Πέμπτη 01 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Παγιώνεται και διευρύνεται το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με νέα γκάλοπ

Παγιώνεται και διευρύνεται το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με νέα γκάλοπ

Παγίωση της πρωτιάς του ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ με συνεχώς ανοδική τάση δείχνουν τρεις νέες δημοσκοπήσεις για το πολιτικό σκηνικό που έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Από 0,4 έως και 3,7%, το υψηλότερο ποσοστό των τελευταίων ετών, το προβάδισμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αντιμέτωπη με πυρά για την οικονομική πολιτική η κυβέρνηση...

51

Παγίωση της πρωτιάς του ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ με συνεχώς ανοδική τάση δείχνουν τρεις νέες δημοσκοπήσεις για το πολιτικό σκηνικό που έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Από 0,4 έως και 3,7%, το υψηλότερο ποσοστό των τελευταίων ετών, το προβάδισμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αντιμέτωπη με πυρά για την οικονομική πολιτική η κυβέρνηση…

Καταλληλότερος για την πρωθυπουργία παραμένει ο Κώστας Καραμανλής, αλλά η διαφορά του από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου υποχωρεί.

Στη δημοσκόπηση της Marc για το Έθνος της Κυριακής το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ είναι το μεγαλύτερο των τελευταίων ετών, αγγίζοντας τις 3,7 μονάδες. Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 32,9% και η Νέα Δημοκρατία 29,7%. Ο Συνασπισμός χάνει τα διψήφια ποσοστά του συγκεντρώνοντας 8,9%. Το ΚΚΕ βρίσκεται στο 7,7% και ο ΛΑΟΣ στο 4,8%.

Η αξιωματική αντιπολίτευση προηγείται και στην παράσταση νίκης με 52,5% έναντι 36,1% της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Κώστας Καραμανλής παραμένει καταλληλότερος για πρωθυπουργός, αλλά με μειωμένα ποσοστά, και ο Γιώργος Παπανδρέου παρουσιάζει διαρκή βελτίωση. Ο πρωθυπουργός λαμβάνει ποσοστό της τάξεως του 40,1% έναντι 37,7% για τον Γιώργο Παπανδρέου.

Το ΠΑΣΟΚ υπερέχει της Νέας Δημοκρατίας για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 37,1% και το ΠΑΣΟΚ 43,3%.

Η δημοσκόπηση της MRB για τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής δίνει στο ΠΑΣΟΚ ποσοστό 31,0%, στη Νέα Δημοκρατία 29,7%, στον Συνασπισμό 9,1%, ΚΚΕ 6,6% και ΛΑΟΣ 4%. Στην παράσταση νίκης, το ΠΑΣΟΚ έρχεται πρώτο με ποσοστό 43,8%, και η ΝΔ δεύτερη με 38,1%.

Σε αυτή τη δημοσκόπηση ο Κώστας Καραμανλής είναι καταλληλότερος και για πρωθυπουργός και για τη διαχείριση της οικονομικής κρίσης

Στη δημοσκόπηση της Rass για την εφημερίδα Παρόν η διαφορά είναι μικρότερη στο 0,4% -το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 31,6% και η Νέα Δημοκρατία 31,2%. Και σε αυτή τη δημοσκόπηση ο Κ.Καραμανλής είναι καταλληλότερος και για πρωθυπουργός και για τη διαχείριση της οικονομικής κρίσης. Στην παράσταση νίκης προηγείται το ΠΑΣΟΚ με 47% έναντι 41%.

Τι είπαν οι πολιτικοί

Μελετούμε τις δημοσκοπήσεις με προσοχή, σημείωσε ο γραμματέας της ΝΔ Λ.Ζαγορίτης και πρόσθεσε: «Η πολιτική είναι μαραθώνιος. Τα πράγματα αλλάζουν. Το σήμερα είναι διαφορετικό από το χθες και το αύριο μπορεί να είναι διαφορετικό από το σήμερα. Που σημαίνει ότι θα κάνουμε τις κατάλληλες κινήσεις έτσι ώστε να ανατρέψουμε αυτά τα αποτελέσματα».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπακωνσταντίνου δήλωσε σχετικά με τις νέες δημοσκοπήσεις ότι «κάθε νέα μέτρηση που βλέπει το φως της δημοσιότητας επιβεβαιώνει αυτό που λίγο-πολύ όλοι μας βλέπουμε στην κοινωνία», προσθέτοντας ότι «υπάρχει μια πολύ μεγάλη απογοήτευση από την κυβέρνηση και υπάρχει ένα πολύ ισχυρό αίτημα αλλαγής πορείας».

Παράλληλα, ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Γ.Ραγκούσης εκτίμησε πως η ανάκαμψη που δείχνει το ΠΑΣΟΚ έχει σταθερή βάση και τη συνέδεσε με τη δημιουργία μιας «νέας σχέσης εμπιστοσύνης με το λαό». Τόνισε, ωστόσο, ότι τα στελέχη του κινήματος ότι δεν πρέπει να θεωρούν ότι «νικήσαμε ή δικαιωθήκαμε».

Η κυβέρνηση έδειξε αδυναμία να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση και με τους χειρισμούς της προκάλεσε κρίση εμπιστοσύνης στους πολίτες, σχολίασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλος, προσθέτοντας: «Οι πάντες προσβλέπουν στο ΠΑΣΟΚ κι εμείς πρέπει να δείξουμε την υπευθυνότητα, τη σοβαρότητα και την ευαισθησία που απαιτούν οι περιστάσεις».


«Ελπίζουμε μετά από τόσα χρόνια επιμελημένης μελέτης των δημοσκοπήσεων, να μπορεί ο Πρωθυπουργός, να αναγνώσει τι λένε τα ευρήματα. Οι ολιγωρίες του, οι αδυναμίες του και οι φοβίες του είναι δυνατόν να οδηγήσουν τον τόπο σε περιπέτειες» σχολίασε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τεράστια ζήτηση για τον τελικό του «Μαρακανά» ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Φλαμένγκο

Μεγάλη ζήτηση έχουν τα εισιτήρια για τον τελικό του Διηπειρωτικού Κ20 ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Φλαμένγκο, που θα πραγματοποιηθεί στο «Μαρακανά», το Σάββατο 24 Αυγούστου

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 01 Αυγούστου 2024