Κυριακή 07 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Με προβλήματα στην ανάπτυξη η ΑΕΚ ισόπαλη 1-1 με την Κότμπους

Με προβλήματα στην ανάπτυξη η ΑΕΚ ισόπαλη 1-1 με την Κότμπους

Η ΑΕΚ ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Κότμπους, στο δεύτερο φιλικό της επί γερμανικού εδάφους, δείχνοντας αρκετά προβλήματα στην ανάπτυξη. Η «Ένωση» είναι χαρακτηριστικό πως πλην του γκολ που πέτυχε, δεν έκανε ούτε μία (!) ευκαιρία. Είναι φανερό λοιπόν πως ο Γιώργος Δώνης περιμένει... πως και πως τον Αγγελο Μπασινά. Ο υπό δοκιμή Πέρεζ δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο.

89

Η ΑΕΚ ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Κότμπους, στο δεύτερο φιλικό της επί γερμανικού εδάφους, δείχνοντας αρκετά προβλήματα στην ανάπτυξη. Η «Ένωση» είναι χαρακτηριστικό πως πλην του γκολ που πέτυχε, το οποίο προήλθε από στημένη φάση, δεν έκανε ούτε μία (!) ευκαιρία. Είναι φανερό λοιπόν πως ο Γιώργος Δώνης περιμένει… πως και πως τον Αγγελο Μπασινά.

Ο υπό δοκιμή αριστερός μπακ, Πέρεζ δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο όσο αγωνίστηκε πάντως, επιθετικά τουλάχιστον. Στα θετικά, η καλή λειτουργία στην άμυνα, αφού και η Κότμπους δεν απείλησε ιδιαίτερα, ενώ πολύ καλές εντυπώσεις άφησε ο Σάχα.

Ο Γιώργος Δώνης, όπως και στο προηγούμενο φιλικό με την Γκρόιτερ Φιρτ, παρέταξε την ΑΕΚ με 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Σάχα, στο κέντρο της άμυνας οι Παπασταθόπουλος και Μαϊστόροβιτς και στα μπακ οι Ράμος δεξιά και Πέρεζ αριστερά. Αμυντικά χαφ ήταν οι Ρίκκα και Καφές, ο Χετεμάι είχε ελεύθερο ρόλο. Στα πλάγια ήταν οι Ριβάλντο και Παυλής και κορυφή ο Μπλάνκο.

Καθαρά αναγνωριστικό ήταν το παιχνίδι και από τις δύο ομάδες στα πρώτα λεπτά, αλλά η Κότμπους είχε μια μεγαλύτερη άνεση στην κυκλοφορία της μπάλας. Οι Γερμανοί μάλιστα παραλίγο να ανοίξουν το σκορ στο 14. Ο Ρανγκέλοφ σέντραρε από αριστερά και ο Σόρενσεν με κεφαλιά αρχικά και προβολή στη συνέχεια δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σάχα, που ενήργησε άμεσα.

Χωρίς κάτι το ιδιαίτερο κύλησε το πρώτο μέρος στη συνέχεια με την ΑΕΚ να εμφανίζει πολλά προβλήματα στη δημιουργία των φάσεων και χαρακτηριστικό είναι πως δεν κατάφερε να κάνει ούτε μια ευκαιρία μπροστά στη γερμανική εστία. Από την άλλη βέβαια, αμυντικά δεν απειλήθηκε, αν και στο 30 ο Μαϊστόροβιτς πρόλαβε με προβολή τον Σόρενσεν.

Ο Δώνης στο δεύτερο μέρος προχώρησε σε αρκετές αλλαγές σε όλες τις γραμμές. Κεντρικός αμυντικός στη θέση του Παπασταθόπουλου πέρασε ο Αλεξόπουλος και στα αριστερά στη θέση του Πέρεζ ο Γεωργέας. Επίσης άλλαξαν και οι πλάγιοι επιθετικοί, με τους Ζορμπά και Σκόκο να αντικαθιστούν Ριβάλντο και Μπλάνκο.

Στο 55 πάντως η Κότμπους άνοιξε το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ράνγκελοφ, μετά από χέρι του Αλεξόπουλου. Η αντίδραση της ΑΕΚ πάντως υπήρξε άμεση, καθώς στο 57 ο Σκόκο εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο Καφές με κεφαλιά έκανε το 1-1.

Μετά το 1-1, ο Δώνης έκανε αλλαγές, αλλάζοντας παράλληλα το σύστημα σε 4-3-3. Στο κέντρο της άμυνας ήταν οι Αλεξόπουλος και Αλβες, αριστερά ο Γεωργέας και δεξιά ο Κουτρουμάνος. Η τριάδα στα χαφ ήταν Ρίκκα, Καφές και Πλιάτσικας, ενώ στην επίθεση κορυφή ήταν ο Ζορμπάς, δεξιά ο Σκόκο και αριστερά ο Μπερνς. Ούτε πάντως και οι αλλαγές επέφεραν κάποια δραματική αλλαγή στον τρόπο ανάπτυξης της ομάδας, καθώς παρότι η ΑΕΚ ήταν σαφώς πιο γρήγορη, δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους προς την εστία της Κότμπους.

ΑΕΚ: Σάχα, Παπασταθόπουλος (46 Αλεξόπουλος), Μαϊστόροβιτς (62 Αλβες), Ράμος (58 Κουτρουμάνος), Πέρεζ (46 Γεωργέας), Ρίκκα (67 Γκέντσογλου), Χετεμάι (58 Πλιάτσικας), Καφές, Ριβάλντο (46 Ζορμπάς), Παυλής (46 Μπερνς), Μπλάνκο (46 Σκόκο)

«Πρώτη» του Χουανφράν

Την πρώτη του προπόνηση με τους νέους του συμπαίκτες έκανε την Τρίτη το πρωί ο Χουανφράν. Ο Ισπανός αριστερός μπακ ολοκλήρωσε τις ιατρικές εξετάσεις και αυτό που απομένει για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του είναι η επίσημη ανακοίνωση της ΑΕΚ.
Το πρόγραμμα της προπόνησης τώρα ήταν χαλαρό καθώς οι παίκτες έκαναν ασκήσεις τεχνικής με τη μπάλα, ενώ δεν προπονήθηκαν οι παίκτες που αγωνίστηκαν στο φιλικό με την Κότμπους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Έρχεται την Δευτέρα ο Βιλντόζα

Ο Λούκα Βιλντόζα θα έρθει για να ολοκληρωθεί και τυπικά τη μεταγραφή του στους Ερυθρόλευκους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 07 Ιουλίου 2024