Πέμπτη 01 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Ρεκόρ δυσπιστίας για ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και «άλμα» ΣΥΡΙΖΑ δείχνει δημοσκόπηση της Κάπα Research

Ρεκόρ δυσπιστίας για ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και «άλμα» ΣΥΡΙΖΑ δείχνει δημοσκόπηση της Κάπα Research

Υψηλή δυσαρέσκεια για τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας και εντυπωσιακή άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλύπτει η δημοσκόπηση της Κάπα Research που δημοσιεύεται στο Βήμα της Κυριακής, καταδεικνύοντας σημαντικές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα.

27

Υψηλή δυσαρέσκεια για τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας και εντυπωσιακή άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλύπτει η δημοσκόπηση της Κάπα Research που δημοσιεύεται στο Βήμα της Κυριακής, καταδεικνύοντας τις σημαντικές αλλαγές που βρίσκονται σε εξέλιξη στο πολιτικό σύστημα.

Ενδεικτικό της δυσπιστίας των πολιτών απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ είναι το γεγονός ότι το 73,9% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι είναι λίγο ή καθόλου ικανοποιημένο με τον τρόπο που η ΝΔ ασκεί τη διακυβέρνηση της χώρας, ενώ το 87,9% αναφέρει ότι δεν ικανοποιείται (λίγο ή καθόλου) από την αντιπολιτευτική δράση του ΠΑΣΟΚ.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 29,1% και το ΠΑΣΟΚ 23,2%. Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει «άλμα» στο 18,4%, με το ΚΚΕ να συγκεντρώνει 7,5% και τον ΛΑΟΣ 5,1%.

Στην ερώτηση για το μέλλον των μικρότερων κομμάτων, η πλειοψηφία (52,7%) θεωρεί ότι η εκλογική τους δύναμη θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο στο μέλλον, ενώ το 9,9% θεωρεί ότι η δύναμη τους θα μείνει η ίδια.

Το 19% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι μόλις υπάρξει πόλωση, πολλοί ψηφοφόροι τους θα επιστρέψουν στα δύο μεγάλα κόμματα, ενώ το 17% πιστεύει ότι η δύναμή τους θα μειωθεί, καθώς πήραν απλώς ψήφο διαμαρτυρίας και δεν έχουν προγραμματικό λόγο. 

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός θεωρείται ο Κ.Καραμανλής (με 41,2%) και ακολουθούν ο Γ.Παπανδρέου (19,3%), ο Αλ.Τσίπρας (13,1%), ο Γ.Καρατζαφέρης (4,7%) και η Αλ.Παπαρήγα (2,4%).

Σημειώνεται ότι με αυτά τα ποσοστά, δεν προκύπτει δυνατότητα αυτοδυναμίας ούτε με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο, αλλά ούτε και με το νέο που θα ισχύσει στις μεθεπόμενες εκλογές.

Ποσοστό 70,6% κρίνει θετικά έως πολύ θετικά την εκλογή του Αλέξη Τσίπρα στην θέση του προέδρου του ΣΥΝ. Ο κ. Τσίπρας συγκεντρώνει επίσης μεγάλο ποσοστό θετικών γνωμών (76,7%) και βρίσκεται πίσω από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ.Παπούλια (93,5%) και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο (78,5%).

Τα αντίστοιχα ποσοστά θετικών γνωμών για τους άλλους πολιτικούς είναι: Αλέκος Αλαβάνος 56,2%, Κώστας Καραμανλής 50,5%, Γιώργος Καρατζαφέρης 40,5%, Γιώργος Παπανδρέου 38%, Αλέκα Παπαρήγα 36,5% και Κώστας Σημίτης 36,3%. 

Η έρευνα της Κάπα Research για Το Βήμα, έγινε με τηλεφωνικές συνεντεύξεις το διάστημα από 19 ως 22 Φεβρουαρίου 2008 σε πανελλαδικό δείγμα 6.379 ατόμων. Τα αποτελέσματα είναι σταθμισμένα με βάση το φύλο, την ηλικία και την περιοχή καθώς και την ψήφο του 2007.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τεράστια ζήτηση για τον τελικό του «Μαρακανά» ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Φλαμένγκο

Μεγάλη ζήτηση έχουν τα εισιτήρια για τον τελικό του Διηπειρωτικού Κ20 ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Φλαμένγκο, που θα πραγματοποιηθεί στο «Μαρακανά», το Σάββατο 24 Αυγούστου

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 01 Αυγούστου 2024