Πέμπτη 01 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Τάσεις παγίωσης των δημοσκοπικών απωλειών για τα δύο μεγάλα κόμματα

Τάσεις παγίωσης των δημοσκοπικών απωλειών για τα δύο μεγάλα κόμματα

Διατήρηση των απωλειών για τα δύο μεγάλα κόμματα καταγράφει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis, με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να συγκεντρώνουν αθροιστικά το 53,7% των προτιμήσεων. Σημαντική άνοδος για ΣΥΡΙΖΑ και Λευκό-Ακυρο, ψηλά το ΚΚΕ. Η χώρα διέρχεται περίοδο κρίσης, πιστεύουν τρεις στους τέσσερις.

28

Διατήρηση των απωλειών για τα δύο μεγάλα κόμματα καταγράφει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis, η οποία πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα 16-20 Ιανουαρίου για λογαριασμό της εφημερίδας Το Ποντίκι.

Χαρακτηριστικό είναι ότι τα δύο μεγάλα κόμματα συγκεντρώνουν αθροιστικά στην πρόθεση ψήφου μόλις το 53,7% των ερωτηθέντων. Παράλληλα, σημαντική άνοδο παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ και το Λευκό/Ακυρο, ενώ το ΚΚΕ διατηρείται σε υψηλά επίπεδα.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ με 27,6% εμφανίζεται στο ίδιο ποσοστό που βρέθηκε στην προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας (4-7 Ιανουαρίου 2008) και με πτώση 7% από τη μέτρηση στα μέσα Νοέμβρη 2007.

Το ΠΑΣΟΚ με 26,1% υπολείπεται κατά 0,2% από την προηγούμενη μέτρηση του Ιανουαρίου και 5,3% με τη μέτρηση του Νοεμβρίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με 7,8% εμφανίζει πτώση 0,1% από τον Ιανουάριο και άνοδο 2,5% συγκριτικά με το Νοέμβριο.

Το ΚΚΕ με 7,3% χάνει την Τρίτη θέση στις προτιμήσεις εξαιτίας απωλειών 1,1% συγκριτικά με τον Ιανουάριο αν και βρίσκεται ,1% πάνω από τη μέτρηση του Νοεμβρίου.

Ο ΛΑΟΣ με 4,1%κερδίσζει 0,2% σε σχέση με τις δύο προηγούμενες μετρήσεις της ίδιας εταιρείας, στις οποίες είχε καταγράψει ποσοστό 3,9%.

Με άλμα ανεβαίνει η κατηγορία Ακυρο/Λευκό/Αποχή που από το 9,9% του Νοεμβρίου ανέβηκε στο 11,7% στις 7 Ιανουαρίου και 16,5% στην παρούσα μέτρηση.

Στην ίδια έρευνα, 75,7% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η υπόθεση Ζαχόπουλου είναι σύμπτωμα μίας βαθύτερης κρίσης και ένα αντίστοιχο ποσοστό, της τάξεως του 74,5%, θεωρεί ότι γενικότερα η χώρα μας διέρχεται μία περίοδο κρίσης.

Εξάλλου, κατά το 67,1% των απόψεων, η υπόθεση Ζαχόπουλου πλήττει προσωπικά τον πρωθυπουργό. Την ίδια ώρα, όμως, το 54,6% θεωρεί ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται πιο κοντά στο ενδεχόμενο της διάσπασης, έναντι 38,9% που διαφωνούν.

Η δημοσκόπηση της Metron Analysis πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικά σε πανελλαδικό δείγμα 1.000 ατόμων. Το στατιστικό σφάλμα είναι της τάξεως του ±3,1%.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Οριστικό: Με Καλάθη η Εθνική στον «τελικό» με την Αυστραλία

Ο Νικ Καλάθης ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του και θα είναι στη διάθεση του Βασίλη Σπανούλη για το ματς-τελικό της Εθνικής με την Αυστραλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 01 Αυγούστου 2024