43

Ο Έντι Μέρφι και η Λίντσεϊ Λόχαν είναι οι μεγάλοι «νικητές» των Χρυσών Βατόμουρων, των αντι-βραβείων που δίνονται για τις χειρότερες κινηματογραφικές παραγαγές και των οποίων η απονομή προηγείται της τελετής απονομής των βραβείων Όσκαρ.

Χειρότερη ταινία αναδείχθηκε το I Know who killed me με πρωταγωνίστρια τη Λόχαν, η οποία απέσπασε δύο Χρυσά Βατόμουρα χειρότερης ηθοποιού, καθώς και του χειρότερου κινηματογραφικού ζευγαριού, αφού στην ταινία υποδύεται και το …alter ego της.

Αλλα τρία Χρυσά Βατόμουρα (χειρότερου ηθοποιού α και β ρόλου και χειρότερης ηθοποιού) και πήρε ο Έντι Μέρφι για την ταινία Norbit.

Σε αντίθεση με την ταινία της Λόχαν, οι εισπράξεις της οποίας περιορίστηκαν στα 9 εκατ. δολάρια, το Norbit θεωρείται εισπρακτική επιτυχία, αφού τα κέρδη της ανήλθαν σε 158 εκατ. δολάρια.

Η επικράτηση του Μέρφι στα Χρυσά Βατόμουρα ανατρέπει την περυσινή επιτυχημένη χρονιά του διάσημου ηθοποιού, ο οποίος ήταν υποψήφιος για το Όσκαρ β ανδρικού ρόλου (Dreamgirls).

Σύμφωνα με το BBC, ορισμένοι κριτικοί υποστηρίζουν ότι η προβολή του Norbit λίγες εβδομάδες πριν την απονομή των Όσκαρ το 2007 επηρέασε αρνητικά τα μέλη της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Τέλος, να σημειωθεί ότι τα φετινά Χρυσά Βατόμουρα σκηνοθεσίας και σεναρίου πήγαν στους Κρις Σίβερστον και Τζέφρι Χάμοντ, αντίστοιχα, για το I Know who killed me.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ