρώμα της παλιάς πέτρας σε ψηλοτάβανες αίθουσες που φωτίζονται από κεριά), ενώ εντυπωσιακό σε λεπτομέρεια δείχνει και το μέρος που διαδραματίζεται στο βυθό της λίμνης (φυτά που λικνίζονται στη θολούρα της λάσπης). Η προσαρμογή της μπάντας σε οικιακό περιβάλλον είναι πετυχημένη. Είναι εμφανής η έλλειψη του ισορροπημένου ήχου του DTS, αλλά και το εξακάναλο Dolby κάνει μια χαρά τη δουλειά του, σκορπώντας γύρω εφέ και χαμηλές συχνότητες.
Ο δεύτερος δίσκος με το πρόσθετο υλικό έχει μενού, φωνητικές οδηγίες για τα παιχνίδια και υπότιτλους στα ελληνικά (επιλέξτε εξαρχής τη συγκεκριμένη γλώσσα). Τα έξτρα είναι χωρισμένα σε τέσσερις ενότητες. Οι τρεις αναφέρονται στις δοκιμασίες: Ο Δράκος, η Λίμνη, ο Λαβύρινθος. Σε καθεμιά από αυτές υπάρχει το αντίστοιχο παιχνίδι, αλλά και ντοκιμαντέρ στα οποία οι συντελεστές αποκαλύπτουν πώς υλοποιήθηκαν μερικά από τα πιο δύσκολα εφέ και γυρίσματα. Η τέταρτη ενότητα είναι πιο γενική. Περιέχει τις σκηνές που κόπηκαν, στιγμιότυπα από τα γυρίσματα, συνεντεύξεις με το σκηνοθέτη και με τους ηθοποιούς, καθώς και μια συζήτηση, στην οποία οι έφηβοι πλέον ηθοποιοί που ενσαρκώνουν τους βασικούς χαρακτήρες μιλούν για τις εμπειρίες τους, θυμούνται την πρώτη φορά που μπήκαν στα πλατό και σχολιάζουν το πώς είναι να μεγαλώνεις από ταινία σε ταινία. Από την έκδοση λείπει η τελευταία πινελιά. Στη θέση της χάρτινης συσκευασίας των δύο πρώτων «Χάρι Πότερ» έχουμε τώρα μια διαφανή πλαστική θήκη.

Sports in

Αντετοκούνμπο: «Έλα έτοιμος έτσι ώστε να μην χρειαστεί να προετοιμαστείς» (vid)

Η ανάρτηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο ενόψει και του φιλικού της Ελλάδας με τη Σερβία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024