«Όχι» των κατοίκων σε μονάδα ηλεκτροπαραγωγής απέναντι από την Ελαφόνησο
Πάνω από 4.000 κάτοικοι της Νότιας Λακωνίας πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στα σχέδια κατασκευής ιδιωτικής μονάδας ηλεκτροπαραγωγής στα Ασπρούδια του Δήμου Βοιών, απέναντι από τις διάσημες παραλίες της Ελαφονήσου. H περιοχή είναι ενταγμένη στο Natura 2000.
36
Πάνω από 4.000 κάτοικοι της Νότιας Λακωνίας πραγματοποίησαν τη Δευτέρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στα σχέδια κατασκευής ιδιωτικής μονάδας ηλεκτροπαραγωγής στα Ασπρούδια του Δήμου Βοιών, απέναντι από τις διάσημες παραλίες της Ελαφονήσου.
Η περιοχή με τις ειδυλλιακές αμμουδιές και τους λιβανέζικους κέδρους είναι ενταγμένη στο δίκτυο Natura 2000 και προστατεύεται από τη συνθήκη Ramsar, τονίζουν κάτοικοι και φορείς. Εκτιμούν ότι το εργοστάσιο θα υποβαθμίσει την περιοχή και θα διώξει τους χιλιάδες τουρίστες.
Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας δεν έχει αποφανθεί ακόμα για την αίτηση της εταιρείας Στερόπη Θερμοηλεκτρική ΑΕ (θυγατρικής της ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ) που αφορά την κατασκευή μονάδας φυσικού αερίου 460 MW. Εκτός από το εργοστάσιο, το σχέδιο περιλαμβάνει την κατασκευή λιμανιού και εγκαταστάσεων τροφοδοσίας.
Στη συγκέντρωση που οργάνωσε στη θέση Πούντα ο Δήμος Βοιών, σε συνεργασία με την Κοινότητα Ελαφονήσου, παραβρέθηκαν οι βουλευτές Λακωνίας από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ, ο νομάρχης Λακωνίας, εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και οι δήμαρχοι της περιοχής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Απέραντες οι φιλοδοξίες της Ρωσίας; – Γνωστός Βρετανός ιστορικός καταρρίπτει μύθους
- Συλλυπητήριο μήνυμα Κικίλια για τον θάνατο του Αλέξανδρου Παπαδόγγονα
- Mayor: Μια γαστρονομική όαση στο κέντρο της Αθήνας
- LIVE: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μάντσεστερ Σίτι
- Ινδονησία: Χάθηκε από τα ραντάρ αεροσκάφος με 11 επιβαίνοντες
- Πρόσκληση Ανδρουλάκη στις προοδευτικές δυνάμεις: Ελάτε κοντά στο ΠΑΣΟΚ απέναντι στη ΝΔ του Μητσοτάκη



