Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Αποσύρθηκαν από τα καταστήματα των Ανακτόρων καρτ ποστάλ που απεικονίζουν τη Νταϊάνα

Αποσύρθηκαν από τα καταστήματα των Ανακτόρων καρτ ποστάλ που απεικονίζουν τη Νταϊάνα

Απαγορεύθηκε στα εξουσιοδοτημένα, από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, καταστήματα η πώληση ταχυδρομικών καρτών που απεικονίζουν την Νταϊάνα, λόγω ανησυχιών ότι μπορεί να αποδειχθούν «υπέρ το δέον δημοφιλείς» με τη συμπλήρωση των δέκα χρόνων από το θάνατό της.

92

Απαγορεύθηκε στα εξουσιοδοτημένα, από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, καταστήματα η πώληση ταχυδρομικών καρτών που απεικονίζουν την Νταϊάνα, λόγω ανησυχιών ότι -με τη συμπλήρωση τον Αύγουστο των δέκα χρόνων από το θάνατό της- μπορεί να αποδειχθούν «υπέρ το δέον δημοφιλείς».

Τα καταστήματα στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ έλαβαν την εντολή να μην πωλούν πλέον καρτ ποστάλ με την εικόνα της Νταϊάνα. Ως επίσημη αιτιολογία της απαγόρευσης αναφέρεται ο κανονισμός ότι πρέπει να πωλούνται μόνο φωτογραφίες των νυν μελών της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, αναφέρει η εφημερίδα Express.

Εκπρόσωπος της Βασιλικής Συλλογής, η οποία διαχειρίζεται τα καταστήματα αυτά, αρνήθηκε ότι υπάρχει απαγόρευση για τις εκδηλώσεις μνήμης για τη Νταϊάνα, αλλά επιβεβαίωσε ότι δεν θα διατίθενται αυτές οι ταχυδρομικές κάρτες στα καταστήματα.

Επικριτές της απόφασης υποστηρίζουν ότι η απαγόρευση κατέδειξε πως η βασιλική οικογένεια και οι σύμβουλοί της νιώθουν ακόμα άβολα με την κληρονομιά που άφησε η Νταϊάνα και ανησυχούν μήπως η εικόνα της, ακόμα και δέκα χρόνια μετά το θάνατό της, μπορεί να επισκιάσει αυτήν της βασίλισσας Ελισάβετ και άλλων μελών της βασιλικής οικογένειας.

«Πολλοί από αυτούς που επισκέπτονται τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και άλλες βασιλικές κατοικίες είναι ακόμη θαυμαστές της Νταϊάνα. Πιστεύω ότι αυτό είναι ιδιαίτερα προσοδοφόρο για τα ταμεία των Ανακτόρων» ανέφερε ο Αλαν Μπέρι, συνιδρυτής της Εταιρείας Μνήμης της Νταϊάνα.

Η δέκατη επέτειος του θανάτου της πριγκίπισσας της Ουαλίας στο Παρίσι στις 31 Αυγούστου 1997 θα τιμηθεί με σειρά τηλεοπτικών προγραμμάτων και άλλες εκδηλώσεις. Οι δύο γιοι της, πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι, οργανώνουν μια ποπ συναυλία αφιερωμένη στη μνήμη της την 1η Ιουλίου, οπότε θα γιόρταζε τα 46α γενέθλιά της.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό

Sports in

Mεντιλίμπαρ: Πιστεύει στα νιάτα και το δείχνει

Ο προπονητής του Ολυμπιακού έδειξε εμπιστοσύνη στα παιδιά από την ακαδημία του συλλόγου, στο πρώτο φιλικό της προετοιμασίας των πειραιωτών

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024