89

Με σύστημα 4-3-3 χρησιμοποιώντας στη γραμμή κρούσης τους Σκόκο, Μπλάνκο και Εντίνιο, η ΑΕΚ επικράτησε του Ολυμπιακού Βόλου με 3-0 στο φιλικό της Κυριακής, έχοντας καλή απόδοση. Ο Γιώργος Δώνης άφησε εκτός αποστολής τον Ραφίκ Τζιμπούρ για προληπτικούς λόγους, καθώς ο Γαλλοαλγερινός ταλαιπωρείται από μικροτραυματισμό στο πόδι.

Στα πρώτα λεπτά του αγώνα οι δυο ομάδες αναλώθηκαν σε παιχνίδι κέντρου. Μετά το δέκατο λεπτό η ΑΕΚ άρχισε να ανεβάζει το ρυθμό της και στο 13 επισκέφτηκε για πρώτη φορά τα καρέ του Ολυμπιακού Βόλου, όταν ο Μπλάνκο τροφοδότησε τον Εντίνιο το σουτ του οποίου έδιωξε σε κόρνερ ο Θέμελης.

Ο Εντίνιο πρωταγωνίστησε και στην επόμενη καλή φάση που είχαν οι κιτρινόμαυροι, χάνοντας απίστευτη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, ύστερα από προσωπική ενέργεια του Σκόκο στο 16 που του έδωσε έτοιμο γκολ.

Η ΑΕΚ εδραίωσε για τα καλά την κυριαρχία της μετά το 20, αφού έκλεισε όλους τους χώρους προς την εστία της παίζοντας έτσι τον Ολυμπιακό στο μισό γήπεδο.

Ο Πελετίερι έκανε κάτι παραπάνω από αισθητή την παρουσία του στη μεσαία γραμμή, αφού ήταν άψογος στα αμυντικά του καθήκοντα, ενώ βοήθησε αρκετά και στον δημιουργικό τομέα.

Με τη μορφή που είχε πάρει η αναμέτρηση το γκολ για την ΑΕΚ ήταν θέμα χρόνου και αφού δεν ήρθε στο 26 όταν μετά από σέντρα του Ράμος ο Κατσικάς παραλίγο να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, ήρθε ένα λεπτό αργότερα όταν ο Λαγός έπιασε δυνατό σουτ με το αριστερό έξω από την περιοχή στέλνοντας τη μπάλα στο παραθυράκι της εστίας του Θέμελη.

Από εκεί και πέρα ανέλαβε δράση ο Νάτσο Σκόκο που αναστάτωνε συνέχεια από τα αριστερά την άμυνα του Ολυμπιακού ψάχνοντας το γκολ. Αυτό ήρθε στο 38 όταν ο Ισμαέλ Μπλάνκο με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Σκόκο διπλασίασε τα τέρματα της ΑΕΚ.

Μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου η αφόρητη πίεση της «Ένωσης» στην αντίπαλη άμυνα συνεχίστηκε χωρίς όμως να επιτευχτεί και τρίτο γκολ.

Κάτι τέτοιο πάντως δεν άργησε να γίνει, καθώς τρία λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Ζορμπάς που είχε περάσει αλλαγή στη θέση του Εντίνιο, έκανε μετά από πάσα του Χουάνφραν το 3-0.

Αυτό έμελε να είναι και το τελικό σκορ, αφού στη συνέχεια, αν και η ΑΕΚ συνέχιζε να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού, οι πολλές αλλαγές έριξαν το ρυθμό της αναμέτρησης.

Αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό Βόλου να βγει μπροστά κάνοντας την πρώτη καλή ευκαιρία του μόλις στο 77 με την κεφαλιά του Τσουλάκου όμως να μην βρίσκει το στόχο.

Ολυμπιακός Βόλου: Θέμελης, Ραγκουέλ (66 Γεροντίδης), Γουσούλης, Κατσικάς, Κοντέων, Μάγερνικ, Ιράλα (74 Τσουλάτος), Ιωάννου (60 Σκαρτσίλας), Ράμι (74 Γιακάκογλου), Γκαρσία, Στεφανίδης

ΑΕΚ: Σάχα, Ράμος (46 Κουτρουμάνος), Αλεξόπουλος (73 Τσαμουρλίδης), Ενσαλίβα (79 Καλαμιώτης), Χουάφραν, Πλετιέρι (60 Ταχτσίδης), Καφές (73 Τρίψας), Λαγός (79 Μουστάκης), Σκόκο (60 Μπερνς), Μπλάνκο (68 Αλλεν), Εντίνιο (46 Ζορμπάς)

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr