Πέμπτη 01 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Προβάδισμα 4,5 ποσοστιαίων μονάδων δίνει στο ΠΑΣΟΚ νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα 4,5 ποσοστιαίων μονάδων δίνει στο ΠΑΣΟΚ νέα δημοσκόπηση

Πρώτο στην πρόθεση ψήφου, και μάλιστα με διαφορά 4,5 ποσοστιαίων μονάδων, εμφανίζει το ΠΑΣΟΚ άλλη μία δημοσκόπηση, της εταιρείας Alco, με την κυβέρνηση να εισπράττει υψηλό πολιτικό κόστος στη σκιά της υπόθεσης Βατοπαιδίου.

28

Πρώτο στην πρόθεση ψήφου, και μάλιστα με διαφορά 4,5 ποσοστιαίων μονάδων, εμφανίζει το ΠΑΣΟΚ άλλη μία δημοσκόπηση, της εταιρείας Alco για την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, με την κυβέρνηση να εισπράττει υψηλό πολιτικό κόστος στη σκιά της υπόθεσης Βατοπαιδίου.

Η έρευνα δίνει στη ΝΔ ποσοστό 26,2%, στο ΠΑΣΟΚ 30,7, στο ΚΚΕ 7,6%, στο ΣΥΡΙΖΑ 7,8%, στο ΛΑΟΣ 3,8% και στους Οικολόγους 1,6%. Η προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας στις 11-13 Νοεμβρίου εμφάνιζε της διαφορά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στο 3,5%.

Το γκάλοπ περιέχει επίσης απαντήσεις σε ερωτήματα για την υπόθεση Βατοπαιδίου, σύμφωνα με τις οποίες οι πολίτες σε ποσοστό 74,1% θεωρούν την κυβέρνηση «ένοχη» για την υπόθεση Βατοπαιδίου και αποδίδουν προσωπικές ευθύνες σε ποσοστά άνω του 50% στους κ.κ. Καραμανλή, Μπασιάκο, Δούκα, Ψωμιάδη, ενώ στο 77,6% φτάνει το ποσοστό για τον κ. Ρουσόπουλο.

Σχόλια για τα γκάλοπ

«Σε ό,τι αφορά τώρα στις δημοσκοπήσεις, αυτές αποτυπώνουν ένα δυσμενές κλίμα, το οποίο επιτείνει και η πραγματική ανασφάλεια των πολιτών, λόγω της γενικευόμενης οικονομικής κρίσης, στην οποία αναφέρθηκα πρωτύτερα. Διακρίνω ανάμεικτα συναισθήματα φόβου, θυμού και απογοήτευσης. Αλλά όλα αυτά δεν μεταφράζονται σε δυναμική εξουσίας για το ΠΑΣΟΚ. Είναι στο δικό μας χέρι να αναστρέψουμε την εικόνα» δηλώνει στην Κυρικάτικη Ελευθεροτυπία ο υπουργός Υγείας Δ.Αβραμόπουλος.

Στο ίδιο κλίμα και οι δηλώσεις του υπουργού Τουρισμού Αρ.Σπηλιωτόπουλου στον Ελέυθερο Τύπο της Κυριακής: «Το παιχνίδι η ΝΔ μπορεί να το γυρίσει. Αυτή τη στιγμή καταγράφεται μια δικαιολογημένη δυσαρέσκεια των νεοδημοκρατών. Όμως, δεν πιστεύω ότι στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, οι πολίτες είναι έτοιμοι να επιτρέψουν η χώρα να πισωγυρίσει. Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι έχουν ανατραπεί τα δεδομένα επειδή το ΠΑΣΟΚ πείθει. Όλο το βάρος βρίσκεται στην κυβέρνηση».

Ο πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής «οδεύει προς την έξοδο, αφήνοντας πίσω χιλιοειπωμένες υποσχέσεις» εκτίμησε ο Ευ.Βενιζέλος, ενώ για το ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι «είναι καταδικασμένο να κυβερνήσει, διότι αποτελεί τη μόνη λύση στον τόπο». Η κυβέρνηση «ταπεινώνει» τη χώρα και τον λαό και οι πολίτες αντιδρούν, ζητούν και πάλι αλλαγή και στρέφονται προς το ΠΑΣΟΚ, πρόσθεσε.

«Οι δημοσκοπήσεις όπως γίνονται δεν απηχούν την πραγματικότητα. Οι δημοσκοπήσεις πρέπει να γίνονται στην αγορά, στην πιάτσα, εκεί που η κοινωνία υπάρχει και δρα» σχολίασε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης. «Αυτό που προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις είναι ότι το 50% των ελλήνων είναι ενάντια στον δικομματισμό» πρόσθεσε και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Κ.Βελόπουλος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τεράστια ζήτηση για τον τελικό του «Μαρακανά» ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Φλαμένγκο

Μεγάλη ζήτηση έχουν τα εισιτήρια για τον τελικό του Διηπειρωτικού Κ20 ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Φλαμένγκο, που θα πραγματοποιηθεί στο «Μαρακανά», το Σάββατο 24 Αυγούστου

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 01 Αυγούστου 2024