Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Αιχμές από τον Ευάγγελο Βενιζέλο για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ

Αιχμές από τον Ευάγγελο Βενιζέλο για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ

Σύμφωνος με τη θέση του Γ.Παπανδρέου για αλλαγή του εκλογικού συστήματος δήλωσε ο Ευ.Βενιζέλος στη συνεδρίαση της ΚΟΕΣ του ΠΑΣΟΚ. Ασκησε ωστόσο κριτική σε άλλες πλευρές της πολιτικής του Κινήματος και έθεσε ζήτημα εσωκομματικής δημοκρατίας.

71

Σύμφωνος με τη θέση του Γιώργου Παπανδρέου για αλλαγή του εκλογικού συστήματος δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ. Ασκησε ωστόσο κριτική σε άλλες πλευρές της πολιτικής του Κινήματος και έθεσε ζήτημα εσωκομματικής δημοκρατίας.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η 11η Νοεμβρίου, αλλά και η 16η Σεπτεμβρίου, αποτελούν παρελθόν, συμφωνώντας και σε αυτό με τον κ. Παπανδρέου. «Όμως» εξήγησε, «αυτές οι ημερομηνίες προσδιορίζουν σε μεγάλο βαθμό το παρόν και το μέλλον της παράταξης και του τόπου». Τόνισε ακόμη ότι οι δεσμεύσεις που αναλήφθηκαν εν όψει της 11ης Νοεμβρίου «ένθεν κακείθεν» ισχύουν.

Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης ανέφερε επίσης ότι σέβεται το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι «αφήνει ελεύθερο το πεδίο στον Γιώργο Παπανδρέου, προκειμένου να ξεδιπλώσει τις επιλογές του και να εφαρμόσει την πολιτική του», χωρίς να προσδιορίσει τη συμμετοχή του ίδιου του κ. Βενιζέλου στην εφαρμογή της όποιας πολιτικής επιλεγεί από το κόμμα.

Η δέσμευση που ανέλαβε ο κ. Βενιζέλος αφορούσε στη συμμετοχή του στον προσυνεδριακό διάλογο και στην επαφή με την κοινωνία.

Αναφερόμενος στα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι αποδείχθηκε πως δεν υπάρχει εσωτερικός εχθρός και δεν υπάρχει εσωκομματική αντιπολίτευση, προσθέτοντας ότι το κόμμα «πρέπει να σέβεται τις διαφορετικές απόψεις και τα δίκτυα ιδεών και να τα θεωρεί πλούτο στην πολυφωνία».

Ο κ. Βενιζέλος άσκησε επίσης έντονη κριτική στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, επιρρίπτοντάς τους τις ευθύνες για την κρίση στην οποία βρίσκεται η χώρα, για την υπέρβαση της οποίας, όπως είπε, χρειάζεται ένα κίνημα κατά της χυδαιότητας και της ευτέλειας.

«Ο κ. Καραμανλής θα πιει το ποτήρι της δικής του προσωπικής ευθύνης» τόνισε, ενώ, αναφερόμενος στην παρουσία του κ. Καραμανλή και τις δηλώσεις που έκανε την Παρασκευή στη Βουλή, σχολίασε ότι «ήταν αμήχανος, κοινότοπος και αδύναμος, ενώ αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων».

«Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός ακυρώθηκαν πολιτικά» υποστήριξε, χαρακτηρίζοντας τον κ. Καραμανλή «φτερό στον άνεμο των σκανδάλων που παράγει η κυβέρνηση και η προσωπική του ομάδα εξουσίας».

Επέκρινε ακόμη τον πρωθυπουργό για την απόφασή του να επισκεφθεί την Αγκυρα αυτή την κρίσιμη ώρα, τονίζοντας ότι «η Τουρκία δεν είναι Ινδία» και ζητώντας του να αναβάλει για αργότερα την επίσκεψή του, διότι, όπως είπε, δεν έχει την ηθική και ψυχική δύναμη να αντιμετωπίσει τέτοια θέματα.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, τόνισε ο κ. Βενιζέλος, οι ευθύνες του ΠΑΣΟΚ είναι μεγαλύτερες. Καταλήγοντας, τάχθηκε κατά της «δημοσιογραφικής αντιπολίτευσης» και της λογικής του «ώριμου φρούτου», διότι, όπως είπε, όλα αυτά δεν οδηγούν πουθενά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Σακίλ Ο’ Νιλ και Αντετοκούνμπο σχολιαστές στο Παναθηναϊκός – Σέλτικς»

Η πρόταση της Euroleague για μια αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τους Σέλτικς φαίνεται πως παίρνει σάρκα και οστά, καθώς οι Σακίλ Ο’ Νιλ και Γιάννης Αντετοκούνμπο θα είναι οι σχολιαστές του παιχνιδιού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024