Κυριακή 07 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Η ΑΕΚ έχασε με 1-0 από τη Τζένοα και προβλημάτισε στην επίθεση

Η ΑΕΚ έχασε με 1-0 από τη Τζένοα και προβλημάτισε στην επίθεση

Στο πιο δυνατό φιλικό προετοιμασίας που έχει δώσει ως τώρα, η ΑΕΚ γνώρισε την ήττα από την ιταλική Τζένοα με 1-0, με γκολ με πέτυχε ο Ντι Τζέναρο στο 59. Οι «κιτρινόμαυροι» έδειξαν καλά στοιχεία κυρίως στην κυκλοφορία της μπάλας απέναντι στην ομάδα της Serie A, αλλά προβλημάτισαν ξανά με την αδυναμία τους στην δημιουργία φάσεων για γκολ.

89

Στο πιο δυνατό φιλικό προετοιμασίας που έχει δώσει ως τώρα, η ΑΕΚ γνώρισε την ήττα από την ιταλική Τζένοα με 0-1, με γκολ με πέτυχε ο Ντι Τζέναρο στο 59. Οι κιτρινόμαυροι έδειξαν καλά στοιχεία κυρίως στην κυκλοφορία της μπάλας απέναντι στην ομάδα της Serie A, αλλά προβλημάτισαν ξανά με την αδυναμία τους στην δημιουργία φάσεων για γκολ.
 
Ο Γιώργος Δώνης επέμεινε στον σχηματισμό 4-3-3 που έχει δοκιμάσει σε όλη την διάρκεια της προετοιμασίας. Ο Σάχα βρέθηκε στην εστία, ο Ράμος δεξιά στην άμυνα, ο Χουανφράν αριστερά και οι Μαϊστόροβιτς-Αλεξόπουλος στο κέντρο της οπισθοφυλακής.

Ο Ρίκκα ήταν ο μοναδικός αμυντικός χαφ, έχοντας μπροστά του τον Χετεμάι δεξιά και τον Καφέ αριστερά, ο Σκόκο χρηισμοποιήθηκε στην δεξιά πτέρυγα, ο Ζορμπάς στην αριστερή, ενώ ο Παυλής αγωνίστηκε μόνος του στην κορυφή της επίθεσης.

Η Ενωση είχε καλή κυκλοφορία στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και αδυναμία στην δημιουργία φάσεων. Οι εμπνεύσεις του Σκόκο δεν έφταναν από μόνες τους, ενώ το πρέσινγκ των Ζορμπά και Παυλή στην αντίπαλη άμυνα δεν είχε αποτέλεσμα.

Το αποτέλεσμα ήταν η ΑΕΚ να έχει μόνο δύο καλές στιγμές στο πρώτο 45λεπτο, με τον Καφέ να αστοχεί σε κεφαλιά στο 19 έπειτα από ωραία ατομική προσπάθεια και σέντρα του Σκόκο, και τον Χετεμάι να σουτάρει από μακριά στο 42, σουτ που κατέληξε στην αγκαλιά του Ρουμπίνιο.

Οι παίκτες του Δώνη διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι του Ρουμπίνιο στο Σκόκο στο 36, το οποίο δεν έδωσε ο διαιτητής της αναμέτρησης, ενώ παρόμοια παράπονα είχαν οι παίκτες της Τζένοα στο 10, για μαρκάρισμα του Σάχα στον Ολιβέρα εντός περιοχής. Η μεγαλύτερη φάση ήταν για την ιταλική ομάδα στο 19, όταν η κοντινή κεφαλιά του Σκούλι τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Σάχα.

Ούτε στην επανάληψη βελτιώθηκαν τα πράγματα για την Ενωση στον επιθετικό τομέα, παρά την είσοδο των Μπλάνκο και Ριβάλντο. Ενα δυνατό σουτ του Ζορμπά στο 54 που έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Σκάρπι ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει η ελληνική ομάδα.

Αντίθετα, αρκετά προβλήματα συνάντησε η αμυντική γραμμή της ΑΕΚ, ειδικά στις αρχές του β ημιχρόνου, καθώς η επίθεση της Τζένοα απέκτησε ταχύτητα έπειτα από την είσοδο στο ματς των Γκασμπαρόνι και  Ντι Τζέναρο στις δύο πτέρυγες.

Οι δύο αυτοί παίκτες συνδυάστηκαν άψογα λίγο έξω από την περιοχή στο 59, με τον Ντι Τζέναρο να νικάει τον Σάχα με όμορφο φαλτσαριστό σουτ για το 1-0.

Από εκεί και μετά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε σημαντικά λόγω και των πολλών αλλαγών που έκαναν οι δύο προπονητές, με την ΑΕΚ να απειλεί μόνο με σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή των ιταλών σε τρεις περιπτώσεις, με τον Ριβάλντο, τον Μπλάνκο και τον Ταχτσίδη.

Οι συνθέσεις των ομάδων

AEK (Γιώργος Δώνης):
Σάχα, Ράμος (70 Κουτρουμάνος), Χουανφράν (64 Γεωργέας), Μαϊστόροβιτς, Αλεξόπουλος (46 Παπασταθόπουλος), Ρίκκα (82 Ταχτσίδης), Χετεμάι (58 Ριβάλντο), Καφές (68 Πλιάτσικας), Σκόκο (58 Μπερνς), Ζορμπάς (64 Λαγός), Παυλής (64 Μπλάνκο).

Τζένοα (Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι): Ρουμπίνιο (46 Σκάρπι), Μπιάβα (46 Ντ Αλεσάντρο), Μιλανέτο (55 Μπότα), Μπενζεμά (64 Αμίκο), Ρόσι, Μέστο, Γιούριτς (46 Ντομίγνκο), Μοντέστο (64 Ντι Βάιο), Σκούλι (46 Ντι Τζέναρο, 76 Παρφέ), Παλαντίνο (46 Γκασμπαρόνι), Ολιβέρα (46 Γκρέγκο).

Ο τεχνικός της Τζένοα Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι εξέφρασε την ευχή του η μεταγραφή του Παπασταθόπουλου να ολοκληρωθεί σύντομα, ενώ χαρακτήρισε τον 20άχρονο αμυντικό ως «δυνατό παίκτη με καλή τεχνική και με μέλλον»:

«Ο Παπασταθόπουλος είναι ένας καλός ποδοσφαιριστής, ο οποίος μας ενδιαφέρει και ελπίζουμε να τελειώσει σύντομα η μεταγραφή του. Εύχομαι να γίνει αυτή η μεταγραφή και ελπίζω οι ομάδες να τα βρουν μεταξύ τους. Είναι ένας παίκτης, νεαρός με μέλλον, είναι δυνατός και έχει καλή τεχνική. Τον έχουμε παρακολουθήσει βέβαια, όπως και άλλες ομάδες».

www.sport.gr

Sports in

Μεγάλη κίνηση απο τον Βαγγέλη Μαρινάκη: Η απόφαση για το «Καραϊσκάκης» και την Εθνική μπάσκετ

Μεγάλη πρωτοβουλία του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος μέσω εντολής άνοιξε το πάρκινγκ του «Γεώργιος» Καραϊσκάκης για να εξυπηρετηθεί ο κόσμος που πήγε στο ΣΕΦ για να παρακολουθήσει την Εθνική ομάδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 07 Ιουλίου 2024