Κυριακή 21 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ένα εχθρικό Χόλιγουντ ενδέχεται να αντιμετωπίσουν οι σεναριογράφοι μετά την απεργία

Ένα εχθρικό Χόλιγουντ ενδέχεται να αντιμετωπίσουν οι σεναριογράφοι μετά την απεργία

Η απεργία των σεναριογράφων είναι πιθανό να λήξει σύντομα, όμως ενδέχεται το Χόλιγουντ να τους υποδεχθεί με όχι και τόσο ανοιχτές αγκάλες. Κι αυτό, όπως αναφέρουν οι New York Times, μπορεί να οδηγήσει στην αλλαγή του τηλεοπτικού και κινηματογραφικού τοπίου.

91

Η απεργία των σεναριογράφων είναι πιθανό να λήξει σύντομα, όμως ενδέχεται το Χόλιγουντ να τους υποδεχθεί με όχι και τόσο ανοιχτές αγκάλες. Κι αυτό, όπως αναφέρουν σε ανάλυσή τους οι New York Times, μπορεί να οδηγήσει στην αλλαγή του τηλεοπτικού και κινηματογραφικού τοπίου.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο ανακοινώθηκε ότι τα στούντιο του Χόλιγουντ και η Ένωση Αμερικανών Σεναριογράφων (WGA) βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία, η οποία μπορεί να ανακοινωθεί ακόμα και μέσα στην εβδομάδα.

Ωστόσο άγνωστο παραμένει το τι θα αντιμετωπίσουν οι σεναριογράφοι μετά τη λήξη της απεργίας, ειδικά εάν συλλογιστεί κανείς ότι η απεργία ανάγκασε πολλές τηλεοπτικές σειρές να σταματήσουν γυρίσματα, καθυστέρησε την παραγωγή πολλών Χολιγουντιανών μπλοκμπάστερ, ενώ άφησε χωρίς δουλειά χιλιάδες ανθρώπους.

Πολλοί είναι μάλιστα αυτοί που σπεύδουν να υπενθυμίσουν ότι μετά την απεργία του 1988 που είχε διαρκέσει πέντε μήνες ακολούθησε μια «σκοτεινή περίοδος», με σενάρια καταξιωμένων σεναριογράφων να μένουν στο συρτάρι και με νέους αυστηρούς κανόνες που επέτρεπαν στα στούντιο να καθυστερήσουν την ολοκλήρωση μιας δουλειάς.

Ανθρωποι του χώρου εκτιμούν ότι κάτι τέτοιο δεν αποκλείεται να συμβεί και τώρα.

Την περασμένη εβδομάδα δικηγόροι που ασχολούνται με τον κλάδο, καθώς και άλλοι που εργάζονται σε αυτόν προειδοποιούσαν ότι οι απεργία μπορεί να προκαλέσει μπαράζ ανεπιθύμητων -για πολλούς- αλλαγών: εισροή προγραμμάτων από άλλες χώρες, μείωση των τηλεοπτικών προγραμμάτων- πιλότων και περισσότερα ριάλιτι.

Ήδη το τηλεοπτικό δίκτυο NBC ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να παράγει πιλότους τηλεοπτικών σειρών, λόγω του αυξημένου κόστους τους, ενώ την περασμένη εβδομάδα το ίδιο κανάλι αγόρασε 13 επεισόδια του καναδικού σήριαλ «The Listener».

Δεν αποκλείεται επίσης τα στούντιο να είναι πιο «σκληρά» στις διαπραγματεύσεις με τους επιμέρους σεναριογράφους.

Η Λίντα Λίχτερ, δικηγόρος πολλών γνωστών ονομάτων στην βιομηχανία της ψυχαγωγίας δηλώνει ότι ανησυχεί πως τα στούντιο, πιεσμένα από την απεργία θα προσπαθήσουν «να μειώσουν τα έξοδα, να χρησιμοποιήσουν το οικονομικό κλίμα για να αναγκάσουν τους θεατές να δεχτούν ότι τους προσφέρουν».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μαρσέιγ: Ο Ντε Τσέρμπι ψωνίζει από Premier League

O Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι έχει βρει τον μέσο που θέλει στην Μαρσέιγ στην Premier League και συγκεκριμένα στην Τότεναμ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 21 Ιουλίου 2024